Vad har hänt?

Det har varit mer än sparsamt med uppdatering den senaste tiden. Sedan 1 1/2 vecka är jag mammaledig och det känns riktigt skönt. På fredag är det 2 veckor kvar tills lilltjejen ska komma - iaf enligt uträknat datum. Men som alla vet så kan det både bli tidigare och senare än detta och såklart hoppas jag på tidigare. Man känner sig som en mumi med svullna händer och fötter, tack och lov att det finns Foppa tofflor!

För egen del blir är det lite sparsammare med hundträning nu en förr,  iaf vad gäller agility och vallning. Som tur är har jag fantastiska vänner som ställer upp hjälper mig med detta. Sofia tränar och tävlar Toss i agility och Jenny vallar med Kate. TACK för att ni finns!!!

Lite "stillsammare" träning försöker jag dock fixa på egen hand. Med Toss har jag åter tagit upp lyndaden och tanken på sikt är att starta i lydnadsklass 3. Senaste gången som jag bloggade om lydnadsträningen var nog i mars så man kan ju helt klart säga att den har legat på is. Det som vi pular med nu är fjärr,  vittring och metall apporten och det går ok.  Det var ju dessa moment som vi stupade på när vi tränade förra omgången. Just nu är motiviation hos både mig och Toss  på topp så jag hoppas att vi får till dessa moment så fort som möjligt.

Vad gäller Toss agility träning så har jag lämnat över den till Sofia. De kämpar på för fullt och har sprungit en del tävlingar tillsammans. Förra helgen var det Sofiero och nu till helgen vankas det tävling i Nybro. Hittade fina bilder på Toss och Sofia från Sofiero på Thomas Szabos hemsida http://www.agilityonline.se/. Fotograf är Thomas Szabo. I slalomet ser Toss verkligen crazy ut.........Nu till lilla Kate hur går det då för henne? För några veckor sedan insåg jag att jag inte riktigt hann med i vallningen heller suck!, vilket såklart Kate utnyttjar i vissa situationer. Så därför har Jenny nu tagit över träningen med henne och det går framåt. Min tanke är att jag till våren skaffar egna får för att få mer kontinutet i träningen. All vår mark är numera inhägnad så det krävs endast en grind för att egna får ska bli verklighet.  Nedan är lite vallningsbilder tagna i somras av Emelie Norrman.


Vad gäller agility träningen så reder jag mycket på egen hand fortfarande. Men då Kate är under utbildning känns det bättre att ha en medhjälpare som kan agera godis och leksaksvakt än att träna själv  För tillfället pysslar vi med kontaktfälten. I helgen fixade Krister en enkel kontaktfältstränare så nu tränar vi nedfarter. Passade på och tog hjälp av Sofia och Johanna med träningen i söndags, tack för hjälpen! Kate är helt såld på agility det händer dagligen att hon sitter vid grinden till banan och hoppas att det är dax för träning!!!!! Kate är verkligen en tacksam hund och träna. Hon är lyhörd och gör alltid sitt bästa.....Vad mer kan man önska sig!

RSS 2.0