Föreläsning i mental träning

I torsdags kväll var jag på föreläsning om Mental Träning i Hörby och det var Caroline Lindqvist som föreläste. Vem är inte stressad på tävlingsdagen och hur ter sig detta -hur hanterar man detta på bästa sett?  Tränings- och tävlingsmål har man satt upp detta?  Detta var några av de punkter som togs upp. Boken att lyckas på tävling av Nina Svarberg ska vara väldigt bra när det gäller just mental träning - så denna kommer jag absolut och inhandla. Fick många bra tips under kvällen som jag ska försöka ta med mig till nästa tävling. Alltid lätt att säga i förväg. Många gånger på tävlingsdagen så känns det inte som jag styr över min egen kropp.........

Nu är äntligen snön borta på agility banan så i dag blev det lite träning. Mest fokus blev det på kniviga slalomingågnar då dessa inte har suttit de senaste tävlingarna. Tog kompostgaller till hjälp vid första pinnen, allt för att hjälpa Toss att göra rätt varje gång. Kändes som jag skickade honom från alla möjliga vinklar. När jag lärde in slalom använde jag den sk Allémetoden (hjälp pinnar och snören).  Då satt alla svåra ingångar - men som allt annat så är det en färskva. Så jag tror att detta får bli en stående träningspunkt fram över.

I morgon = sommartid. Ska blir så skönt att hinna träna på kvällarna efter jobbet - utan att stressa....... 

Vi hörs!!

Påsk summering

Då var påsken (nästan) över för detta året. Vädret kunde ju har varit bättre.  Snön har lyst med sin frånvaro fram tills påskveckan och just nu är det full snöstorm.....  Men trots det bistra vädret har det blivit iaf lite hundträning.

I torsdags tränade jag lydnad med Malin och hennes kompis Susanne i Veberöd.  Apellplanen låg under snö men då Toss inte är väderkänslig (endast matte) gick det bra och träna iaf.  Det både märktes och kändes att vi inte har tränat speciellt mycket lydnad den senaste tiden och framförallt att vi inte har tränat bland andra hundar..... Tack tjejer för en trevlig träning!!!!

image42

Kontakten är det inget fel på men matte ser liiiite frusen ut


image43
Toss visar en av sina konster för tjejerna ...."Dansa"!!!!

Fredag och lördag var det agility tävling i Skurup.  På fredagen sprang vi två lopp, agility öppen och hopp 3. Agilityklassen gick bra - förutom att Toss missade slalomingången annars så gick loppet bra, kontaktfälten sitter men de kan så klart bli ännu snabbare! Det viktigaste är att jag kan lita på att han tar kontaktfälten även på tävling.... I hopp 3 diskade vi oss men så är det ibland.

På lördagen sprang vi tre lopp. Hopp 3 var först. Förutom en handlingsmiss av mig som kostade en disk så gick loppet kanon.  Han lyssnade fint och både fartsänkningarna och slalomingången gick vägen. Det märktes tydligt att Toss hade sprungit två lopp dagen innan - inte fullt så mycket spring i benen dag 2. Ag öppen  gick oxå bra - men här klantade jag till det så vi drog på oss en vägran. Sista loppet var AG 2. Banan var betydligt svårare än agility öppen.  Mellan första och andra hopphindret låg en tunnel som det var tänkt att hundarna skulle passera.  Men Toss piper bakom min rygg rakt in i tunneln =disk!!! Ja det är något magiskt med Toss och tunnlar.  Resten av loppet gick iaf bra..........Nästa tävling är DM den 19 april och innans dess är det kursdax!!!!

I söndags var hela familjen på promenad på Revingehed. Kallt som attan. Termomentern stod på 2 grader med vinden bet rejält i kinderna. Hundarna njöt av att springa i full fart.

I morse vakande jag med världens förkylning och borde stannat i sängen men då det var öppen träning på Näsbyhill så åkte jag dit. Träffade bla Emma och Malin - kul och ses tjejer det var ju ett tag sedan......Här var det gott om hundar och ännu en gång  blev Toss märkbart tagen av detta.  Själva träningen gick ok. Toss hade svårt och koncentrera sig fullt ut. Så framöver måste vi träna mycket bland andra hundar... Har nu bokat in årets första privatlektion för Heinz - på söndag kl 11....... längtar redan.......

Trevlig kväll!!!

Semester.......

Denna vecka har varit efterlängtad ett bra tag. SEMESTER det känns som 100 år sedan man var ledig. Direkt när jag kom hem i fredags kväll ändrade jag mobilsvaret till .........är ledig  och kommer tillbaka tisdagen den 25 mars - underbart!!!!! Hoppas nu att veckan ska gå i snigelfart.....-)

I lördags blev det tripp till Malmö och agility tävlingen Malmö Int.  Inget tävlande för mig och Toss vilket var skönt. En hel dag och bara strosa omkring, titta på bra agility  och träffa folk......med andra ord en mycket trevlig dag!!!

I söndags flyttade jag och Johanna hem agility hinderna från ridhuset och så passade vi på och träna. Byggde upp starten på gårdagens hoppklassbana.  När jag väl hade övertalat Toss att man inte alltid ska pipa in i den tunnelingången som finns framför nosen så gick det bra. Här är något som vi verkligen behöver öva på. Toss och tunnlar är ingen bra kombination.....

I går blev det ofrillig vila för hundarna.  Vädret var toppen på morgonen. Innan lunch åkte jag och Krister till Ystad och tanken var att jag skulle träna hundarna när vi kom hem.  Men precis innan vi skulle åka blev det värsta snöovädret och detta höll i sig resten av dagen........Så de fick nöja sig med en rastrunda på kvällen.  Silja var hos Susanne på Näsbyhill hundcentra och fick massage på kvällen och det var välbehövt! . Siljas atros i vänster bak märks tyvärr  väldigt tydligt - hon är stel när hon reser sig och de första stegen efter det - sen blir det iaf lite bättre - så vi kämpar på med massage, har bokat in en ny tid om 2 veckor.

I dag blev det en långpromenad med hundarna innan frukost. Vädret var tack och lov lite bättre än i går kväll - men vinden bet rejält i kinderna. Vid lunch var det dax för agility träning med Johanna.  Även i dag blev det mycket träning på att gå in i "fel" tunnelingång och det funkade jättebra. Byggde även upp en kombination med balanshinderna - och peppar peppar så missade Toss inte uppfarten på bomen en enda gång.....

I efermiddags har det inte blivit mycket gjort - fast det är kanske det som kallas SEMESTER???

Trevlig kväll!!

Inofficiell tävling i Ystad

I dag var det inoficiell tävling inomhus på Ystad Ridklubb och arrangör var Ystad Brukshundklubb. Jättefin anläggning, stort ridhus så det blev god plats för två banor. 

Både Toss och Sjöberg "sjöng" i bilen när vi började närma oss tävlingsplatsen, ibland undrar man hur de kan ha så bra koll.........  Då vi har tränat agility fredag och lördag så levde jag i tron att Toss skulle ta det hela med ro.....:-) Fasts vid detta laget borde jag har lärt mig att Toss alltid lägger in en högre växel på tävling....... så även i dag.

Första loppet var Agility öppen. Trevlig bana med en lite knivig start, och det var efter tredje hindret som vi blev diskade suck!! Kan inte skylla på hunden, på videofilmen ser jag så illa placerad jag är efter hinder tre så Toss piper in i fel tunnelingång. Men det jag är nöjd med i det loppet är kontaktfälten, speciellt A.et  - så nu fick jag kvitto på att kontaktfälten funkar lika bra på tävling som träning trots högre stressnivå....... 

Klassens vinnare var Ragnar med Rizzini extra grattis till honom - jättefint lopp. Resultatlistan kunde ju inte ha sett bättre ut, delad tvåa Sofia & Taijzon och Fredrik & Fly och 4:ra blev Jenny och Elise - Suveräna lopp av er alla grattis!!!

Hopp öppen var en ren spring bana men här och var fanns det lite fäller. Toss gjorde en fin start och snygg och snabb sväng innan slalom.  Efter slalom låg en böjd tunnel.  Toss gick in i rätt tunnel ingång och sen utan att jag märkte det vände han och kom ut igen och jag sprang på nästa hinder = DISK!!   Grymt slarvigt av mig att inte jobba klart hindret.  Kan forfarande inte förstå varför Toss vänder och kommer ut igen??? Domaren  kom fram och fixade  till tunnel efter Toss kom ut så det är mycket möjligt att den inte låg som den skulle.?? Fast det spelar mindre roll. Att  vi diskar oss får jag helt och hållet ta på mig - jag skulle på egen hand ha upptäckt att Toss kommer ut genom samma ingång som jag skickade in honom........

Kan ju inte precis säga att jag är nöjd med min egen insats i dag.  Därför är det jättebra att loppen blev filmande så man i efterhand kan se vad man gör för fel... Extra tack till P-O som höll i videokameran i dag. Nu är det bara att ladda vidare för nästa tävling som är Gåsahoppet i Nils Holgersson hallen i Skurup långredag och påskafton.

Ha det bra alla!!!

Äntligen träning......

Tack och lov är det fredag kväll och bokslutsveckan är över.  Det har varit en tung arbetsvecka med mycket övertid och ingen hundträning alls.......suck!! Som tur är har jag fantastiska svärföräldrar som varje dag är och pysslar med hundarna när vi är på jobbet TACK!!! 

I dag tillämpade jag principen komma sent till jobbet och gå tidigt.......vilket man borde göra oftare..:-) Kändes lyxigt att vara hemma vid 4 för en gång skull. Så ikväll blev det tid till lite träning. Hade bestämt med Johanna att vi skulle träna agility.  Vi byggde upp delar av en hoppklass 3 bana ritad av Magnus Andkvist som Johanna hade hittat på nätet. Riktigt rolig bana med mycket svängar, så det gällde att förbereda hundarna väl så att svängarna blev så snäva som möjligt.  För att göra det lite mer tävlingslikt tog vi tiden på vars två rundor. Vad nyttigt det var. Kände direkt att pulsen ökade och första rundan blev lite onödigt stressig. Sista rundan kändes det mer bekvämt. Kan rekkomendera att göra detta lite då och då - mest så att det blir lite mer tävlingslikt.

Toss var mer än på hugget - men ändå väldigt lyhörd - kändes som han lyssnade extra ikväll. Är riktigt nöjd med träningen - en skön genomkörare inför söndagens tävling i Ystad.   Sjöberg gick oxå super. Han har verkligen utvecklats nu i vinter - så det ska bli spännande och se vad de kan åstadkomma i klass 3.

Trevlig helg på er!!!!


 

RSS 2.0