Agility i massor

Då var det  måndag igen.......För min & Idas del brukar måndag=vilodag. Kan behövas efter en vecka full av aktiviteter. Allra först vill jag passa på och gratta Jenny & Fredrik till deras Ludwig som såg världens ljus i fredags, än en gång stort grattis och lycka till med guldklimpen!!!!

Som sagt veckan har varit smockad med aktiviteter, skriver inte om alla för det blir för jobbigt att läsa!!. I tisdags var det först vallning med Kate hos Ako och sedan SM träning på klubben för Toss.  AKO tränade första passet med Kate och jag tassade efter och tittade på, sista passet gick jag på egen hand.  Träningen gick bra och Kate gör framsteg för varje gång. 

På kvällen var det sedan agility träning för Toss. Denna gången hade jag plockat fram en agility bana ritad av Mia Laamanen från Finland.  Banan visade sig bjuda på lite fällor här och var, så det blev bra och nyttig träning. Toss kontaktfält var katastrof men med Jenny och Fredriks vakna ögon fick jag svaret på varför.  Kör jag bara kontaktfältshinderna går det kanon men så fort dessa sätts in i en bana sätter Toss minsann inga två tassar i backen. Såklart så hade jag själv ett helt annat beteende när jag kör bana och det är detta som ställer till det.  Så efter i tisdags blev det ordning på kontaktfälten i bana igen, så himla skönt!!!

I torsdags tränade jag, Sofia, Ragnar och Johanna agility här hemma. Började med en hopp kombination som var delar av en hoppbana oxå ritad av Mia.  Klockan var framme och man blev taggad till tusen. Gick super för alla! Fortsatte med en av mig och Sofia i hop snickrad slalomkombination med kluriga ingångar och där man skulle ta slalom flera gånger.  Även den gick bra för alla. Kate tränade en lättare variant av hoppkombinationen och kontaktfält och hon fixade det bra.

I helgen var det agility tävling på klubben. Hela lördagen var jag funktionär och attans var kallt det var.  Som tur var hade jag både slängt in mössa och en extra fleece tröja i bilen.......Jag satt vid agility banan hela dagen. Banorna måste har varit kniviga för det var inte många felfria trots ett stort antal starter. Ett lopp som var felfritt var Emelies och Magdas, vilket lopp.......det  var verkligen en fröjd för ögat och hon vann Agility 3, grattis! Även stort grattis till Johanna med Sjöberg som blev tvåa och tog cert i hoppklass 3!!!! Tyvärr såg jag inte deras lopp.

På söndagen var det dax för mig och Toss. Var inte speciellt piggelin när klockan ringde 5.30 då vi hade haft gäster kvällen innan. Tror att jag kom i säng vid 02.00.  Jens dömde och hann hade knåpat ihop roliga och utmanade banor, speciellt agility banan. Först ut var agility klassen. Toss river första hindret.......suck, men jag kör på precis som inget hade hänt.  I slutet av banan blev det iaf disk ,  då han springer förbi ett hinder och jag väljer att inte ta om detta utan kör vidare.  Känner mig ändå nöjd när jag går av banan. Mest nöjd är jag med att kontaktfälten gick som på träning.

I Hopploppet missar han ingången till slalom två gånger och sedan tar han ett felaktigt hinder och diskar sig så jag tar honom av banan då jag känner att jag inte har motivation och springa vidare. Det här med att diskade sig i båda loppen börjar bli en plåga!!! I går berodde det säkert på mig. Tyvärr filmade vi inte loppen med from nästa tävling måste vi börja göra det igen. Man lär sig såååå mycket på det. För oftast har man ingen som direkt kan säga vad man gör för fel. Nya tag i Falkenberg till helgen. 

Efter mina klasser tränade jag lite med Kate på framhoppningsbanan och hon gör en verkligen inte besviken.  Efter en stund började en annan förare träna kontaktfält med sin hund. Först tänkte jag koppla Kate och vänta tills tjejen var klar. Men tänkte snabbt om och ställde mig frågan vad är det värsta som kan hända???? Dessa tankar hade jag inte behövt att ha, Kate kollade in den andra hunden, men när jag berättade att vi skulle tränade vidare var hon helt med på noterna........Efter vi tränat färdigt begav jag mig hemåt. Så jag missade tyvärr Ragnars vinnarlopp i agility 2 med Rizzini, stort grattis och välkommen till 3:an!!!

När jag kom hem från tävlingen for vi iväg och handlade material till grinden till fårhagen.  I går kväll snickrade Krister ihop grinden så nu är allt förberett för fåren. Om allt går som planerat så kommer fåren innan helgen......


Cykling och Vallning


I går packade jag in Toss & Ida i bilen och åkte till Vomb för att träffa Jenny & Fredrik med flock. Först gick vi en uppvärmningsrunda på en timme. Därefter cyklade jag och Fredrik  med Toss, Glimma & Fly,  Jenny, Elise och Ida fortsatte att promenera. Cykelturen tog ca 30 min och på slutet av rundan märktes det att Toss var trött. Hoppas att vi får till en cykeltur snart igen då Toss behöver snygga till figuren inför SM.

I dag var det vallning hos AKO för Kate. Denna gången  var det nya får som inte hade haft så mycket kontakt med hundar tidigare. Därför fick Kerstin och Fly börja och träna. Fly är en mycket rutinerad hund så det var inga problem för henne och hantera fåren. AKO tränade sedan lite med Kate i lina. Ett tu tre fick fåren eld i baken och innan AKO och Kate hann upp och stoppa dem hade de rymt i från hagen! AKO gjorde sedan ett försök med Fly och hämta flocken. Men tyvärr hade de redan blandat sig med en större får flock som gick i hagen bredvid. Så vi fick bege oss till en annan hage och fortsätta träningen där. Här gick en större flock, som heller inte var så vana vid hundar,  så Kates pappa Cap fick agera stopp hund.  AKO forsatte och träna Kate i lina. Måste erkänna att jag tycker det är så svårt, framförallt att läsa vad hunden tänker, förstå varför den gör på ena eller andra sättet och veta om det är en bra eller dålig egenskap för en vallhund. Så för min del är det jättenyttigt och studera när AKO tränar och undertiden förklarar AKO vad som händer. I dag tränade Kate vidare på att hantera fåren på ett bra sätt, jobba med eyet och inte hetsa upp sig så fort fåren sprätter iväg. Avslutningsvis gick jag själv en sväng med henne och det kändes väl ok, men helt klart så märker Kate skillnad på vem som håller i linan. Vi kämpar vidare och på tisdag är det dax igen!

I kväll begav jag, Krister och Ida oss till Ystad. Parkerade vid campingen och tog sedan en promenad längs havet. Avlslutningsvis käkade vi middag på Jakten. Det var Ida:s första restaurang besök och precis när vi kom dit så vaknade hon, såklart undrade vi hur det skulle gå? Men det gick hur bra som helst. Vi satte henne i en barnstol och där satt hon snällt och tittade på allt som rörde sig.

Träning x 2

Japp, denna vecka har det blivit agility träning både i går och idag. Igår blev det träning med Fredrik och Jenny. Byggde upp söndagens agilitybana från Tranås. Då jag inte kom speciellt långt på denna bana på tävlingen var det en perfekt bana och träna på. Attans vad jobbigt det var, tror nog att Fredrik håller med!!! Konditionen är ju inte den bästa precis, så på vissa ställen i banan  var jag långt efter Toss och då körde det verkligen i hop sig. Men när vi alla tre "slog våra kloka huvuden ihop" fick vi till banan ganska ok. Träningskompisar är verkligen guld värda!!!!!!  Kate:en fick oxå träna. Finns inte så mycket mer att säga än att hon klara svårare uppgifter än vad hennes matte tror. Det visade hon helt klart igår kväll!

I dag var jag och tränade i Sjöbo. Behövde ändå handla mat så då kan man passa på och svänga förbi brukshundklubben.  Kate har hittills mest tränat på hemmaplan och det är lätt att bli hemmablind så idag ville jag testa hur hon reagerar på nytt träningsställe. Blev så himla glad när jag parkerade bilen och såg att det var full aktivitet på appellplanen, perfekt med störning! Byggde upp hoppkombination som såg ut som en åtta. Tränade bakom och framförbyte och  Kate gjorde mig verkligen inte besviken.  Full fokus på mig och hinderna hela tiden! Toss fick träna kontaktfält och han gjorde mig heller inte besviken. Upplever som hans kontaktfält speciellt A.et är betydligt bättre när vi kör de separat istället för i en bana. Kanske handlar jag annorlunda?

Efter träningen åkte jag vidare till Ica och handlade mat.  Inköpslistan var lång och vagnen blev full innan jag kom till kassan. När jag skulle betala upptäckte jag till min fasa att mitt bankkort inte fanns i plånboken??? Utan det låg i en jacka som hängde hemma......Ett kort fanns i börsen men där fanns inte tillräckligt med pengar. Hmm.....förutom att det var pinsamt att erkänna för kassörskan att jag inte kunde betala så tänkte jag vad gör jag nu? Ringde Krister på jobbet och han fick rädda mig.....ett samtal till telefonbanken så var det fixat. Ja så tokigt det kan bli ibland...

Trevlig helg!!!

  


Träning & Tranås

I fredags blev det agility träning med Jenny, Fredrik och Johanna. Byggde upp en hoppkombination från Veronica Baches agility bok som Jenny hade letat fram.  Körde  två varianter av kombinationen och tränade på bakom, blind och framförbyte och mix av alla tre. Klockan var framme och Jenny skrev tider så vi fick svar på vad som gick snabbast. Toss gick kanon och svarade fint på mina blindbyte. Tack alla för en givande och rolig träning!!!

Därefter begav vi oss mot Tranås och Hette camping. När vi långt om länge kom fram hade Sofia fixat smarriga räkmackor som vi fikade på, tack för det! Hur gick själva tävlingen? Den kan sammanfattas med ett ord DISK!! Toss var inte sig lik under helgen. Om jag snabbt ska kommentera loppen: Agility på lördagen, general krasch i första hindret och då gick all must ur mig kan jag säga, men jag sprang vidare. Slalomet gick han ur, rev ett hopphinder och när han sedan inte väntade på mitt släppkommando på bomen tog jag honom av banan. I hopploppet tvekade jag i ett byte vilket fick till följd att jag blev efter och disken var ett faktum, här kan jag bara klandra mig själv.

Söndagens agility lopp, här gjorde Toss den mest ologiska diskning man kan tänka sig. Drog upp på bomen som stod i ett helt annan vädersträck än vad jag signalerade i bakombytet. Så jag tog honom av banan. Hopploppet gick bäst på hela helgen bortsett från en rejäl tjuvstart, men tyvärr diskade vi oss tre hinder från mål. Som jag skrev innan så var Toss sig inte lik under helgen.  En förklaring till det är förmodligen brist på mat!! Han vill inte äta när vi är borta. Det var inte många bitar han fick i sig sedan fredags frukosten, trots att jag blandade upp maten med leversnittar och frollic.  Han är verkligen super känslig. Tyckte ändå att han fixade husvagnslivet bra denna gången, han sov som en stock på nätterna.  Får ändra mat taktik när vi är i väg på flerdagarstävlingar framöver.

Tog tillfället i akt och tränade lite med Kate på framhoppningen och prinsessan skötte sig jättebra. Ska erkänna att jag var lite nervös över att hon skulle dra i väg och busa med de andra hundarna som tränade, då hon har visat sådana tendenser när hon var yngre. 

Trots uteblivet resultat hade vi en jätteskön och trevlig  helg i Tranås. Campingen låg jättefint vid vattnet med skog runt omkring. Upplägget på tävlingen var perfekt. Första klassen gick vid sju på morgonen och halv elva var jag klar. Då åkte jag tillbax till campingen till Krister och Ida, så det kändes verkligen som semester!!!

I går kväll blev det träning för Kate. Hon "växer"  verkligen för varje träningstillfälle. Jobbade vidare med bakom och framförbyte, bomen och slalom.  Avslutningsvis så testade vi A:et. Hon tog det gladeligen och stannade med två tassar i backen.........vilken positiv överraskning!!! Toss fick hänga med husse och Ida på promenad.

I dag har jag varit hos sjukgymnasten och fått behandling för mitt bäcken, så i kväll blir det vila för min del.


RSS 2.0