RM

I måndags var det vall för AKO. Tränade bara en liten stund i 25:an eftersom Kate gick så himla bra. Begav oss istället ut i stora hagen och tränade hämt. Höger hämten var grymma. Vänster var till en början lite tajta men efter att ha fått Kate att tänka utåt i stället för in mot fåren gick det mycket bättre. AKO är verkligen en superduktig tränare och hon lyckas plocka fram det bästa ur Kate!!!

I tisdags åkte våra får hem. Kate och jag hjälpte till och lasta dem. Första gången för oss med praktisk fårhantering. Så kul det va men attans så svårt!!! Vår hage är inte den lättaste för unga orutinerade hundar då där finns mycket träd och sly. Fåren gömde sig såklart inne bland träden så Kate fick kämpa för att få ut dem. Precis när fåren skulle gå in i transporten fick jag hjärnsläpp. Skickar Kate höger istället för vänster och vipps så var fåren borta.......Så det var till att hämta dem på nytt!!! Att lasta får tog på krafterna, Kate var helt slut efteråt. Nu känns det lite tomt härhenmma men fåren kommer tbax i april/maj nästa år.

I onsdags tränade jag agility med Toss, Johanna och hennes flock. Johanna hade varit flitig och ritad nyttiga kombinationer.  När det var möjligt försökte jag använda blindbyte och jag börjar känna mig bekväm med det nu, iaf på träning och Toss fattar vad det handlar om. Tyckte vi fick till en bra träning...

I lördags var det RM i Ystad. Förra året vann Simrishamn med något ynka poäng så i år var det dax att återta pokalen. I alla fall på pappret hade SÖSK ett jättebra lag, men allt kan ju hända. Måste erkänna att jag var jättenervös. helt crazy!!! Banorna var klass 2 variant,  flytiga och bra med en del fällor. Toss gick jättebra och vi gjorde två felfria lopp. I agilityklassen var det nära att det gick illa då jag missade ett byte, Men Toss redde upp situationen... Mina klubbkamrater gjorde oxå strålande lopp så SÖSK vann RM.

I morgon och på tisdag ska jag gå kurs för Annica Aller med Kate...Ska bli sååå kul och spännande. Håller tummarna för bättre väder än det har varit i helgen!!!


Ida 1 år


Hjälp vad tiden går. Prinsessan fyller redan 1 år. Minns dagen hon kom till världen som om det var i går.  Fancluben firade henne i söndags så då blev det stohej här i Karup. I kväll har jag och Krister firat henne under lite lugnare former........Paketer har hon fått i massor ja det är toppen och fylla år!!!
I går var det vallning för AKO. Oj Oj vad bra det gick och så roligt det var. Började i den lilla hagen.  Kate fick till fin fina flanker. Höger som är hennes svaga sida var mycket bättre i går. Tränade även att Kate skulle balansera fåren till mig och sen även att få henne att gå ur balans åt både höger och vänster. Hon blev lite konfunderad och frågande de första gångerna men hon köpte det hela till slut. Eftersom det gick så himla fint i lilla hagen begav vi oss ut på stora fälten till en mycket större flock. Drev en hel del men skickade även henne på vänster hämt. Så himla fin hon var. Fast flocken var stor och stundtals sprang i väg i ett rasande fart behöll hon huvudet och jobbade lugnt och metodiskt. Kändes som hon hade samma beteende i den stora hagen som i den lilla. Vilken härlig känsla det var att flytta runt en gigantisk flock.........det måste vara detta som é vallning!!!!!!


Vallkurs och träningstävling

På måndagar är det vall kurs för AKO så även i måndags. Kate gick riktigt riktigt bra och det känns som vi kommer framåt i vår träning sakta men säkert.  Tränade lite extra på höger flankerna. När det blir trångt har hon en tendens att skära men i måndags gick det bättre. Finlirade lite på hennes drivningar. Ibland vill hon gärna gå efter rumporna på fåren och där har hon inte koll på flocken. Så jag provade att flanka något steg, lägga henne och snabbt ge henne ett framåtkommando. På såvis fick hon bättre koll på huvudet på fåren. Lite knepigt, gäller att vara snabb i sin tanke.....Tränade även lite småhämt. Jenny och Elise var tränade oxå. Elise är verkligen läcker när hon jobbar nära djuren en hund med bra tryck ....


I går var det sista träningstävlingen för säsongen och denna gång i Ystad. Startade både med Toss och Kate.  Hoppbanan var snabb med många tunnlar och raksträckor, en bra klass 1 bana enligt min mening. Först ut var Kate. I starten kröp hon ihop och la sig ned innan jag lämnat henne så jag satte om henne. Satt jättefint i starten. När jag gjorde startsignalen kom hon som ett skott och vilken fart  hon hade hela loppet igenom. Fick en vägran innan en tunnel. Jag var för snabb i mitt bakombyte så hon blev osäker. I mitten av banan rev hon andra hindret i staketet. Gjorde ett framförbyte och förmodligen tog jag ned handen för tidigt. Resten av banan gick jättebra. Tiden var inte så tokig heller, ca 5 sekunder efter Toss och då hade vi en vägran oxå. Duktiga duktiga Kate!!!


Toss gjorde oxå ett bra lopp. Han satt fint i starten, har ju annars lite problem med det på tävling. Fick en rivning i mitten på banan, kanske stod jag i hans väg efter mitt framförbyte? Bra svängar och lyhörd hela loppet igenom. Jag är jättenöjd med båda hundarna.

Nix nu har jag inte tid att skriva mer, Oskyldigt dömd började precis!!!


Årets sista tävling

I går var det tävling i Oxie. Vädret var inget vidare när jag vaknade så efter mycket velande fram och tbax bestämde jag mig för att stanna hemma. Lite trist med tanke på att det var årets sista tävling. Vädret var ju katastrof hela dagen, typiskt inomhus väder. Så på förmiddagen passade jag på och vila med Ida sen blev det lite småfixande här hemma. På eftermiddagen trotsade jag vädret och gick en sväng med hundarna.

I dag har jag varit i Skurup och dömt deras klubbmästerskap. Spännande och iklä sig domarrollen då och då!Vädret kunde ju varit bättre kändes som full storm. Hinderbommarna trillade ned i princip hela tiden men de 11 ekipagen kämpade sig igenom en hopp och en agilitybana. När jag kom hem var tanken att jag skulle träna hundarna men eftersom vinden inte hade avtagit snarare tvärt om blev det en vilodag. Just med tanke på dagens ruskvädret blev det i kväll bad för hela familjen i badkaret. Ida var verkligen helt sjövild. När Ida och Krister klivit upp dimmade jag ned ljuset i badrummet och startade jacuzzin, så himla skönt!!

Sköt om er!!


RSS 2.0