Ida Kristina Landén


Resan var lång men måndagen den 13 oktober kl 19.45 såg vår älskade Ida dagens ljus. 

På lördags förmiddagen den 11 oktober åkte vi till BB eftersom vattnet hade gått på morgonen och såklart var inställningen att vi skulle bli föräldrar inom det kommande dygnet......... MEN det skulle visa sig att det dröjde ytterligare än så.  Värkarbetet drog i gång på eftermiddagen och höll i sig fram till söndags morgon sedan ebbade det ut. För att få fart på värkarna igen blev det efter frukost promenad i Norra Promenaden och den klassiska trapp vandringen, men ingenting hände. Barnmorskans tanke  var därför att åter sätta igång värkarbetet mha dropp men läkaren hade en annan åsikt. Han menade på att det bästa vore att invänta kroppens och låta den komma igång på egen hand, nu i efterhand förstår jag varför..... Så därefter beslöt vi oss för att åka hem en sväng och invänta "bättre tider". Kom tillbax till BB på söndagskvällen men forfarande var det endast sporadiska värkar och så förblev det tills måndags morgonen.

Eftersom det då var 48 timmar sedan vattnet gick sattes förlossningen i gång mha dropp. Det dröjde knappt en timme efter att droppet var inkopplat tills värkarna var igång. Allt eftersom,  höjdes intensiteten i droppet och värkarna tilltog och efter lunch var det inte lång paus mellan värkarna.  Hela tiden var CTG apparaten, som visar barnets hjärtrytm och och värkarnas längd,  inkopplad och värdena såg bra ut . Förlossningen gick framåt under dagen men efter kl 16 så stod det still. Värkarna fortsatte men ingenting hände. Så därför beslöt barnmorskan strax efter 19 att det fick blir akut kejsarsnitt och kl 19.45 kom lilla Ida till världen, vikt 3985 gram och 53 cm lång.

Då jag valde att vara sövd under kejsarsnittet var det en härlig känsla när Krister kom med lilla Ida när jag låg på uppvaket. Därefter "checkade" jag och Krister in på ett av BB:s familjerum.  Jätteskönt att det fanns möjlighet för Krister och stanna kvar - tyvärr är det inte så på alla BB. Tisdagen och halva onsdagen var man inte så hurtig precis - utan den mesta tiden spenderades i sängen.  Krister var hela tiden så himla duktig med Ida,  kändes så tryggt att han fanns till hands - utan honom hade det helt enkelt inte gått........Lite besök fick vi oxå, våra föräldrar förstås men även mina lagkamrater och Rangar - TACK!!!!

I lördags kände vi att det var dax att vända hemåt.  Vi har haft en fantastisk vistelse på BB - vilken personal!!!! Kan varmt rekomendera andra att föda i Ystad. Alla är så hjälpsamma och vänliga - då stället är ganska litet blir det väldigt familjärt!! Det var verkligen skönt att komma hem och sova i sin egen säng. Väl hemma så flyter dag och natt ihop. Ida bestämmer själv när det är dax för mat och sömn,  vi hänger bara på.

Under tiden på BB hade mina föräldrar hela hundligan. Vad jag har förstått så har de varit fullt sysselsatta. Kate är ju lite livligare och busigare än Toss och Silja. Blev så full i skratt när mamma berättade att hon plockat böcker ur bokhyllan, lekt kuddkrig med kuddarna i finsoffan, bitit pappa i tårna när han låg och sov. Tecken på att hon var lite rastlös hemma hos dem. I söndags kom Jenny och Fredrik och hämtade Kate - får se hur länge hon stannar hos dem. TACK för att ni ställer upp!!!! I dag kom Toss och Silja hem och de har funnits sig till ro - trots den nya flockmedlemmen Ida.

Till sist TACK för alla grattisar..............
En bild på vår lilla Ida omgiven av nallar!!!


Återbesök hos veterinären

I går var det dax för återbesök med Toss klo.  Tyvärr hade det inte läkt så bra som man hoppats så veterinären skrev ut  en ny omgång penicillin till pågen.  Så det blir till att fortsätta och tvätta klon, bandagera och sätta på sko när vi går ut och ta av bandag och sko när vi kommer in.  Eftersom han gärna slickar tassen får blir det tratt på inomhus. Ja livet är inte kul för Toss just nu. Enligt vet kommer det ta ungefär 6 veckor innan en ny klokapsel är helt utväxt och tills dess bör klon inte bli blöt. Men så fort klon är läkt och Toss inte slickar kan vi ta av tratten och på såvis underlätta livet för honom lite iaf.


I söndags var jag och Kate på agility tävling i Skurup. Vädret var gräsligt men det var ändå trevligt och vara där och mingla runt.  Det var ju Skurups första officiella tävling vilket är jättekul! Jag hoppas verkligen inte vädret har avskräckt dem för att anordna fler. Kate tyckte försäljningståndet var läskigt. Det måste vara dofterna från ben och godis som hon reagerar på. Samma sak hände nämligen igår när vi var i djuraffären i Lund. Direkt innanför dörren fanns hyllorna med ben och godis så där blev det till en början tvärstopp men sedan gick hon förbi.

I måndags kom mina nyinköpta slalomskenor, från  http://www.agilityshop.se/  . Dessa blir ett bra hjälpmedel när det är dax för slalomträning med Kate. Var bara tvungen och testa i måndags. Satte på henne koppel och lotsade henne runt de 3 första pinnarna. Efter några gånger förstod hon att hon skulle gå mellan pinnarna och inte hoppa över skenorna.......duktig tjej! Men det är en lååång väg och vandra innan slalomen sitter. Därför är det perfekt att kunna träna på hemmaplan, en liten stund varje dag.

Förra helgen blev elkabeln nedgrävd och fundamenten till lamporna satta på agilitybanan - så har jag tur blir lamporna snart inkopplade. Hade varit lyxigt att kunna träna även kvällstid under hösten!!!

Här är det forfarande väntans tider - ingen lilltjej än, men den som väntar på något gott...........
 

Veckans hundaktiviteter......

I helgen var det agility tävling för Toss och Sofia i Nybro. Då Nybro inte dirket ligger i krokarna så stannade jag hemma, fall i fall lilltjejen skulle bestämma sig för att komma (vilket hon inte gjorde) För att hinna till Nybro i tid behövde de åka hemifrån redan kl 05.00, så Toss fick helt enkelt sova över hemma hos Ragnar och Sofia........tror tom att han fick sova i Sofias säng....:-)  Inget resultat denna gången men Sofia var ändå nöjd med loppen.

Klanten Toss lyckades skada sin klo i helgen när han var ute i trädgården.  Det är ju inte första gången han lyckas med detta, senast var det ca 1 månad innan SM. Nu var det sporren på vänster fram som skadades så i måndags åkte vi till veterinären.  Denna gången gick inte klon rädda utan man fick dra bort klokapseln. Ingen större fara klon kommer och läka och en ny kapsel växer ut  men det blir ingen tävling i Bjuv  för Toss och Sofia. Verkar som Toss är lite less på livet just nu!  Tänk själv bandage om tassen, tratt,  koppelrundor och ingen lek med Kate.......men är man klantig så är man......!!!  Återbesök hos veterinären på tisdag.

Kate tycker oxå livet är trist just nu, då favorit lekkamraten har koppeltvång.  Hon gör tappra försök med Silja och i bland lyckas hon få igång henne.....Har försökt och aktivera henne så gott det går. I onsdags tränade vi kontaktfält och att dra på hinder efter platten och det gick bra, ingen långstund men bättre det än inget alls. Igår blev det en offtrack promenad i Fulltofta tillsammans med Jenny , Glimma, Elise och Fly och i dag tränade jag lite fri handling - men fokus på bakombyte.
 
I torsdags hamnade hon i onåd hos mig. Var i affären en kort stund och under denna tiden hade hon hittat en av mina skor, lagt sig i korgen och tuggat på innersulan. Nu var det inte vilken sko som helst som hon la beslag på. Utan den enda sko, förutom foppatofflor och "hundskorna",  som mina svullna fötter hyfsat får plats i. Jag beklagade mig för husse men han tyckte det var Toss fel att Kate tuggar skor?? eftersom han inte kan aktivera henne...........hmmmm!!!  En annan sysselsättning som Kate har haft denna vecka är att titta på tv, kan ju nämna att tv:n inte var igång alla gånger....:-) Nedan ett litet bildbevis på detta.I morgon blir det miljöträning för damen då jag tänker åka och kika på agilitytävling i Skurup.

Fortsatt trevlig helg!!

RSS 2.0