Hundträning....

Vad har hänt på hundfronten sen sist jag skrev? I tisdags var veterinären här och gav Toss och Kate deras andra rabies spruta. Nu ska vi vänta 120 dagar innan det är dax för blodprov.

Kate och jag var hos AKO och vallade i torsdags. Tränade vidare med djurkänslan och hennes självförtroende. Denna gången var Kate mer "på" redan från början. AKO visade även hur jag framöver ska börja lära in flanker och det snappade hon upp snabbt. Men än orkar hon inte än att hålla koncentrationen någon längre stund. Så nästa gång ska jag gå två korta pass istället för ett långt. Måste även börja fundera på vilka kommando jag ska ha i hagen.........

I torsdags kväll var det dax för SM träning på klubben, första tillfället utav tre. Jens hade fixat fram en agility bana, ritad av en dansk domare. Den var lång som en hel följetång så det gällde att lägga benen på ryggen, samtidigt var den bitvis väldigt teknisk, så det gällde verkligen att jobba hinder för hinder hela vägen i mål!!!! Toss gick jättebra, kändes som han lyssnade på mina fartsäkningar. Det som jag var mest nöjd med var att han satte alla "fel" tunnelingångarna. Just "fel" tunnelingång var förra årets plåga. Kändes som vi diskade oss X antal gånger på detta. Sprang banan bara en gång då jag fick så grymt ont i bäckenet när jag sprang.

Med tanke på detta så var jag hos sjukgymnasten i fredags på genomgång. Hon misstänker att det dels är en "disk" som klämmer men även bäcken leden som gör ont. Bäcken besvären kan man säkerligen härleda till graviditeten men problemet med en disk måste bero på en ridolycka för 15 år sedan.  På tisdags ska jag dit igen.

I går var det lagtävling i Bjuv. Då Glimma löper var vi tre hundar i laget. Att "bara" springa med tre hundar är mentalt mer pressande än att var fullt, men ack så bra träning!! I hoppklassen gör både Fredrik och Sofia fina felfria lopp. Jag och Toss drog på oss, i min mening, tveksam vägran förövrigt gick det ok. Fick inget riktigt flyt i loppet, det kändes hackigt från start till mål. Resultatet räckte till en 4:de plats för laget. I agilityklassen fick Fredrik en förarglig disk, Sofia och jag fick vars 5 fel. Toss missade slalomingången, förmodligen för att jag klantade till det annars kändes det loppet mycket bättre än hopploppet.

I dag har vi fixat med husvagnen hela dagen, städat och packat. På fredag bär det av till Tranås för två dagars tävling. I kväll hann jag även med att träna Kate. Började med bomen, inga problem. Än så länge går det inte i raketfart MEN hon stannar med två tassar i marken på nedfarten, vilket är det viktigaste just nu.  Byggde även en solfjäder som hon klarade riktigt bra. För att få henne att förstå att man ska hoppa så nära inre hinderstödet som möjligt satte jag bommarna snett. Testade även att kampa med henne innan start och då attans blev det fart på de små trummpinnarna. I dag hade jag bommarna på 50-55 cm och det var inga som helst problem. Lilla hjärtat har ju inte så långa ben så hon får kämpa mer för att ta sig över hinderna en klumpen Toss. Avslutningsvis körde jag slalom några gånger.


Agility, vallning och SPA

I torsdags blev det agility träning i Eslöv tillsammans med Sofia, Jenny, Fredrik och Annica. Byggde upp olika kombinationer som vi körde igenom. Det blåste som attans vilket Toss fick erfara, han blåste av bommen med buller o bong! Med Toss tränade jag inte så mycket, la fokus på slalomingångar vilket gick bra. Med Kate körde jag en enkel kombination med hopphinder och tunnel. Blev positivt överraskad att hon fixade det hela så bra, trots all störning, kul!!!

I fredags tog jag och Jenny en tur med hundarna på Revingehed. På rundan passerade vi ett grusstag så det blev även lite backträning för hundarna. I lördags styrde jag bilen mot Näsbyholm utanför Skurup med vallning för Ako på schemat. Jenny och Elise hängde oxå på. Precis som förra gången så tränade Kate i lina. Vi knatade fram och tbax i hagen efter fåren = drivning. Jobbade vidare med Kates djurkänsla och att stärka hennes självförtroende hos fåren.  Jag som är grön på det här med vallning fick hela tiden jättebra förklaringar av AKO varför vi gjorde si & så med Kate och varför något blev bra respektive dåligt.

I går förmiddag tog jag och hundarna en promenad hemmavid. Toss & Kate var helt säkra på att badsäsongen redan är här, de badade som tokar i bäcken borta vid Karups Nygård. Eftermiddagen spenderade jag och Sofia på SPA:et Lugna Gården. Vi hade bokat en kur som heter "Detox Marine" som är en utrensande och renande kur.  Först torrborstade vi kroppen därefter blev kroppen inpackade i alger. Ansiktet fick massage och mask. Efter en välbehövd dusch kröp vid ned i ett algbad och avslutningsvis fick vi massage. Ljuvligt kan jag sammanfatta detta med! Tack Sofia för sällskapet!!

I kväll tränade jag och Johanna agility. Till Kate och Fia byggde vi en velodrom med tunnlar i ändarna och slalom långhopp, tunnel och hopphinder på långsidorna.  Johanna var leksakshållare och när väl Kate fick kläm på det fick hon jättfin fart framåt. Har varit slarvig den senaste tiden och haft leksaken i fickan och då jag i princip bara tränar släppövningar blir det ju tokigt, nix framöver ska leksaken placeras i slutet. Till Toss byggde jag upp en slalom kombination där vi tog slalom många gånger.  Han gick bara så bra i kväll. Fin fina nedväxlingar och säkra ingångar och jag lyckades tom få till ett blindbyte. 

I veckan är det fullt upp med diverse aktiviteter. I morgon kommer veterinären och vaccinerar Toss & Kate, på torsdag är det agilityträning, fredag vallning och lördag tävling.  Japp det är tur man är mammaledig! Dagens bild får bli på Ida som annandag påsk blev 6 månader!!


Påskhelgen

Ja då var påskhelgen till enda, vilket väder vi har haft alla dagarna. På långfredagen var det vallningskurs för Kate hos Anna-Karin Gustafsson vars man Jonas är Kates uppfödare. Hela passet tränade vi i lina och det gick bra, vilken djurkänsla den hunden har!! Värre är det med min egen djurkänsla. AKO är verkligen pedagogisk hon förklarade på ett enkelt och bra sätt.  I morgon är det dax för kurs igen, ska bli skoj!

På eftermiddagen var det tävling för Toss i Nils Holgersson hallen i Skurup . Resultaten uteblev då det blev två disk MEN det kom något väldigt gott utav dessa lopp. Toss är ju alltid grymt stökig i starten, han skäller som en tok och drar i kopplet. I stället för att fokusera på kommande lopp har jag alltid blivit irriterad på honom och tyckt att han minsann kan uppföra sig. I  möjligaste mån har jag även försökt att hålla mig i från banan tills någon hund före min start. Allt detta har ju tagit så mycket energi ifrån mig och min och Toss relation före start har blivit så negativ.  När jag väl står på startlinjen är jag irriterad och har svårt att fokusera på loppet. Fick bra  tips från både Jenny och Annica i lördags, tack för det !!! som i princip går ut på strunta i att Toss stökar i starten, beröm honom istället och ladda tillsammans med honom som ett team!  Toss laddar på hundarna som springer på banan och inte på hundarna runt om kring vilket ju é helt ok. 

I lördags testade jag min nya "startrutin", vi laddade helt enkelt tillsammans före loppen. Kände mig avslappnad och fokuserad när vi klev in på banan i alla loppen. Vi fick till felfria lopp i både hopp och agility som räckte till 15:e resp 9 :e placering. Under dagen var det även laglopp och debut för Team ProPlan:s nya lagsammansättning. Fredrik har det svettigt då han både ska springa med Fly och Glimma men det fixar han galant!. Jag och Toss drog på oss 5 fel då jag klantar mig i ett byte i slutet av banan. Totalt 5 fel för laget vilket räckte till en 6:e plats.  Då Johanna är på skidsemester fick jag fick även springa i Johannas lag Bagheeras Fyrklöver med Sjöberg och vi fick till ett felfritt lopp.

På söndagen var det DM och klass 3 i Kristianstad. Då jag bara hade anmält mig till klass 3 som gick på eftermiddagen fick jag fick en välbehövd sovmorgon. Agilityklassen gick först. Trots en disk så är jag nöjd med loppet. Toss lyssnade fint men på vissa ställe fick jag inget flyt i banan. och vips så var vi diskade. Hopploppet gick desto bättre 0 fel och trots en jättesväng efter hinder 4 blev det en 4:plats.  Kan inte vara annat än nöjd med säsongens debut med Toss. Nu tränar vi vidare inför lagtävlingen i Bjuv den 25:e.

I går tränade jag, Sofia och Jenny agility hemma hos mig. Byggde upp en kombination från Gåsahoppet, påminnde faktiskt om en kombination som vi körde på Annica kursen, "svåra avslut efter fart". När bara min timing med fartsänkning var rätt blev det hur bra som helst. Kate fick oxå träna. Byggde upp en velodrom med tunnlar i ändarna och hopphinder på raksträckorna. Här gick det undan minsann.  Tanken med övningen är att hon för egen maskin ska dra framåt mot nästa hinder.  På slutet stoppade jag in slalom i stället för hopphinder på ena långsidan och det löste Kate bra.  Krister konstaterade lite komiskt när jag tränade i helgen att jag behöver bättra på min kondis om jag ska hinna med Kate!


Kurs för Annica Aller

I måndags och tisdags var det äntligen dax för vårens kurs för Annica hemma hos mig. Efter frukost och presentation av deltgarna körde vi igenom en agility bana så att Annica kunde bilda sig en uppfattning om varje ekipage. Banan bröts därefter ned i två olika kombinationer som Annica först gick igenom grundligt innan det var dax och köra. Efter lunch blev det slalomkombination som innehöll kluriga ingångar och några kombinationer med kontaktfält. På tisdagen tränade vi svåra avslut efter fart, hjälp vad jobbigt den kombinationen var, eller hur Johanna!!! Kniviga slalomingångar igen, kombination med staket och så avslutades vi dagen med en hoppbana.


Det gick jättebra för alla som var med. Annica är en otroligt pedagogisk instruktör och hon har förmågan att anpassa träningen efter varje individ. Toss gick verkligen bra under de här dagarna är nöjd med honom. Det som jag behöver hjälp med är att hitta ställen på banan där vi kan kapa tiden. Så under kursen var det mycket fokus på att förbereda svängar på bästa sätt.  Blindbyte använde jag en hel del  men det kommer och dröja innan jag är modig nog att testa på tävling tror jag. Under de här två dagarna har jag fått många bra tränings tips med mig, det känns riktigt bra.  Får bara hoppas att jag kan förvalta mina nya kunskaper väl framöver. Jenny var flitig och filmade så här får vi kika och begrunda positiva och negativa saker. Tog en massa bilder på tisdagen. Fick hjälp av både Fredrik och Christoffer. Så fort jag har fått ordning på bild formatet lovar jag att skicka ut bilder till er som var med. Jag är nybörjare på det här med kamera och fotografering men jag lär mig hoppas jag.
Crazy Toss!!!

Dåligt förberedd sväng kanske?

Tessie!!

Tajzon!Ice!Gulliga Herta!!

Till påsk är det mycket hundaktiviteter. I morgon är det först vallkurs med Kate sedan agility tävling i Skurup för Toss. På påskafton agility i Skurup och på påskdagen i Kristianstad. Ska bara bli så kul, detta har man längtat efter ett bra tag!!

Ha nu en skön påskhelg allesammans!!!

RSS 2.0