Nu har vi ljus......

Japp nu har vi ljus på agilitybanan. I helgen belv lamporna inkopplade och i kväll har jag och Krister, efter bästa förmåga, försökt att rikta in dem för att få bästa möjliga ljus på hela banan. Lite klurigt, samtidigt som man vill ha det bästa ljuset får lamporna inte blända.....ingen lätt ekvation!

Innan i kväll blev det agilityträning tillsammans med Johanna. Byggde upp en kombination där man fick till många byten. Med Toss blev det blindbyten för hela slanten. Kändes riktigt bra, börjar bli vän med detta nu. Gäller dock att inte tänka på HUR man ska göra för då blir det tokigt. Förhoppningsvis ska blindbyte bli lika naturligt som bakom och framförbyte.....Med Kate tränade jag blind-, framför- och bakombyte. Hon löste det fint, men i bakombytena blir hon ganska vid så här får jag klura lite hur jag ska få ordning på det.

I lördags var det vallning för AKO. Körde två korta pass i stället för ett långt och i pausen fick Kate vara i bilen. Tränade i lina hela tiden. Linan plockade verkligen fram mycket pondus och tryck hos Kate. Hon är ju änsålänge ingen tuffing så hon behöver stärkas och här är linan ett bra hjälpmedel. När det blir trångt och hon tvekar följer jag med henne och håller i linan, på såvis känner hon mitt stöd och hennes självförtroende växer. Fåren som vi vallade på i lördags var unga och inte invallade så de behövde övertygas i princip hela tiden. Väldigt nyttigt! Som vanligt så var det ett superbra träningspass.......tack AKO för all hjälp!!!

I söndags packade familjen in sig i bilen och begav sig till Skrylle. Hjälp så mycket bilar det var på parkeringen, vi var nära och vända. Men när vi väl kom ut i spåret var det okej. Knatade runt 5 km, kändes som evigheter sedan vi gick så långt........och det var verkligen evigheter sedan Toss och Kate var kopplade i 5 km!!! Efteråt blev det lunch i den mysiga restaurangen som ligger på området.

Nu kallar sängen.......sköt om er!!!


Vall & HD svar

I morse kom den glädjande nyheten.....Kate är röntgad med A höfter!!!!

Jag och Kate är hyfsat flitiga med vallnigen. I helgen var det träning för Ako både lördag och söndag. I lördags började och köra lite själv, men precis som de senaste gångerna när jag vallat, var hon lite snabb i fötterna. När det sedan blev lite trångt i en högerflank så ruschade hon in i fåren.......Kate är inte den tuffaste i vallhagen så för att stärka upp henne satte vi på linan och tränade resten av passet med den. Tog faktiskt inte många minuter innan vi märkte att hon fick ett bättre stamp i stegen och var mer fokuserad. Drev fåren fram och tillbaka i hagen och hon fick träna mycket på att trycka fåren "upp" i staketet och hålla kvar dem där en stund.

På söndagen var det en helt annan hund som klev in i hagen. Med bestämda steg och "sugproppen" på kopplad  tränade vi vidare på samma saker som på lördagen. Den enda skillnaden var att jag nu la in kommandon. Hon hade verkligen svarat fint på lördagens träning så tanken med söndagens träning var att fortsätta och stärka henne med hjälp av lina.

I dag blev det åter ett besök hos fåren. Jenny och jag var hos Peter och tränade. Jobbade med drivningar i princip hela tiden. Linan var på och stundtals tyckte jag att hon tog tag i flocken.....Om jag blir efter så blir Kate osäker och släpper fåren med blicken och tittar mycket på mig, så det gäller att jag är med och stöttar. Vi kämpar på och på lördag är dax för träning hos Ako igen.

Toss vilar sig i form. I måndags blev det en tur på Revingehed men annars har det inte blivit så mycket träning för hans del denna veckan, trist om man frågar honom........RSS 2.0