Toss SM kvalad och debut för Kate

I lördags förmiddags åkte jag, Ida, Toss & Kate tillsammans med Jenny, Ludwig & flock till Nybro inför söndagens tävling. På vägen upp åkte vi inom Tingsryd och käkade och shoppade på Börjes. Därefter styrde vi bilarna vidare mot Nybro. Rum var bokade på Hälleberga Bed&Breakfast utanför Orrefors ca 2 mil norr om Nybro.  Ett fantastiskt ställe som jag varmt kan rekommendera. http://www.halleberga.se/ Frukosten gick inte av för hackor. Trots att det "bara" var jag och Jenny hade man tänt värmeljus på varje bord i frukostmatsalen så himla mysigt!!  

Vi var på tävlingsplatsen i god tid på söndagsmorgonen. Innan banvandring skulle ju hundarna rastas och barnen matas....När väl tävlingen drog i gång hade jag fullt upp då det endast var large på söndagen samt att jag både skulle springa klass 1 och 3. Stort tack till Jenny, Gunilla och Tomas för all hjälp med Ida.

Hopp 3: En rolig banan med mycket svängar som behövde förberedas för att inte tappa tid.  Toss tjuvstartar precis innan jag skulle kalla på honom.....Får inte till alla svängar så han svävar ut på några ställen men vi gör ett felfritt lopp som räckte till en 4:e plats.  Tyckte att han lyssnar bra hela loppet igenom.

Agility 3: Banan känns betydligt klurigare än hoppbanan speciellt en passage i slutet. På banvandringen fastnade i princip alla vid just denna passage och undrade hur löser man detta???? Mina lösningar kändes som pest eller kolera så det var bara och välja och hålla sig till planen. Fick till ett bra lopp men tappar honom i en sväng innan slalomet. Lösningen i den svåra passagen blev knackigt men vi lyckas ta oss i mål med 0 fel och ännu en 4.e plats och den sista SM pinnen är i hamn! 

Nu till Kates debut. Lilla prinsessan skötte sig exemplariskt hela helgen. Hon bekymrar sig inte om omgivningen eller andra hundar utan har full koll på mig.

Agility 1:  Svår bana med ömsom svängar som raksträckor, helt klart det svåraste vi har sprungit.  Vi blev diskade men hon fixade många saker bra. Muren stod som 3.e hinder och en sådan har hon aldrig sett, men hoppar glatt ändå. Balansen tyckte hon var äcklig men springer vidare och stannar fint på kontaktfältet. Däcket, en annan typ än det vi tränat på, hoppar hon. Sen kommer det bästa.....Slalomet. En svår ingång men jag litar fullt på henne och hon fixar det i ett rasande tempo och efter gör jag ett framförbyte.

Hopp 1: En flytigare bana med bättre linjer. Fram till hinder nr 6 gick hon bra sedan sprang hon förbi ett hinder två gånger började skälla som en tok och såg förvirrad ut. Tog slalomet och går sedan ut. Tror att det blev för mycket för henne helt enkelt. När det blir svårt verkar hon gå upp i stress och skäller på mig.

Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med henne. Fick ett kvitto på hur långt vi har kommit i träningen. Har en bit kvar innan hon är redo för att tävla officiellt. Efter helgens tävling har jag fått uppslag på vad vi behöver träna på.

Hemresan gick bra och vi var hemma i hyfsad tid. Tack Jenny och Ludwig för en trevlig helg!!!
 


Uppis.......

Det här med att blogga blir inte prioriterat nuförtiden. Det är fullfart på både tävling och träning så det finns massor att skriva om, men......

Sen sist har vi varit i Lund, Sofiero och Trelleborg och tävlat. I Lund blev laget SM klart då vi knep en andra plats i agilityloppet. I min värld blev vi SM klara redan på Gotland i somras. Men när kvallistorna till SM kom ut visade det sig att laget inte fick någon pinne i Oskarshamn, vilket vi var helt säkra på, nog om det!!!! Toss gjorde två bra laglopp i lund och även agilityloppet var bra, hopploppet däremot var katastrof!!!

Sofiero har varit min mardrömstävling då det är så förbenat trångt på området. Alla som känner Toss vet att han fortfarande kan vara osäker bland andra hundar, speciellt om någon gör utfall. Så mitt mål för den tävlingsdagen var få Toss att känna sig trygg inne på området och inte minst att behålla lugnet själv! Det fixade vi bra tycker jag. Resultatmässigt blev det disk i båda loppet.


I lördags var det tävling i Trelleborg. Verkligen jätteroliga och flytiga banor. Hopploppet fick vi 10 fel pga en klantig handler bla ett dåligt tajmat bakombyte inann platten. Agilityloppet kändes jättebra. Tyvärr 5 fel på uppfarten på bomen.......lite retligt när allt annat gick som en dans. Upplevde att Toss var lite låg på tävlingsdagen och så såg han stel ut när han hoppade ur bilen. Men efter uppvärmningen såg han ok ut så det kändes inte som någon fara att starta honom under dagen. Men för säkerhetsskull åkte vi till massören i lördags efter tävlingen och det visade sig att Toss hade ryggskott..........Kan ju undra vad han pysslar med egentligen??????

Nu har jag skrivit massvis om Toss men Kate har oxå varit ute i "svängen". Förra veckan åkte vi på träningstävlingen i Simrishamn.  Lagom svår agilitybana. OJ OJ vad nöjd jag var med henne. Men stackars hund som får dras med en kass handler. Slalomingången var lite lurig så jag tänkte hjälpa henne med ingången, men ack vad jag stjälpte henne i stället......På målrakan hoppade hon ramen i däcket men jag struntade i att ta om då hon hade bra sug mot mål.

Måndagar är det vallning för AKO. I måndags gick Kate så himla bra. Kommandona sitter nu till 90% och i måndags fick vi till fin fina drivningar. Superfokuserad med bra tryck mot djuren. Nästa gång ska vi träna lite småhämt.....Försöker även valla några gånger i veckan på fåren här hemma.


Till helgen är det tävling i Nybro och då är det dax för Kates officiella debut, spännande!!!


Hörs!!
 


RSS 2.0