Vallningskurs och agility träning

Denna helgen har gått i träningens tecken. I lördags var det första tillfället på Vallningskursen hos Kelliegården.  Innan vi begav oss ut i fårhagen hade vi lite välbehövlig  teori. Med hjälp av leksaks- får, hund och förare illustrerade Cima grunderna i vallning. Balans,  hunden kl 12 och föraren kl 6 var termer som vi fick lära oss.  Därefter begav vi oss ut i fårhagen för att testa på det hela.  Det var ju ett bra tag sedan jag och Toss vallade så jag var lite spänd på hur han skulle reagera.  Men det gick över förväntan.  Han verkar mer "tänd" på fåren nu än i våras, vilket är positivt.  Det var verkligen kuligt att komma i gång med vallningen igen, ser fram emot nästa kurstillfälle.

I förmiddags så tränade jag och Johanna agility här hemma, första gången på evigheter kändes det som.  Har varit stiltje på agility fronten ett tag. Toss, men även jag har behövt lite vila, då det var väldigt intensivt med agilityn i somras och i början av hösten.  Nu är man lite taggad att komma igång och träna så smått igen.  I dag tragglade vi återigen balansbomen och dess kontaktfält och slalomingångar.  Nästa helg är det kurs för Annika Aller vilket ska bli jätteroligt. Det är aldrig fel att fylla på idébanken då och då!!!!

Friskförklarad!!!!


I dag hade Toss återbesökstid hos veterinär Stina på Lundabygdens Djursjukhus gällande knutan på halsen. Det är nu  nästan två månader sedan Rimadylkuren och knutan har tack och lov inte kommit tillbaka. Hela historien om knutan är märklig och veterinären har endast teorier om vad som har hänt och varför. Trots att Stina  friskförklarade honom idag  så kommer jag ändå att ha knutan i tankarna en bra tid framöver. 

Efter vet. besöket lämnade jag dogsen hos mina föräldrar innan jag åkte vidare till jobbet. Då de är pensionärer är det lyxigt värre att spendera dagen hemma hos dem.  I princip blir de klappade och ompysslade hela dagen lång och så kommer de ut på långpromenad. Fast om man frågar dogsen så tror jag att det bästa de vet är att spana på grannens katter..:-) 

I kväll var det dax för veckans träning - ett Body Pump pass - så nu känner man sig allt lite mör.


 

Helgens aktiviteter

I lördags morse begav jag, Sofia och hundarna oss till Christinehovs slotts för att titta på vallningstävling.  Det var första gången för mig på vallningstävling och det var verkligen jättekul och se.  Starten låg uppe på en kulle så vi hade bra översikt över banan.  Hunden skickades först ut för att hämta hem flocken till föraren, sedan var det  3 grindar som skulle passeras innan flocken slutligen skulle igenom en ränna.  Som sagt det var verkligen kul och se. 

Sedan begav vi oss vidare mot Hörby.  Efter att ha käkat frukost/lunch på ett fik begav vi oss vidare till brukshundklubben och tränade agility.  Det blev mest fokus på kontaktfältsträning och kluriga slalomingångar.  För att hjälpa hundarna på traven med slalomingågarna så hängde vi på ett kompostgaller på andra slalompinnen.  Metoden är toppen framförallt när man tränar höger slalom.  Här hindrar man helt enkelt hunden från att gå in efter andra pinnan.  Första gången blev Toss lite konfunderad över gallret men sedan gick det fin fint.  Denna träning blir det mer av i vinter.  


image17

Taijzon och Toss. Taijzon är vädligt förtjust att bära omkring på sitt koppel!!


image18

Full fart på gossarna!


image19

Bakombyte


image21

Kontktfältsträningimage22

Full fart i slalom


image23

Sofia och Taijzon tränar kontaktfält
image25

Toss har hittat Taijzons leksak - kuligt!!!


image26

Efter all träning var det gott med vatten!!!I dag begav hela familjen sig ut på tur i det fina vädret. För omväxlingsskull så tog vi inte bilen till skogen utan vi utgick hemifrån. Styrde kosan mot  Sövde.  Trots att vi snart har bott här i två år är det sällan vi går åt det hållet, men efter idag lär det bli ändring på det.  Hittade en jättetrevlig runda som gick både över fält och i skog.  Kameran var oxå med.image27

Tosseriet!!

image29

Silja in action!!!


image30

Vi poeserar glatt!!!

image31

Vi mötte ett gäng islandshästar på tur!!Lyckades fånga Toss & husse på bild.

image32

Dax för uppdatering

Fy skäms vad dålig jag har varit på och uppdatera bloggen  -  så det får bli en vecko summering i kväll.

Vintertiden har denna veckan slagit till med buller och bong. Känns lite tröstlöst att det är mörkt varje kväll när man kommer hem ifrån jobbet. En uppsida för tillfället är dock att det är ljusare på morgonen. Pannlampan behöver inte vara tänd hela morgonrundan längre....:-)

På måndagar är det badminton träning med jobbet. Fram till maj 08 har vår avdelning en ståeende tid på Kockum Fritid i Malmö så det är fritt fram och spela. Än så länge har vi aldrig varit mer än 4 per gång så det har funkat bra.  I måndags var det bara jag och en annan kollega så det blev en svettig match som jag förlorade med 3-1 i set - är grymt revansch sugen...:-)

I tisdags var det sista gången med träningsgruppen i Sjöbo och bla jag, Johanna och Gunilla var där. Jens som höll i träningen hade fixa fyra olika kombinationer som var lagom svåra.  Toss var riktigt duktig, trots att han var superladdad lyssnade han fint.  Orken är inte på topp denna sidan året så han blev fort trött men på det hela taget så är jag nöjd med träningen.

I onsdags var det dax för veckans gymbesök. Även denna vecka blev det ett "Body Step" pass. Fördelen med det passet är att det är samma övningar och musik ett antal veckor i följd.  Så redan efter andra gången är man hyfsat med på vilka steg som ingår och då tar man i på ett annat sätt.

I torsdags åkte bygglampan fram. Fortsatte att traggla metallapporten och det går bättre och bättre. Till skillnad från träapporten så är metallen inte helt "tandvänlig" så det gäller att ta det försiktigt.  Gömde även leksaker i vår lilla al dunge på tomten som Toss fick leta upp. En snabb & tröttande aktivitet  som är bra att ta till när tiden är knapp.

I fredagskväll var det SPA kväll på Ystergården i Östraby med bla Sofia och Jenny. En lyxig helkväll!!! Började att träna Power Plate som iofs var kämpigt. Men efter det blev det lyx, vad sägs om ansiktsbehandling, bastubåt, bubbelbad och bastu? Lyx som man helt klart borde unna sig lite oftare.

I lördags begav jag och dogsen oss till grustaget i Simontorp. I och kring grusstaget är det ganska kuperat vilket är bra träning för dogsen. Satsar på fysträning även för Toss inför nästa tävlingssäsong. Han är ganska muskelfattig i bakkärran och då är det toppen och springa i backar. Körde även lite uppletande med båda hundarna. Hade endast mobilkameran med och tyvärr blev det inga bra bilder - den fixar helt enkelt inte att ta foto på hundar som rör sig...:-) 

I dag begav vi oss ut på långpromenad på Revingefältet. Hittade en hel del bra backar som vi klättrade upp och ned i - kan säga att det var mer än hundarna som fick upp flåset.  Revingehed är verkligen toppen för hundarna. Då Toss är pilsnabb har jag problem att ha honom lös i skogen.  Det går i ett nafs att han är utom synhåll vilket inte känns okej.  Därför föredrar jag att promenixa ute på öppna fält  - och då är Revingehed perfekt. 

Ett bildbevis blev det från dagens promenad. På bilden ligger Toss och svalkar sig  i en jätte vattenpöl och passar samtidigt på att dricka!


image16


I veckan har Toss blivit utmanad av Oscar och Zolo - får allt ta mig en funderare innan jag svarar.....:-)

Sköt om er!!  

RSS 2.0