God Jul allesammans

Nu är så gott som allt förberett inför dopparedagen, endast Jansons Frestelse återstår att fixa...:-). För tredje året i rad firar vi julafton  här hemma med både mina och Kristers föräldrar och min bror.  Det blir lite knytkalas över det hela. Föräldrarna tycker det är toppen och fixa julmat så den mesta matlagningen står de för.

Idag blev det agility träning med Johanna. Byggde upp en liten agility bana som vi trocklade oss igenom. För att inte ha tränat på hela hösten så gick det bra. Toss var laddad till tänderna och extremt lyhörd. Dock verkade Toss inte helt nöjd med min handling, han skällde en hel del vilket är lika med VART SKA JAG???? Det tar förmodligen ett tag att få ordning på mina armar och axlar igen.  Extra roligt var att min kropp verkar vara helt återställd efter förlossningen, kondisen é ju såklart inte den bästa men fattas bara...:-) En härlig känsla att kunna springa en bana utan att de smärtar i kroppen.......kändes som det var evigheter sen det hände.....

Vill nu passa på och önska Er alla en riktigt God Jul!!!


Summering av veckan.....

Helgen och julveckan närmar sig med stormsteg. Precis som tidigare veckor har denna gått i rasande fart. I måndags blev det långtur med hundarna & Ida  på Revingehed, jätteskönt trots det bistra vädret. Stötte på en förtvivlad husse som saknade två av sina hundarna. Hans förklaring till varför de hade försvunnit var lite komiskt,  han utryckte sig att det hade kommit rådjur precis när han "slog en drill" och då hade hundarna hängt på, hade faktiskt svårt att hålla mig för skratt...:-)

Kl 6.20 i tisdags morse fick man ju världens chock....jordskalv. Från början var jag  helt övertygad om att det var ännu en bettransport som tryckt lite extra på gasen förbi vårt hus, (huset brukar skaka då)  men förstod ganska snart att så inte var fallet. När jag senare läste om det på text tv fick jag stå päls på armarna.........kändes overkligt.   På förmiddagen var det besök med Ida på BVC, vikt 5440 gram och 60 cm lång, inte undra på att storlek 56 kläderna inte längre passar. Därefter passade jag på och fixa de sista julklapparna.

I onsdags blev det promenad med hundarna i Snogeholm. Var jättelänge sedan jag var där. Tyvärr blev det ingen vagn vänlig runda som jag kom ut på. Bitvis var den vääääldigt ojämn - stackars Ida. I går var det dax och fixa håret inför julen. Klantigt nog hade jag bokat tid på eftermiddagen så mina föräldrar fick vara barnvakt.  De hängde helt enkelt med in till Lund och tog en tur med vagnen i stan och då Ida sov var det inga problem. Idag har jag tränat lite på debet & kredit. Är ju sedan några år revisor i Skurups brukshundklubb och jag brukar hjälpa kassören att få ihop års bokslutet (även om det egentligen inte är mitt jobb i form av revisor)

I helgen är det fullt upp, dop i morgon och lagträff med julklappsspel på söndag, och så promenader med hundarna förstås. Har bestämt mig för att sätta i gång så smått med agilityträningen för Toss. Känner mig återhämtad i kroppen efter förlossningen och Toss vill säkert inget annat än att komma igång igen.

Ha nu en riktigt skön helg

Träningsuppehåll

Nu var det bra länge sedan jag uppdaterade. För tilfället är det lugnt med hundträningen. Kate har sedan några veckor tillbaka  problem med ett muskelfäste och tar det därför lugnt och Toss har fortfarande vintervila. Men det blir i alla fall promenader med hundarna och vagnen. Måste erkänna att det drar i träningstarmen. Förhoppningsvis får Kate snart klartecken att börja träna igen, längtar!!! Det här med vila tycker i alla fall Kate är väldigt onödigt....-)

I dag begav  hundarna och jag oss till grustaget i Simontorp. Runt omkring grustaget är det väldigt kuperat och backigt så det blev bra träning. Nackdelen är att hundarna blev så grymt skitiga så de har fått spendera hela kvällen i det kombinerade hundrummet/garaget. Trots att jag har borstat dem så fingrarna blöder är de forfarande sandiga, suck!

Såklart stötte vi på en jägare på rundan. Toss sprang lös och när jag såg att han stannade och spetsade öronen förstod jag att vi inte var ensamna i skogen.  Har ju lite dålig erfarenhet av jägare, sen tidigare  och när jag insåg att han kom gående emot mig intalade jag mig att det var dax för en ny uppläxning. Men nix pix, han var hur trevlig som helst. I området finns det mycket vildsvin så jägaren tyckte det var all anledning att ha koll på hunden.  Tänk om alla jägare hade varit lika omtänksamma......:-)

Ida växer så det knakar och i går blev hon två månader, tiden bara rasar på trots att man "bara" är hemma. I morgon är det ny vecka som är full av aktiviteter. Tack och lov så är de flesta julklapparna  inhandlade. På tisdag är det besök på BVC i Ystad och efter det tänker jag passa på och fixa de sista.

Ha det fint!!!!

RSS 2.0