Kungsbacka....o vallkurs

I söndags morse packade jag, Jenny, Ludwig och hundarna in oss i bilen och begav oss till Kungsbacka. Resan tog kortare tid än beräknat så vi var där i god tid till första klassen, Open Hero. Jag hade inte anmält Toss men Jenny sprang med både Glimma och Elise.  Jenny och Glimma sätter två nollade lopp, blir 2:a i båda och tar hem total segern i Open Hero klassen, grattis grattis!! Grattis även till Sofia som vinner Open Hero agility klassen!!!

Nu till Toss lopp. Först agilityklassen. Banan kändes ok, svår men inte omöjlig. Då vi jagar den sista SM pinnen i agilityklassen var jag tok nervös när jag skulle in på banan. När vi tävlar brukar jag besöka framhoppningen innan första klassen, för att råda bot på Toss tjuvstarter. I Kungsbacka hade någon under Open Hero klassen flyttat om på framhoppningsbanan och byggt upp starten av agilityklassen............så vad händer? Jo tävlingsledaren väljer att plocka bort framhoppningshinderna........Med mina svajande nerver och Toss energi gick det inget vidare i agilityklassen. Toss ställer sig i starten och går några steg.  Jag väljer och starta iaf (dumt!) och han kraschar och river första hindret. 4 hindret är bomen och här landar han halvägs upp på uppfarten =5 fel, suck!!! Tillslut blir vi diskade. Kändes inte som vi var speciellt samspelta.

Hopploppet då? Efter förra loppet var jag inte speciellt taggad, mest irriterad faktiskt. Klurig start med svår slalomingång annars var banan flytig. Var på Toss i starten och han satt som ett ljus. Han tog alla fartsäkningar så det blev bra vägar nästan hela loppet igenom.  Vi blev 2:a och det kändes bra. Som sagt den mentala inställningen var en annan mot agilityloppet, tänk vad det gör på sig!!!!

I går kväll var det vallkurs för Kate. Då Krister var på konferens tog jag med mig Ida och hon var verkligen inte sugen på att sitta i vagnen. Ako fick därför träna Kate, tack tack!!! Just nu är vi i "lydnadsfasen" som innebär att Kate ska ta det kommando som man ger henne och ibland är vi inte helt överrens vad gäller detta. I går tränade vi i en större hage med bara fyra får som dessutom var väldigt springiga.  Så det var helt andra förhållande för Kate "än vanligt", jättenyttigt! Tillslut gick iaf Kate riktigt bra och tog  AKO:s kommandon. 

Idag vallade vi här hemma tillsammans med Jenny. Gick sådär, det är så svårt!!! Fick bra tips av Jenny ex mål med träningen..... Vi kämpar vidare!!!!

Till helgen skulle Kate debutera på agilitybanan MEN hon började löpa i måndags, så var det med det!!!!

Agilityträning, babysim & bröllopsdag

I går hade jag och Ida date med Jenny & Ludwig. Det blev ett heldagsevenemang med lunch på Byakrogen, eftermiddagsfika och agilityträning. Efter lunch för både oss och barnen tränade vi Toss, Elise och Glimma. Ingen av oss hade några direkta idéer om vad vi ville träna på, förutom att det skulle vara en agilitybana. Letade upp en agilitybana från ??? som vi utgick ifrån. Tillslut blev det en bra bana med många nyttiga passager, men ack vad lång den var och springa.  I slutet av banan låg en tunnel under balansen och därefter kom två hopphinder. Man var tvungen att handla med balansen mellan sig och hunden. Helt tokigt tyckte Toss. Tog ett tag för honom att förstå att man skulle dra vidare ut mot hopphinderna efter tunneln och inte in mot mig...........Glimma och Elise däremot köpte det direkt!!! Annars gick Toss bra, fokuserade mycket på att hans svängar skulle bli så bra som möjligt. Det blev bra ett och nyttig tränings pass.  

Efter eftermiddagsfikan tränade jag Kate. Byggde upp hoppklass 1 banan från Ystad ritad av Andreas Silverberg. Kate var verkligen jätteduktig hon gör det som man ber om. Men återigen så glömmer jag bort att hon är unghund när jag handlar....suck!! MÅSTE vara tydligare och jobba klart hindret innan jag drar vidare till nästa. Hon är verkligen superkänslig för minsta rörelse från mig. Fick jättebra hjälp av Jenny när det körde ihop sig  tack snälla!!!


I morse var det säsongsstart för babysimmet. Gissa om Ida blev glad när vi klev i bassängen? När vi sedan sjöng "Nippertippan" blev det fart på både armar och ben, så härligt! Att simma efter en flytleksak är Idas favorit "momen". Attans vad benen sprattlar. Nytt för denna terminen är att barnen ska lära sig dyka efter en bläckfisk..... verkar häftigt!!! Det var en nöjd Ida som somnade i bilen på vägen hem! 
I dag firar jag och Krister fyra årig bröllopsdag. Tänk att det är såå länge sedan vi skred fram till altaret i Torna Hällestads kyrka. Såklart en dag som måste firas. Så i kväll hade vi bokat upp farmor så att jag och Krister kunde gå ut och äta. Vi tog cyklarna in till Blentarp och käkade en utsökt middag på byakrogen. Härligt att då och då göra något på tu man hand.  På återseende!!!

Vardags rutiner

Då var det måndag igen. Krister har börjat jobba så nu är det tbax till vardags rutiner.  Känns lite vemodigt att sommaren börjar att lida mot sitt slut.

Hundträning har det varit i massor under under veckan och helgen iaf.

För Kate har det varit vallning fredag och söndag här hemma. Vi harvar på i 25:an och tragglar kommandon. De senaste tillfällena tycker jag att hon har gått upp i tempo så vi behöver öva in ett sakta kommando.  Så i  helgen åkte linan åter på och jag försökte att befästa ordet "time". Lyckades även ett par gånger att skicka runt henne och få henne att ta balansen mot mig. Kändes lite ovant, vilket märktes på fåren.  Nästa vecka ska jag träna för AKO. Känner definitivt att jag behöver nya mål med träningen. Det här med vallning är inte lätt och det verkar bli svårare desto mer man lär sig!!!!


Agilitytävlingen  i tisdags med Kate gav mersmak till träning. När jag kom hem gjorde jag en plus och minus lista över hennes prestation.  Plus sidan övervägde minus med råge.  Har kämpat vidare med kontaktfälten enligt Annicas metod och det börjar ge resultat....... I torsdags byggde jag upp en bytes kombination och tränade bakom- och framförbyte. Bakombytena blev lite väl vida, framförbytena blev betydligt bättre. Måste tänka mycket på att vara extra tydlig i min handlng, inga flaxande armar för då trillar en bom......I helgen testade jag av slalom utan bågar och det gick bra, i af med lite enklare ingångar.  Så Kates agility träning går definitivt framåt, sååå roligt!!!!

För Toss del har det varit lite lugnare sedan Annica kursen. Ingen agility träning utan promenader, simning och jogging har stått på hans schema. Till helgen är det tävling i Kungsbacka så lite agilityträning i veckan lär det bli.

Till sist en härlig bild på Ida, tagen när vi var i Göteborg för två veckor sedan. Datorer är ju sååå roligt. Hon lyckatdes med bedriften att pilla i sönder tre knappar på Kristers dator .  
Kurs för Annica Aller & träningstävling

Då har det varit kurs för Annica Aller i dagarna två hemma hos mig. Denna gången tränade jag med både Toss & Kate, mest med Toss dock. På måndagen började vi med en agilitybana. Körde först hela och bröt sedan ned den i bitar.  Jobbade mycket med att varje sväng skulle vara förberedd, sååå bra det blev tillslut. Fick även till riktigt bra A-hinder. Ska skippa och tjata att Toss ska stanna,  bara beröm så går han hela vägen ned och stannar med två tassar i marken,  han vet ju trots allt vad han ska göra. Efter lunch tragglade vi oss igenom olika varianter på en släppövning. Här fick Kate träna. Jag hade ju såklart inte en chans att hänga med på upploppet och då blir Kate osäker på vad hon ska göra. Så "fram" är ett kommando som vi måste träna vidare på.
 
På tisdagen blev det många bra övningar på blindbyte. Tyckte att jag och Toss fick till det ganska bra på slutet. Blindbyte är väldigt bekvämt och får man till ett bra byte blir svängen grym! Själv har jag problem med framförbyte då jag ofta blir yr i bollen och tappar fokus.  På eftermiddagen blev det några småkombinationer och kontaktfältsträning. Kontaktfältsträningen körde jag med Kate. Fick superbra tips hur jag ska gå vidare med träningen.

Med Toss har det varit mycket petande i detaljer under kursen, svängträning och åter svängträning. Men det gav resultat, hoppas bara jag kan förvalta detta på ett bra sätt.  För Kates del var det första gång på kurs. Hon fixade det riktigt bra. Inte lätt att lära sig nya saker med hundar hoppande kring henne. Återigen har det varit två mycket lärorika dagar för Annica!!!

I kväll har jag och Kate varit och träningstävlat i Skurup. En lite för svår agilitybana för hennes del, men hon gjorde många bra saker, listan är lång. Men attans vad snabb hon é, eller så är det jag som é långsam? Tanken är att hon ska tävla offiiciellt i Skurup sista helgen i augusti. Kommer förmodligen att stryka mig i agilityklassen, känns som jag vill befästa kontaktfälten bättre innan vi tävlar. Men hoppklassen kommer vi att springa.  

RSS 2.0