Träning och födelsedag

I torsdags blev det agility träning i Sjöbo tillsammans med Jenny & Fredrik.  Byggde upp en kombination från Clean Run böckerna som vi körde olika varianter på.  Under tiden som vi byggde sysselsatte sig Toss med att antingen sno leksaker från Jennys väska eller sno leksaken från Fly...... Träningen gick jättebra för hela gänget.  Trots att Toss var taggad till tänderna var han otroligt lyhörd.  Vi testade även på blindbyte och det fick vi till bra.  Känns  lite konstigt att vända ryggen till hunden men i många situationen kan jag tänka mig att det är smidigare att göra blindbyte istället för framförbyte.

I fredags fyllde jag år så mycket av dagen gick åt till att fixa inför kalaset på kvällen. Sofia kom vid lunch och då käkade vi lunch från Byakrogen. På kvällen hade jag kalas för familjen. Det blev en trevlig kväll med mycket  nitendo wii.

I går åkte jag och kikade på agility tävlingen i Malmö.  Hade inte anmält mig och Toss då vi egentligen skulle varit i Sälen och åkt skidor torsdag till söndag i denna vecka.  Men då Ida fick RS viruset för några veckorna så tog vi det säkra före det osäkra och avbokade resan.  Grattis till Fredrik och Fly som vann agilityklassen  och till Johanna och Sjöberg som blev 4:a i hoppklassen!! 

Därefter åkte jag vidare till Ulla massör med Toss och Kate. Toss var först ut och där var mycket som behövdes fixas till.  Förstod på Toss att han inte  tyckte det var vidare skönt......han ställde sig upp ett par gånger och fjäskade för Ulla!! Kate däremot blev friskförklarad. Känns otroligt skönt att  muskelfästet nu är ok . Trots att hennes massage inte tog så lång tid hann hon med att nafsa Ulla i handen ett par gånger......vilken rackare!!!

I dag har vi firat svärföräldrarnas bröllopsdag. Började med frukost hemma hos dem. Sen blev det bowling och middag på Succeshallen i Tomellila och dagen avslutades med kaffe och tårta hemma hos svärföräldrarna.  Efter all mat som vi hade stoppat i oss kände jag att det var välbehövt med en promenad när vi kom hem. Tog Ida, Toss och Kate och gick en sväng mot Karups nygård.  I kväll har Krister grund målat mina agility hinder och på tisdag kommer svärfar och fortsätter och måla. Saknar verkligen mina hinder ska bli skönt när de är färdigrenoverade.

Vallning

I tisdags blev jag åter igen påmind om VILKEN hund jag har!!!! Efter att inte ha vallat sedan september förra året var det   dax för mig och Kate att göra entré i fårhagen. Vi höll till i Peters 25:a och tränade balans och drivning. Balansövningarna gick jättebra,  Kate har så mycket naturligt. Värre är det när hon ska driva djuren till mig, hon går gärna upp i tempo och så börjar hon slå. Fast egentligen är det inget fel på hunden utan på MIG........Det visade sig tydligt när Peter körde henne för då hade hon inga större problem att driva djuren i lugnt tempo!  Att backa på raklinje har jag jättesvårt för, känns som jag hela tiden går i cirklar.  Kanske beror det på att Kate hellre rundar djuren än driver och så hänger jag bara på? Vad vet jag??? Det jag vet är att det kändes jättskoj att vara tbax i fårhagen. Tack till Jenny och Peter för all hjälp!!

Vallningsbild på prinsessan från i höstas - tagen av L8 Ardin


Valltävling och agilityträning

Då var denna helgen till enda. Första helgen på evigheter som vi har varit friska och krya så härligt!!! Ida har verkligen piggnat på sig under veckan så nu är hon den "gamla" goa Ida igen. 

I går åkte jag och Jenny och kollade på valltävlingen i Kristianstad.  Vi hade lite stopp på vägen så vi kom först vid lunch. Först bar det av till Teba och sedan var det tänkt att vi skulle göra ett kort besök på Mc Donalds för att gå på toa, men när vi ändå var där passade vi på och käka en tidig lunch.  Men tillslut kom vi i alla fall fram till målet, Näsby fältet i Kristianstad och valltävlingen.  Tävlingen för dagen var IK1 och vi såg en del duktiga ekipage. För mig som är helt grön inom vallning är det lärorikt och kolla. Innan i veckan kollade jag på vallningsfilmen "One man and his dog", suveränt bra film. Vallstjärnor som var med i filmen är bla en då ung Bobby Daizel och en blott 13 årig Kevin Evans! Så nu är man laddad som bara den och komma i gång och träna. Tanken är att det blir årsdebut på tisdag.........kul kul!!!

I dag hade Ragnar och Sofia bjudit in några stycken till agilityträning och fika hemma hos dem, väldigt bra initiativ!!! Byggde upp en hopp- och en agility kombination. Toss var galen som få.  Inför denna säsongen har jag tänkt och ändra Toss avstånd till första hindret.  Tidigare har jag satt honom ca tre meter framför första hindret men då det är tveksamt om han på dessa meter verkligen får upp max fart tänker jag utöka det till 5-6 meter. Han är van att ta ett språng och sedan hoppa och det gjorde han även idag typ två ggr........... det blev värsta kraschen. Slalomingångarna spökade igen så detta måste vi träna vidare på annars gick det bra med tanke på att det var evigheter sedan vi tränade sist. Kate fick oxå träna lite men för dagen tyckte hon det var roligare och valla Rebeccas Herja än att hoppa. Nåja med tanke på att vi inte har tränat med andra hundar något speciellt innan så är jag nöjd ändå.

Efter träningen bjöd Sofia & Ragnar på smarriga varma mackor och därefter placerade vi oss framför brasan. Stort TACK till Sofia & Ragnar och resten av gänget för en trevlig eftermiddag.

Sköt om er

 

RS virus.........

Detta inlägg blir en fortsättning på sagan om sjukstugan. Lilla Ida blev ju förkyld och hostig förra måndagen, men trots detta så var hon pigg och glad, hon verkade fixa det hela ganska bra. Men vid lunchtid i fredags blev det en helomvändning.  När hon skulle sova middag var hon väldigt orolig så jag tog upp henne ur vagnen. Märkte då att hon var skåll het,  andades oregelbundet och helt tom i blicken. Tog tempen och den visade närmare 40 grader.  Krister ringde barnaktuen i Ystad - och vi fick tid på stuts. Det var bara att slänga sig i bilen och åka. Sträckan till Ystad just denna dag var vääldigt lång. Höll henne i famnen hela vägen så att jag kunde holla koll på hennes andning. Väl där fick vi hjälp direkt. Hon fick börja med att inhalera adrenalin för att vidga luftvägarna sedan  kollade man hennes syresättningsgrad. För att hjälpa på andningen ytterliggare rensade de sedan hennes näsa och av slemmet som kom ut tog man ett test för RS virus som då var positivt.  

För er som inte känner till RS viruset kan ni läsa mer här. http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?ArticleID=3035

Eftersom Ida var så pass dålig blev vi inlagda på sjukhuset.  Tyvärr så orkade hon inte äta för egen maskin så man var tvungen att lägga en sond. Det var verkligen hjärtskärande - jag klarade inte av att höra hennes förtvivlade skrik så jag fick gå ut i korridoren och Krister fick hålla henne.  Resten av fredagen blev hon sondmatad var tredje timme och så fick hon inhalera varannan timme. På lördagen började hon orka amma igen vilket kändes som ett steg i rätt riktning.  Andningen hade oxå blvit lite bättre så då räckte det att inhalera var tredje timme. I går så var andningen så pass bra att hon klarade det för egen maskin. Den hemska hostan och nysningarna håller i sig men febern släppte tack och lov under natten till idag.  Vid lunch i dag blev vi utskrivna och är nu hemma. Ida är piggare men som sagt hostan och nysningarna är kvar och hon sover väldigt mycket.  Panodil var sjätte timme, näsdroppar och medicin som vidgar luftvägarna är det som gäller ett tag framöver. Barn som har haft RS viruset i så låg ålder löper alltid en risk att drabbas av förkylningsastma framöver, men jag håller alla tummar att vi slipper detta elände oxå.

Vilken pärs detta har varit. Tackar en lycklig stjärna att vi upptäckte andningen så pass tidigt som vi gjorde......vill inte tänka på vad som kunde ha hänt. Under de här dagarna har man känt sig så maktlös och såklart grubblat över vart viruset kom ifrån? Tycker vi har undvikigt att träffa folk som har varit förkylda och vi har inte heller varit så flitiga att besöka varuhus och dyligt. Tur i oturen är det ändå att Ida är så gammal som hon var när hon fick det. Doktorn menade att får man RS viruset när barnet är 1-3 månader är det mycket allvarligt, 3-6 allvarligt och är barnet över 6 månader så kan de hantera det ganska ok.

 Nu när vi har kommit hem så kommer tröttheten i kapp en, känns som jag ligger ruskigt mycket minus på sömn kontot - men man får oanade krafter när det behövs. Nästa inlägg i bloggen hoppas jag blir av lite positivare art än de senaste två. 

Ha det gott så länge

Sjukstuga.........

Sedan i lördags har jag och Krister legat däckade här hemma, så himla trist. Förkylning, ont i halsen, hosta, feber, blåsor i munnen är det som har drabbat oss, känns inte som en vanlig förkylning precis, kanske rent ut av influensa?  I måndags blev lilla Ida oxå förkyld med hosta. Stackars liten som tur é så sover hon ok på nätterna trots allt.  Nu när hon är sjuk får hon sova i insatsen till vagnen. För att hon ska få det lättare att andas har vi lagt ett täcke under huvudändan. Hundarna tycker såklart att det är för lite aktivitet för tillfället. Men Kate som är väldigt uppfinningsrik har hittat ett nytt favoritprogram i program tablån - Top Dog som visar på Animal Planet kl 18,  hon sitter klistrad varje kväll kan jag lova..:-)Som tur var blev det tre rejäla rundor för hundarna ute på Revingehed i förra veckan. Hade sällskap av både Sofia och Tajzon och Jenny med flock. I onsdags var veterinären här och rabies vaccinerade både Toss och Kate. Grymt smidigt att ha hittat en veterinär som kommer hem..:-)

Agilitybanan är under renovering för tillfället. Alla hopphinderna står nu i garaget och all lös färg är bortskrapad. Nu väntar vi på att stöden ska torka sedan får de ny färg och nya bomhållare ska monteras på. Bomen ska även den fixas till, lite järnbitar  behöver bytas ut. Har även bestämt mig för att investera i ytterliggare en 6 m tunnel. 

Nä nu håller vi tummarna att vi snart  piggnar på oss här hemma, kan inte minnas när vi var så här sjuka sist.......... 

RSS 2.0