Vall & HD röntgen

Mer än halva veckan har gått och det har inte blivit så mycket hundträning som jag hade hoppats. I måndags fömiddags, innan regnet kom, blev det iaf en promendad med hundarna och Ida. På eftermiddagen åkte jag och Ida och hälsade på mina kollegor på jobbet. Ush stämningen var inte den bästa. Företaget har den senaste tiden dragits med många uppsägningar och det sätter såklart sina spår. Hela min avdelning ska ju flyttas till Stockholm så mina kollergor slutar allteftersom de har gjort sin uppsägingstid. Nu är det bara 5 veckor kvar tills jag ska börja jobba.......urk!!! Jobba och jobba, ska iaf göra mina 3 månaders uppsägningstid....kan ju alltid fundera på VAD jag ska göra när alla mina tidigare arbetsuppgifter är flyttade till Stockholm???

Nu till något roligare.. I tisdags var jag och Jenny hos Peter och vallade. Fokuserade mycket på Kates drivningar, så vi gick fram och tbax i hagen.....Tycker det är jättesvårt, speciellt i tisdags då vi tränade på fyra får. Det här med att driva på raklinje är minsann lättare sakt än gjort. Stundtals kändes det som det var fåren som bestämde riktning inte jag.......När vi var färdigtränade tog jag och Kate in fåren i stallet....tog in och tog in...man kan säga att fåren hade rätt bra koll på vart stallet låg, men vi hjälpte dem en liten bit på traven iaf!!! Till helgen är det kurs både lördag och söndag hos AKO ska bli jättekul, det var ju ett bra tag sedan vi där.

I går var det en spännande dag, Kate blev höftröntgad på Prima Liv i Löddeköpinge. Så nu går man i väntans tider. Hoppas hoppas att hennes höfter är ok.

Nu har jag anmält Toss till tävlingen i Vallenbaeck 2-3 januari. Har hört mycket gott om tävlingarna i Danmark så det ska bli riktigt kul och åka dit och tävla.

Det var allt för denna gång!!!


Träning i olika former

I fredags var vädret strålande så då blev det agilityträning för Kate. Fick börja med och röja efter stormen, tack och lov så hade alla hinder förutom A:et klarat sig, men det lagade svärfar i ett nafs. Efter Varberg tävlingen hade jag staketträning och drag framåt efter platten på min träningslista. Byggde upp en raktsträck med två hopphinder och platten och därefter en böjd tunnel. Leksaken placerade jag från början direkt efter platten sedan flyttade jag denna succesivt mot  den böjda tunnel och till slut låg den efter den böjda tunnel. Med leksakens hjälp fick jag Kate att tänka framåt när hon kom genom platten. Den första rundorna var jag precis vid ingången av platten när hon kom ut och sedan var jag längre och längre bak. Tanken med övningen var att oavsett var jag befinner mig när Kate kommer ut från platta tunneln ska hon dra framåt på mitt kommando och inte börja leta efter mig. Efter några repetitioner var hon med på noterna.

Sedan byggde jag upp en kombination med staket, först med två hopp hinder sedan med tre. Byggde vidare på den första kombinationen så det blev en snarliknade sekvens som på tävlingen. Staket med två hinder var inga problem det köpte hon direkt lite knivigare med tre.....fast det beror säkert delvis på att jag tycker det är knivigt med staket själv. Känner att vi fick till en bra träning i fredags. Kate är så himla kul och träna känns som hon köper allt.......Toss har agility vila ett tag till (dålig idé enligt honom) så efter Kates träning blev det en skogspromenad med honom och Ida.

I dag blev det vallning i Andrarum hos Åsa & Bosse tillsammans med Madde & Jessica. Körde ett pass i 25:an och två pass ute i stora hagen. 25:an kändes liten i dag berodde säkert på att fåren var kvicka i fötterna. Kate tog de flesta kommandona och ligget var mycket bättre än sist vi tränade. Dock upplevde jag att tempot var lite väl snabbt, men trots detta så lyssnade hon på kommandona. Tränade sedan drivning i stora hagen. Första rundan gick si så där. Efter första passet i  25:an gick jag direkt ut i stora hagen och började träna drivning = inget bra, Kate hade behövt en paus. Flocken som vi tränade på första rundan var väldigt trög, de var mer intresserade av att äta. Kate blev verkligen konfunderad när fåren INTE rörde på sig trots att hon tryckte på. Efter detta satte jag Kate i bilen så hon fick vila ett tag. Runa nr 2 i stora hagen gick däremot mycket bättre. Satte på linan så att jag kunde hjälpa Kate i drivningen. Nu var det en annan flock vi tränade på, samma flock som vi tränat på i 25:an och det gick mycket mycket bättre. Kändes i lina att Kate verkligen var "på" fåren, så det var ett fint avslut på träningen. Tack Jessica och Madde för sällskapet....

Hörs!!


Varberg

Förra veckan var det sjukstuga hos fam Landén. Inget roligt alls men i helgen började iaf jag känna mig bättre. Så i lördags morse bestämde jag mig för att packa in Kate i bilen och åka till Varberg och tävla. I large var det grymt många starter så det tog sin lilla tid. Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med dagen. Kate gjorde sitt bästa och hon var inte de minsta berörd över att tävlingen var i ridhus, hon tar det mesta med ro!

I agilityklassen blev det disk i slutet av banan då hon av någon anledning backade ur en böjd tunnel två gånger? Halva banan gick galant fram till slalom. Kate kommer rätt in men av någon anledning hoppar hon över tredje porten kan bara spekulera i varför.....Efter A.et var det en raksträcka med långhopp platten och slutligen en böjd tunnel. Såklart blev jag efter vilket ställde till det efter platten. När hon kom igenom platten såg hon helt yrvaken ut och drog inte vidare mot tunneln=träna träna drag framåt på egen hand efter platten!!!!

Hopploppet var en knepigare bana i min mening. Egentligen var det en passage med staket och linjen från platten til slalom som ställde till det resten av banan gick bra. Staket är min svaga sida som förare, jag blir oftast stillastående och har man en grön hund som inte kan läsa situationen utan behöver hjälp blir det ju inte bra. Tror det blev både vägran och rivning i denna sekvens.  Blev återigen efter vid platten och precis som i agilityklassen så söker sig inte Kate sig framåt mot nästa hinder så här missade hon slalomingången. Men när vi väl hade kommit rätt in i slalom gick resten av banan i en rasande fart. Fick möjlighet att träna bakombyte både innan långhoppet och däcket och det löste Kate fint. När hon kom i mål tog hon sin fleecefläta och drog iväg bland folk och hundar, precis som hemma, enda skillnaden är ju att här varken finns folk eller hundar i mål!!! Hon såg så glad ut lilla prinsessan.......

Nästa tävling för Kate blir i slutet av januari, så nu får vi träna på. För Toss del blir det Danmark 2-3 januari och My Dog i Göteborg 9-10 januari. Nu i veckan har vi bestält belysning till banan ska bli skönt att kunna träna även när det är mörkt. 

Innan i veckan har det blivit promenader för hundarna, men i morgon hoppas jag det blir agilityträning. Får börja med att röja upp på agilitybanan efter stormen. Bomen och a-hindret har blåst omkull och resten av hinderna ligger i en salig röra.

Sköt om er!Vilovecka...

Om förra veckan var en aktiv hundvecka har denna varit en passiv.... I tisdags var jag med Kate hos Ulla för lite massage. Kate är till och från lite stel i vänster bakben och det visar sig när hon har vilat och ska igång. Är en envis sträckning som gör sig påmind då och då. Numera så får hon och Toss INTE vara lösa tillsammans, för jag misstänker att det är då som hon har skadat sig.

I fredags gick jag, Ida och hundarna på upptäcksfärd i Karups Nygård. Känner att det börjar bli tråkigt att alltid gå samma runda här hemma vid. Egentligen är det ingen runda utan man går till skogen och vänder......Har man inte vagnen med sig så finns det hur många val möjligheter som helst, så tanken var att jag skulle hitta en ny vagn vänlig runda, vilket jag gjorde. "Nya" rundan tar knapp 1 1/2 timme.

I fredags eftermiddag blev jag såååå vallningssugen så jag ringde Madde och bestämde träff. I lördags förmiddags mötte jag upp Madde och Kerstin i Sjöbo. Vilket mysig ställe...kan tänka mig att mysfaktorn är ännu högre när träden är utslagna.

Körde två pass i 25:an. Jobbade mycket på att ligg verkligen ska vara ligg. Har varit lite slarvig med det den senaste tiden. Ibland så släpper Kate fåren med blicken och tittar på mig när jag lägger henne. Så därför har jag nöjt mig med att hon stannar och har blicken mot fåren. Jag misstänker att denna "slarvighet" från min sida kan ha gjort Kate lite nonchalant?? Kate fick även driva runt fåren i 25.an, gick stundtals jättebra. Hon har en tendens att "svansa" efter fåren. Direkt när hon börjar glida lägger jag henne. Rakt fram betyder rakt fram och inget annat. Som avslutning fick Kate driva fåren ute i stora hagen, hon behöver verkligen öva på att ta tag i flocken.  Kändes som vi fick till en bra träning. Tack Madde och Kerstin för all hjälp och trevligt sällskap!

I förmiddags körde jag kontaktsfältsträning med Kate. I dag la jag fokus på min position. Tidigare har jag stannat precis där nedfarten har tagit slut och taggat henne där. Nu försöker jag springa förbi denna några steg och låta Kate stå kvar och vänta på mitt släpp kommnado, så att hon inte drar iväg på min rörelse. Tyckte att hon köpte min tanke ganska bra. Till helgen är det tävling i Varberg för Kate. Velar fram och tbax om jag ska åka.......Det är ju grymt många starter så jag lär inte vara hemma förrän sent sent på lördag kväll......

Ida har firat sin pappa idag......Hon tog med sin honom och mamma och åkte och lunchade på Olof Victors utnaför Ystad....himla mysigt ställe. Nedan en lite crazy bild på henne.

Hundvecka

Söndag kväll igen, dax att sammanfatta veckans händelser. Denna vecka har det varit fullt av aktivitet med hundarna, agility, vall & promenader:

Annica Aller kurs: Måndag & tisdag gick jag kurs med Kate i Hässleholm. Det var inte alls planerat utan det blev bestämt med kort varsel pga återbud.  Från början var jag tveksam till om Kate verkligen skulle orka gå två hela dagar. Min inställning var att hon fick vara med så mycket hon orkade, på tisdagen fick Toss åka med om att i fall att Kate skulle bli för trött. Men lilla loppan imponerade och höll ihop båda dagarna. Annicas kurser är ju alltid toppen och denna var inget undantag. Kändes som Kate växte under kursen. Hon snappade snabbt upp nya saker och vill alltid göra rätt. Får hon rätt information om vad som ska göras så gör hon det...:-) Så nu är idée banken fylld med träningstips.

I onsdags och fredags var vi på långpromenad på Revingehed tillsammans med Jenny & flock. Toss lyckades, en av dagarna, hitta värsta bajset, förmodligen koskit, och rullade sig gladeligen i detta. Så han hade diarré i sin långa, tjocka, vita man runt halsen..........För att han inte skulle kleta ned bilen på vägen hem fick han sitta med en röd handduk runt halsen.......han såg sååå ledsen ut...:-)

KM & Årets nybörjarhund korades i lördags. Kate startade i nybörjarklassen. Både hopp- och agilitybanan var lagom svåra. I hopploppet fick vi totalt 10 fel, en rivning och en vägran. I agilityloppet 5 fel, en vägran. Tyckte Kate gjorde två bra lopp. Hon är så otroligt känslig för minsta signal från mig. Så jag MÅSTE vara jättetydlig hela loppet, där brister det hos mig då och då. I klassen årets nybörjar hund var det två ekipage, jag och Kate & Amanda & Vilja. Amanda diskar sig i hopploppet och går felfritt i agilityloppet. Då jag och Kate gick runt i båda loppet blev Kate årets nybörjar hund i large....!

Toss blev 2:a i KM:et, Fly och Fredrik vann, grattis!!! I hopploppet är jag för snabb i en fartsänkning och han viker av innan hindret  så vi får en vägran, annars gick det undan. I agilityloppet gick vi felfritt. Tappar tid på gungan då jag säger "stanna" när Toss är mitt på...lite klantigt, men tanken var god.. Han stannar såklart och väntar på mig... Min tanke var att han skulle ta det lungt då jag låg efter...Har hänt att han har hoppat innan gungan slagit i marken, speciellt då han kommit med hög fart. Hur som helst så är jag jättenöjd......

Tidsoptimist är jag då och då, igår var en sådan dag. I min värld tänkte jag att KM borde vara klart vid lunch, toppen då hinner jag valla kl 15....men så blev det inte. Fick ringa AKO och flytta fram vall till 16.30. Tränade några minuter i 25:an sedan begav vi oss ut på fältet. Tränade mycket drivning, gick fram och tbax i hagen. I nuläget behöver Kate stöd i drivningen, stundtals frågar hon om hon verkligen ska driva.....tror nog att hon är mer sugen på att hämta. I dag blev det åter vall hos Peter tillsammans med Jenny & Lena. Började i 25:an och sedan ute i stora hagen. Med tanke på gårdagens träning så blev det mycket drivning i dag oxå och även framöver. Kate har fina flanker och balansera fåren bra, så det är drivning och åter drivning som måste finslipas..... 

Hejsvejs!


RSS 2.0