Lydnadsträning såklart

Veckan har börjat lungt på jobbet vilket känns otroligt skönt då man vet att nästa vecka är det bokslut........igen. Kom därför  hem i hyfsat tid i kväll.  När jag satt och käkade deklarerade Toss tydligt att han var sugen på att göra något.  Bestämde mig för att förutom promenad fick det bli lite lydnadsträning i kväll.

Började med rutan. Tänkte stämma av hur mycket som satt kvar från förra veckas träning. Så jag skickade från full längd och vad gör Tosseriet........jo full fart in i rutan......vilken påg - då blir man bara så himla glad.  Det som är "problemet" nu är min timing -när jag ska kommendera stanna så att han verkligen hinner stanna i rutan???? Toss har ju alltid högsta växeln inlagd så det är litet knivigt.  Gjorde ytterliggare några skick och det gick oxå kanon så det var en skön känsla.

Sen tränade vi Toss favorit moment - metallapporten. Här gäller det att vara mer envis än Toss. Med lite övertalning så plockade han upp apporten från marken  - men ack vad det gick långsamt. Trägen vinner heter det väl.....

Till sist körde vi fjärren. I bland känns det som om jag är för petig med detta moment. I min värld är baktassarna fastklistrade på samma ställe momentet i genom, men det är förmodligen bara ett önske tänkande?? Det är forfarande stå till sitt som jag inte är nöjd med. Men det gick mycket bättre i kväll. 

Nu har trion fått mat och de ligger och sover lite här och var.

Ha det bäst

Näsbyhill och Revingehed

Japp då var det söndag kväll igen.

I går var det öppen träning på Näsbyhill hundcentra så då passade jag och Toss på och åka dit.  Fredagens storm hade avtagit men det var fortfarande friska vindar ute på slätten i Skivarp, men det finns ju inget dåligt väder......eller?

Toss var verkligen på träningshumör iaf till en början. Kändes som om det var 100 år sedan som vi tränade bland andra hundar - och det märktes.  Han blev tex väldigt  låg när Heinz använde visselippan i träningen med Flisan - min lilla påg då var han inte så tuff inte..... Men ack så nyttigt det är att ömsom träna utan stöning som med störning.  Överlag är jag nöjd med träningen. Mettallapporten och vittringspinnarna är de moment som verkligen har kört ihop sig så här fick jag hjälp av Heinz. Så nu är det "bara" och kämpa vidare här hemma. 

I går var det Kristers födelsedag = gäster. Eftermiddagen i går spenderade vi i köket och förberedde inför kvällen. Då Silja och Sjöberg inte hade fått så mycket aktivitet innan på dagen släppte vi ut dem i hundrastgården. Dock verkade det inte som Sjöberg var så förtjust i vår hundrastgård - han rymde!!!!!!! Har ingen aning om hur han kom ut.  Som tur var så såg Toss genom altandörren att Sjöberg var på väg hem så han börjande och gny högt och ljudligt...... Hur som helst så vände Sjöberg om och kom tillbax när jag kallade på honom.........Hade iofs inte varit någon större katastrof om han hade rymt hem då Johanna bor på gården bredvid oss.


I morse efter frukosten begav jag och trion oss till Revingehed för långpromenad.  Verkligen superskönt är det och promenixa där. Hundarna kan springa fritt och man har dom under uppsikt. Toss och Silja var såklart lösa det mesta av rundan medans Sjöberg fick nöja sig med att skutta runt i flexikoppel. 

Det var en summering över helgen äventyr. I morgon är de måndag och tänk en helt orörd vecka har vi framför oss...:-)

 

Träning.......

Äntligen är det snart helg igen ska bli sköööönt...Förhoppningsvis blir det en hel del hundträning i helgen vilket jag såklart ser fram emot. Veckorna är ju kämpiga då det fortfarande är mörkt på kvällarna. Men om lite drygt 1 månad är det sommartid och då inbillar jag mig att livet blir lättare.
 
I dag är det en vecka sedan Sjöberg flyttade in - och det går fortfarande jättebra. Känns som om han har tuffat till sig lite,  hoppar och stutsar obehindrat kring Toss & Silja och i går la han sig bredvid Toss på golvet.  Han blir bara så glad när jag kommer och hämtar honom efter jobbet - i går så tjöt han t.o.m. Ja det är en glad prick den här Sjöberg. Såret på bogen har läkt  fint så nu går han utan tratt när vi har honom under uppsikt.

I kväll har jag och Toss tränat lydnad. Då det var ett tag sedan så var motivationen på topp både hos Toss och mig. Börjande att köra i genom rutan. För att vara så länge sedan vi tränade gick det ok. Några skick så drog han åt vänster så då stoppade jag honom direkt och skickade om.  Men sedan sprang han rakt in i rutan och tog leksaken.

Testade även hopp apport och hoppet för en agility hund är inga problem. Är inte 100% nöjd med gripandet av apporten. Får uppfattningen att Toss inte bromsar in innan han griper och då blir det gärna lite lek över det hela. Så denna övningen bröt jag ned och tränade bara gripande. Tror att det är så det får blir framöver.

Sista momentet var fjärren. Detta har vi tragglat den senaste veckan i garaget.  Så det som jag inte är helt nöjd med är sättandet från ställandet - vill att han ska komma längre tillbaka i sättandet - så vi kämpar vidare.

Det var allt för i kväll

Ha det gott

Säsongs premiär...

I dag var det då dax för årets första agilitytävling i Varberg. Åkte hemifrån vid 9.30 och hade stämt träff med Sofia, Ragnar, Jenny och Fredrik i Eslöv då vi skulle göra sällskap upp till tävlingen. Första stoppet var på Hallandsåsen där vi käkade lunch. Sedan bar det vidare mot Varberg.

Första klassen var lagtävlingen. I dag var vi endast tre hundar i laget då Fly löper. Banan var lagom svår, för att hinna med fick man springa på raksträckorna.  Loppet kändes väl ok för att vara första på säsongen men lite ringrostig var jag allt. Toss blev frustrerad flera gånger under loppet eftersom han förmodligen tyckte jag var otydlig. Han visar det ganska tydligt genom att han skäller..... Kom i mål med 5 fel då han gick in i andra porten i salom. Svängarna var inget vidare men vi kom i alla fall runt. Jenny och Glimma nollade och Sofia och Taijzon fick en förarlig disk - idag var han extra förtjust i tunnlar....-) Så ingen placering för laget idag.

Hoppbana var ganska snarlik  banan på lagtävlingen.  I detta loppet hade Toss lagt i turboväxlen så vi blev tyvärr diskade.  Ska inte skylla allt på honom men just nu behöver vi träna lite mer på vår kommunikation. Diskningen kom i början av banan men resterade flöt på bra. É supernöjd över att han klarade den kniviga slalomingången.

Förövrigt så skötte sig Toss exemplariskt . Alla som känner Toss vet att han kan vara lite bökig bland andra hundar - men i dag var han bara såååå duktig.  Ett skönt tecken att ta med sig till nästa tävling.

Vill ge Sofia och Taijzon ett stort grattis - i dag knep de sin sista SM nollan - ett mycket snyggt lopp som resulterade i en 5:e plats - grattis vännen!!!!

Sjöberg fick åka med som sällskapshund i dag. Tror nog att han hellre hade sprungit på banan, men i dag fick han nöja sig med att ligga i mitt knä och kolla när de andra hundarna kämpade.

Vi hörs


Tillfälligt tillskott i flocken...........

Flocken har uttökats tillfälligt med hunden Sjöberg som är en jack russel. Johanna och hennes familj åkte i torsdags till Thailand på två veckors semester och då fick jag förmånen att passa denna lilla krabat. Orosmomentet för att det inte skulle fungera var Silja. Men det har visats sig gå över förväntan. Visst surar hon med hon gör i alla fall inget dumt. 

I morse levde Sjöberg lite farligt, ibland undrar man om han inte har någon självbevarelsedrift!!!. Han gick fram och började käka Siljas mat - och hon stod bredvid......:-) Döm om min förvåning sa hon inte ett knysst - Silja har blivit snäll på gamla dar.  

I eftermiddags tog jag alla tre på promenad i grustaget i Simontorp. Därefter tränade jag lite agility här hemma med Toss. I morgon är det säsongspremiär på tävlingsfronten, ska  bli kul.  Så i morgon förmiddag beger vi oss mot Varberg som har klass 3 och lagtävling.  Tanken var att jag även skulle tävla Sjöberg, men då han har ett sår på bogen och käkar penicillin så går det  tyvärr inte. Det hade varit super skoj och springa med honom. Har tränat en hel del med honom och han är verkligen en hygglig hund som alltid gör sitt bästa......

Ingen kamera med idag men nedan är lite bilder från söndagens kontaktfältsträning här hemma

image37

Toss!!
image38

Toss!!

image39

Silja & Johanna

image40

Trött Silja!

image41

Sjöberg & Johanna

Ha det bästBloggen lever.........

Har inte varit så flitig vad gäller bloggandet den senaste månaden. Det har inte varit så mycket hundträningen heller för den delen.  Jobb jobb och åter jobb, så ser livet ut just nu...:-) och så kommer det att bli ett bra tag framöver.  De senaste meningarna låter väldigt negativa - men riktigt så illa är det inte.

Den senaste veckan har extern revisorerna granskat årbokslutet. Det här året är första gången som jag hållt ihop revisionen på kontoret i Malmö - spännande och framför allt lärorikt. Revisorernas jobb är att vara nitiska och ifrågasättande.  Här sätt verkligen ens verbala förmåga på prov när man ska förklara och argumentera varför man har gjort på det ena eller andra sättet......... En dröm som jag har är att jobba just som revisorer - just nu får jag mitt lustmäte genom att vara revisor i brukshundklubben.....-) Ja det är något speciellt med de här siffrorna  - ibland känns det nästan som de pratar med en.

På hundtränings fronten är det för tillfället lågt mycket med tanke på ovanstående.   I dag tog vi i alla fall en promenad i och kring grustaget i Simontorp - så det blev en hel del backträning.  Varje gång vi är ute på promenad blir jag lika faschinerad över Toss energi.  Full fart hela tiden!!! Hade varit intressant och ha en stegräknare på honom - han springer säkert minst 5 ggr så långt som vi går....:-)
 
I söndags hade vi en härlig promenad med Gunilla och Tessie. Toss är väldigt förtjust i Tessie och jag tror att det  är ömsesidigt. När hon är i närheten stänger Toss öronen och hör inte ett smack.....


image35

Bild på ligan, Silja Toss och Tessie - hur söta som helst!!


image36

Toss hittade en leksak.  Den var lite knivig att få loss - men drar man med full kraft kanske det går...I morgon ska jag och Johanna inviga mitt nya A-hinder. Så nu är äntligen agility banan komplett här hemma  - nice...... !!!

Hörs

RSS 2.0