Säsongs premiär...

I dag var det då dax för årets första agilitytävling i Varberg. Åkte hemifrån vid 9.30 och hade stämt träff med Sofia, Ragnar, Jenny och Fredrik i Eslöv då vi skulle göra sällskap upp till tävlingen. Första stoppet var på Hallandsåsen där vi käkade lunch. Sedan bar det vidare mot Varberg.

Första klassen var lagtävlingen. I dag var vi endast tre hundar i laget då Fly löper. Banan var lagom svår, för att hinna med fick man springa på raksträckorna.  Loppet kändes väl ok för att vara första på säsongen men lite ringrostig var jag allt. Toss blev frustrerad flera gånger under loppet eftersom han förmodligen tyckte jag var otydlig. Han visar det ganska tydligt genom att han skäller..... Kom i mål med 5 fel då han gick in i andra porten i salom. Svängarna var inget vidare men vi kom i alla fall runt. Jenny och Glimma nollade och Sofia och Taijzon fick en förarlig disk - idag var han extra förtjust i tunnlar....-) Så ingen placering för laget idag.

Hoppbana var ganska snarlik  banan på lagtävlingen.  I detta loppet hade Toss lagt i turboväxlen så vi blev tyvärr diskade.  Ska inte skylla allt på honom men just nu behöver vi träna lite mer på vår kommunikation. Diskningen kom i början av banan men resterade flöt på bra. É supernöjd över att han klarade den kniviga slalomingången.

Förövrigt så skötte sig Toss exemplariskt . Alla som känner Toss vet att han kan vara lite bökig bland andra hundar - men i dag var han bara såååå duktig.  Ett skönt tecken att ta med sig till nästa tävling.

Vill ge Sofia och Taijzon ett stort grattis - i dag knep de sin sista SM nollan - ett mycket snyggt lopp som resulterade i en 5:e plats - grattis vännen!!!!

Sjöberg fick åka med som sällskapshund i dag. Tror nog att han hellre hade sprungit på banan, men i dag fick han nöja sig med att ligga i mitt knä och kolla när de andra hundarna kämpade.

Vi hörs


Kommentarer
Postat av: Malin

Inte så illa debut för året - o klart att det måste kännas jättebra att Tosseriet skötte sig så bra! Läste även blogginlägget nedan - en Russell har samma självbevarelsedrift som andra hundar *asg*
Nu har vi sagt jättelänge att vi ska träffas o det har inte blivit av. Ska vi inte försöka dra ihop hela gänget o träffas på Näsbyhill på träning o fika en dag? Hade varit jättekul! Känns som om vi inte verkligen bokar in det - så blir det inte av.., o det vore ju synd!
Ha en bra vecka!!

2008-02-18 @ 22:18:04
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Sofia

Utan er hjälp så att jag inte varit där jag e idag!!!! Kram sofia

2008-02-19 @ 16:02:11
Postat av: Sofia

Tack för en trevlig träning idag fasten vi fick hjärtat i halsgropen.Jag tror att jag ska på allvar ta tag i klass 1 i lydnad det kan ju inte mer än gå åt skogen eller hur?Ha det bra så hörs vi av.
Kram Sofia

2008-02-19 @ 21:47:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0