Dop...

I söndags var det dagen D, dagen för dop. Hela lördagen gick åt till att fixa och dona med dukningen. Eftersom vi hade bjudit 39 vuxna och ett antal barn fick vi möblera om för att få plats, men det gick. Tidsoptimist som man är så tänkte vi att det inte kunde ta så himla lång tid.....:-) Men det gjorde det såklart, tack och lov så hade vi hjälp av Kristers föräldrar och syster.

På söndagen vaknade Ida, precis som vanligt, kl 05!!! Ibland somnar hon om efter att hon har fått mat men inte i söndags. För att hon skulle vara pigg till dopet kl 11 så fick Krister somna henne i vagnen vid 8. Dopet gick jättebra, vilken solstråle hon var, inte ett ljud på hela tiden!!!! Gudtjänsten var jättefin med mycket sång och musik.  En av sångerna som jag hade önskat "Älskade barn" var ljuvlig, klicka på länken för att lyssna http://www.dopguiden.se/musik/alskade_barn.html . Efter gudtjänsten blev det middag hemma hos oss. Ida hann inte mingla så länge innan hon somnade i min famn, med dopklänning på. Sedan sov hon tills de flesta gästerna hade åkt hem, helt ovetande om att det var hennes stora dag. På kvällen kändes det väldigt tomt. Man hade ju planerat denna dagen ett bra tag och det mesta av veckan gick åt till att fixa och förbereda och så vips så var det över. Tack alla som delade denna dag med oss.


Hundarnas helg var inte så spännande precis, men så blir det ibland. I måndags blev det i alla fall agility träning. Kontaktfält för Kate och kontaktfält och slalomingångar med Toss. I går var jag på babymassage med Ida i Ystad. Hon var så fascinerad av alla andra bebisar så massagen var sådär tyckte hon. I morse bestämde Ida sig för att vakna kl 3. Ögonen var stora som pingis bollar så det fanns inte mycket att göra än att gå upp. Hela dagen har det varit värsta snöovädret så vi har mest suttit framför brasan.  Men nu på eftermiddagen tog jag Ida Toss och Kate på promenad. Hjälp vad tungt det var och putta vagnen. Vägen där jag gick var inte plogad så det blev värsta träningspasset. Nu sover i alla fall hundarna gott!!!

Ha det bra

Dop bestyr.....

Idas sovvanor har tack och lov artat sig. Onsdag, torsdag och i morse  vaknade hon vid 5 och fick mat, sedan somnade vi om till 7,30 ljuvligt! Jag får en helt annan energi när jag får sova lite längre än till kl 4. Både i går och idag har det blivit en hel del dopbestyr. I går träffade jag prästen och vi gick igenom vilka psalmer som ska sjungas på söndag och litet annat kring gudtjänsten. I morse begav jag mig till mataffären och gjorde, förhoppningsvis, de sista inköpen inför söndagen. I eftermiddags blev det en tur till Lund för att handla bordsdekoration och lite annat smått och gott. 

Lite hundträning har jag oxå hunnit med. I onsdags tog jag en långtur med Toss och blev det kontaktfälts träning med Kate. Den lilla damen imponerade verkligen. Tills nu har jag tränat kontaktfält i koppel men i onsdag testade jag att köra utan. Vad gör hon? Jo, stannar självmant med två tassar i marken och med  full koncentration på godisskålen!!! Trots att jag fortsätter och gå när hon har stannat står hon stadigt kvar och väntar på klicket! Hur glad blir man inte då?

Efter en liten promenad med både Toss och Kate i torsdags blev det ca 20 min agilityträning för Toss. Ville testa av hur befäst mitt "ut" kommando är. Gick faktiskt riktigt bra. Övningen var väldigt enkel, två hinder efter varandra och syftet var att Toss på mitt utkommando skulle runda sista hindret och hoppa det bakifrån.

Till helgen är det full fokus på dopet. I morgon ska det städas och dukas och på söndag är det dop. Så det lutar åt att hundarna får en lugn helg vad gäller träning iaf.

Trevlig heg på erl!!! 
Vintern é tbax

Vintern har kommit tillbaka med minusgrader och bistra vindar så himla trist.  Så det känns som man gärna spenderar så mycket tid som möjligt inomhus med brasan tändI
 
I lördags blev det i alla fall lite agilityträning för Toss och Johanna och hennes hundar hängde oxå på. Kontaktfält och slalom la jag fokus på.  Toss slalomingångar var i slutet av förra säsongen riktigt dåliga så det är en av de saker vi nu filar på.  Till hjälp har jag bågar både på ingången och utgången och ingångarna har blivit bättre. Kontaktälten är det inte mycket och säga om men målet  är förstås att de ska bli ännu snabbare än vad de är idag. Tränar en hel del på att lämna Toss på nedfarterna dvs han ska springa hela vägen ned och stanna med två tassar i marken, oberoende vart jag är placerad. Efter träningen begav jag, Krister, Ida och Kate oss ut på långpromenad.

I söndags stack jag knappt ut näsan utanför dörren. Krister åkte på och rasta hundarna det mesta av dagen medans jag och Ida satt inne vid brasan....-) I går blev det shopping tur med Ida och Jenny, tack för en trevlig dag Jenny!! Ida skötte sig exemplariskt så man behövde inte känna sig stressad över att hon var missnöjd i vagnen!!! På IKEA vaknade hon och skrattade för att sedan somna igen och så gjorde hon ett par vändor. Hade en hel prylar som skulle inhandlas inför Idas dop på söndag. Så efter IKEA, Rusta, Babyland och Panduro Hobby var Volvon full lastad och så gott som allt fixat inför söndag!!!

Idag har jag verkligen varit en sombi (kanske inte stavas så?) Ida bestämde sig för att vakna kl 04.00, gäsp!!! Fram tills vid 6 höll hon sedan värsta tivolit!!! Rösten med dess olika tonlägen används flitigt nu för tiden. Tack och lov så sov hon sedan knappt två timmar och då passade jag oxå på och ta en lur. Men hela dagen blir helt snurrig när man går upp så tidigt. Piggnade till när jag kom ut vid lunchtid då vinden verkligen bet i kinderna. Tog en promenad med Ida och Kate men attans vad kallt det var.........Längat till våren!!


RSS 2.0