Träning.......

Äntligen är det snart helg igen ska bli sköööönt...Förhoppningsvis blir det en hel del hundträning i helgen vilket jag såklart ser fram emot. Veckorna är ju kämpiga då det fortfarande är mörkt på kvällarna. Men om lite drygt 1 månad är det sommartid och då inbillar jag mig att livet blir lättare.
 
I dag är det en vecka sedan Sjöberg flyttade in - och det går fortfarande jättebra. Känns som om han har tuffat till sig lite,  hoppar och stutsar obehindrat kring Toss & Silja och i går la han sig bredvid Toss på golvet.  Han blir bara så glad när jag kommer och hämtar honom efter jobbet - i går så tjöt han t.o.m. Ja det är en glad prick den här Sjöberg. Såret på bogen har läkt  fint så nu går han utan tratt när vi har honom under uppsikt.

I kväll har jag och Toss tränat lydnad. Då det var ett tag sedan så var motivationen på topp både hos Toss och mig. Börjande att köra i genom rutan. För att vara så länge sedan vi tränade gick det ok. Några skick så drog han åt vänster så då stoppade jag honom direkt och skickade om.  Men sedan sprang han rakt in i rutan och tog leksaken.

Testade även hopp apport och hoppet för en agility hund är inga problem. Är inte 100% nöjd med gripandet av apporten. Får uppfattningen att Toss inte bromsar in innan han griper och då blir det gärna lite lek över det hela. Så denna övningen bröt jag ned och tränade bara gripande. Tror att det är så det får blir framöver.

Sista momentet var fjärren. Detta har vi tragglat den senaste veckan i garaget.  Så det som jag inte är helt nöjd med är sättandet från ställandet - vill att han ska komma längre tillbaka i sättandet - så vi kämpar vidare.

Det var allt för i kväll

Ha det gott

Kommentarer
Postat av: emma & skott

Hej på er!!
Du kommer garanterat snart vara redo att ge dej ut på tävlings banan igen, för jag vet hur motiverad du & Toss är! ;-)
Hör av dej om helgen när du hört något!
Trevlig helg

krameli kram

2008-02-22 @ 14:01:11
URL: http://dualdogs.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0