Tillbaka blick 2007

Nytt år och nya mål i sikte!

Så här på årets första dag kan man ju alltid fundera över vad som hänt under hundåret 2007.

Silja är sedan hösten 2006 en glad pensionär.  Hennes sista tävling var klubbmästerkskapet på Skurups BK hösten 2006.  Veterinären har under året konstaterat att hon har atros i vänster bak och det är därför som hon har varit halt i omgångar.  Sinnet är det däremot inget fel på. Hon är lika pigg och glad som hon när hon var fem och många gånger tror jag, speciellt när vi är ute på tur,  att hon "glömmer" att hon faktiskt är 9 1/2 år! Det är full fart över stock och sten....:-) Efter längre promenader så är hon stel när hon ska resa sig, men efter några steg så blir det bättre.  Rekommendationen från massören är regelbunden motion, så Silja har lyxen att komma ut minst två ggr mitt i veckan på lång promenad med svärmor.  Sen hänger hon såklart med på alla promenader som jag gör med Toss. Då och då blir det oxå lite agility träning på small höjd. Tror att hon faktiskt är en ganska glad pensionär!!

2007 var Toss första tävlingsår i både lydnad och agility och kan inte säga annat än att de har gått över förväntan!!  I februari debuterade han i agility 1 & hopp 1 och under året har vi lyckats bli uppflyttade till hopp 3 och så har vi två pinnar i agility 2.  Med laget IQ Bad-Boll,  där även Sofia med Taijzon, Jenny med Glimma och Fredrik med Fly ingår har vi kvalat till SM 2008.

Så till Lydnaden. Här har jag Heinz Månsson på Näsbyhillhundcentra att tacka för all hjälp. Toss har inte varit en lätt hund och träna men med Heinz hjälp har det gått vägen. 1 maj debuterade vi i lydnadsklass 1 med 194 poäng och i juni kunde Toss titulera sig LP 1. I augusti debuterade vi i 2.an med 184 poäng.  I höst har vi börjat träna momenten i lydnadsklass 3 och målsättningen är att gå ut och tävla i slutet av mars.

Vallningen har vi åter kommit igång med vilket är superkul.  Började kurs i november och vi har kommit halvvägs på denna.  Både jag och Toss har utvecklats och målsättningen någon gång i framtiden är att få honom godkänd vallhund.

Toss knuta på halsen har spökat från och till under året som gått. I höstas förstorades knutan akut men efter en rimadylbehandling så försvann den tack och lov. Får hålla alla tummar och tår att det förblir så....

Ja då är det nytt år med nya mål i sikte........ Att komma ur agility 2 och bli uppflyttade till elitlydnad satsar vi på. SM:et i juni på Öland blir årets höjdpunkt.  Sen finns det ju fler mål som man bara drömmer om........


RSS 2.0