Folksam Cup och Veterinärbesök

I kväll åkte laget och tävlade i Folksam Cup som gick av stapeln i Oxie. Egentligen skall respektive deltävling hållas på en travbana - och Jägersro i Skåne, men av praktiska skäl gick detta ej att genomföra. I stället fick Oxie brukshundklubb dispens att hålla tävlingen på klubben i stället.

Det var inte många lag som var anmälda, i large klassen var det 3 st. De tre bästa lagen i large, som kom i mål, blev kvalade till finalen som går i Eskilstuna i oktober - så teoretiskt var samtliga lag kvalade redan innan de startat...:-) Hur gick det då för Team ProPlan? Jo Toss & jag fick 0 fel, Jenny & Glimma 0 fel, Ragnar & Tajzon (som var stand in för Sofia) 15 fel och Fredrik & Fly 5 fel. Då man i lag räknar samman de tre bästa resultaten slutade laget på 5 fel totalt.  Detta räckte till seger och första priset i deltävlingen var presentkort på hundförsäkring i Folksam!!! Som sagt finalen går i Eskilstuna i slutet av oktober. Då jag och Krister ska blir föräldrar i oktober blir det nog lite tufft att personligen vara med, så någon annan i laget får springa med Toss helt enkelt!!!

I morse var det dax för veterinärbesiktining av lilla Kate. Veterinären hade inget och anmärka  vilket såklart kändes skönt, så nu är det helt definitivt att lilla hjärtat stannar hos oss!!!


Agility tävling i Hässleholm

I helgen var det agility tävling i Hässleholm, både lördag och söndag, så ingen sovmorgon denna helgen inte!!!!

Lagloppet i går kändes inget vidare. Var av någon anledning jättenervös innan start och detta märktes även under loppet och vi drog på oss 15 fel.  Fredrik och Fly sprang ett felfritt lopp, Sofia & Tajzon fick 5 fel och så även Jenny & Glimma.  Agilityloppet kändes jättebra, nervositeten var som bortblåst och fokusen tillbax. Tyvärr kom jag fel i ett byte som resulterade i att Toss hoppade ett hinder bakifrån, förövrigt lyssnade han fint. I hopploppet blev det 5 fel. Vid en av fartsäkningarna tog jag i lite kraftigt och Toss slog i bromsen och vi fick en vägran (duktig kille som lyssnar) men förövrigt gick det loppet oxå jättebra. I hässleholms cup fick jag en tveksam 5 felare men även det loppet gick bra. Så lördagen var lite stolpe ut vad gäller resultatet.

Första loppet i morse var agilityklass.  Här drog Toss in i fel tunnelingång så det blev en disk.  Så vi måste verkligen jobba mer med "fel" tunnelingång framöver......Hopploppet gick kanon bra. Tyvärr rev Toss oxern så vi fick 5 fel. Fick till många bra svängar och tidmässigt hade ett nollat lopp räckt till en 3:dje plats. Sista loppet för helgen var Hässleholms Cup. Äntligen fick vi till ett felfritt lopp - det kändes riktigt skönt! Bäst av allt var ändå nedgången på balansen. Jag låg efter och när Toss kommer till nedfarten säger jag "ner".  Vad gör han??? Jo full fart nedför och tvärnitar med två tassar i marken (trots att det ligger en tunnel framför nosen) och drar sedan vidare på mitt "okej", vilken kille!!!!. Detta kommer jag att leva på länge. Så idag blev det lite mer stolpe in vad gäller resultatet.  

Lilla Kate har varit med och minglat hela helgen, och hon fixar det jättebra. Att sitta i buren i tältet har vi oxå tränat på.  Toss bur är gigantiskt så de fick nöja sig med och dela. Men Kate är ju en bestämd dam och så även i buren. Så det blir att inhandla en egen bur till henne  - så att Toss kan få lite lugn och ro mellan loppen....-) 

På tisdag kväll är det Folksam cup - en lagtävling som går i Oxie. 

 Ha nu en skön vecka!!!


Lag tävling och tillskott i flocken


I lördags var det lagtävling i Falkenberg. Då det är en bit och köra blev det uppstigning redan 04.30 (man är ju van efter helgen i Tranås.....:-) Vi packade in oss i Ragnars bil och såklart så parkerade jag och Sofia oss i baksätet. Tror inte att det tog många minuter innan vi slocknade och så vaknade vi när vi var framme. Väldigt lyxigt att åka - tack Ragnar för att du körde.......

Då det inte var många lag anmälda var tävlingen snabbt avklarad. Måste vara rekord??? Första start strax efter kl 9 och det hela var över lite efter 11....-) Taijzon var struken då han är skadad och Ragnar körde med Glimma - så laget var inte riktigt inntakt, men det gick bra iaf. I agilityklassen blev laget 4:ra och i hoppklassen kom vi inte i mål. Toss gick felfri i hopploppet med drog på sig 10 fel i agilityklassen. Det var roliga flytiga banor som ändå bjöd på en del fällor.....

Då tävlingen slutade i vettig tid drog vi vidare till Engelssons och shoppade lite.  Tyckte nog att bilen drog lite mot Ullared men den manliga delen av sällskapet var inte så sugna på detta. Vi får helt enkelt invänta juli trippen....

Nu till något spännande: Flocken har utökats........med lilla ljuvliga Kate som är 6 månader.  Kate kommer från Jonas Gustafssons kennel Take Time, föräldrar är  gk vallh pr Lass och gk vallh pr  Walkabout Thorn.  Det var inget ett svårt val när Jenny Fridh på Glimmagårdens Kennel undrade och jag ville bli fordervärd åt henne. Tanken var att Jenny och Fredrik skulle träna och tävla henne i vallning och agility men tiden räckte inte till just nu för ännu en hund.

Kate är en liten tuff tik som redan har satt Toss på plats. Silja är ledartiken här hemma vilket Kate snabbt blev varse om. Men hon kom snabbt in i flocken och nu funkar det jättebra.  Äntligen har Toss fått någon som gillar att springa och busa hela dagen lång......så numera klarar de av fysträningen på egen hand...:-)
Kate som valp - foto Jenny Fridh
Kate 6 mån - foto Jenny Fridh

Ha nu en fortsatt bra vecka!!


Tävling i Tranås

I fredags jobbade jag halva dagen hemifrån då vi på eftermiddagen begav oss mot Tranås inför helgens agilitytävling. Innan vi styrde bilen norr ut  hann jag med en tur till Teba i Höör och såklart så inhandlade man lite smått och gott. Jag och Sofia sällskapade i en bil och Ragnar och Per-Åke i en.  Vi kom upp till Tranås vid 18,30 och vi började med att sätta upp tälten på tävlingsplatsen. Därefter kurrade magen rejält så det blev till att leta upp en pizzeria innan vi begav oss till vandrarhemmet.


På lördagsmorgonen ringde väckarklockan 04,45 då första banvandringen började klockan 07.00. Första klassen för vår del var hopp 3:an och här fick vi en rivning = 5 fel. Toss lyssnade fint så överlag kändes det loppet bra.  Tyckte att det var en rolig bana - en lustighet dök dock upp i slutet. Efter att hunden sprungit igenom den korta tunneln skulle den vända och springa igenom samma tunnel igen fast bakifrån..... Sista loppet var Agility klass 2.  Här drog vi på oss 10 fel pga mig.  Men frånsett detta så kändes loppet helt ok. Vädret på lördagen kunde varit lite bättre - regn och kallt var det som erbjöds. På kvällen käkade vi Taco buffé på vandrarhemmet och pratade hund förstås.  


På söndagen var det uppstigning redan 04,30 (gäsp!) Innan vi begav oss till tävlingsplatsen skulle all packning ut i bilen och rummet skulle städas.  Första loppet var hoppklass 3 och här vi fick 5 fel då Toss kom fel in i slalom.  Annorlunda bana med en lång raksträcka i början - här märkte jag att framåt kommandot inte riktigt fungerade = hem och öva. Sista loppet var agility klass 2. Jag upplevde banan som en spring bana och den kändes svår redan vid banvandringen. Dilemmat var alla dessa raka tunnlar som låg i princip bredvid varandra.  Men vi lyckades ta oss runt med 0 fel (fast i min mening borde vi haft 5 fel, men det är ju domarens som dömer) och det räckte till en 2:dra plats och äntligen tog vi vår sista pinne i AG2. Så en lyckad helg blev det i Tranås och vädret kunde inte ha varit bättre på söndagen.

Nästa tävling är lagtävling i Falkenberg på lördag.


image58RSS 2.0