Påsk summering

Då var påsken (nästan) över för detta året. Vädret kunde ju har varit bättre.  Snön har lyst med sin frånvaro fram tills påskveckan och just nu är det full snöstorm.....  Men trots det bistra vädret har det blivit iaf lite hundträning.

I torsdags tränade jag lydnad med Malin och hennes kompis Susanne i Veberöd.  Apellplanen låg under snö men då Toss inte är väderkänslig (endast matte) gick det bra och träna iaf.  Det både märktes och kändes att vi inte har tränat speciellt mycket lydnad den senaste tiden och framförallt att vi inte har tränat bland andra hundar..... Tack tjejer för en trevlig träning!!!!

image42

Kontakten är det inget fel på men matte ser liiiite frusen ut


image43
Toss visar en av sina konster för tjejerna ...."Dansa"!!!!

Fredag och lördag var det agility tävling i Skurup.  På fredagen sprang vi två lopp, agility öppen och hopp 3. Agilityklassen gick bra - förutom att Toss missade slalomingången annars så gick loppet bra, kontaktfälten sitter men de kan så klart bli ännu snabbare! Det viktigaste är att jag kan lita på att han tar kontaktfälten även på tävling.... I hopp 3 diskade vi oss men så är det ibland.

På lördagen sprang vi tre lopp. Hopp 3 var först. Förutom en handlingsmiss av mig som kostade en disk så gick loppet kanon.  Han lyssnade fint och både fartsänkningarna och slalomingången gick vägen. Det märktes tydligt att Toss hade sprungit två lopp dagen innan - inte fullt så mycket spring i benen dag 2. Ag öppen  gick oxå bra - men här klantade jag till det så vi drog på oss en vägran. Sista loppet var AG 2. Banan var betydligt svårare än agility öppen.  Mellan första och andra hopphindret låg en tunnel som det var tänkt att hundarna skulle passera.  Men Toss piper bakom min rygg rakt in i tunneln =disk!!! Ja det är något magiskt med Toss och tunnlar.  Resten av loppet gick iaf bra..........Nästa tävling är DM den 19 april och innans dess är det kursdax!!!!

I söndags var hela familjen på promenad på Revingehed. Kallt som attan. Termomentern stod på 2 grader med vinden bet rejält i kinderna. Hundarna njöt av att springa i full fart.

I morse vakande jag med världens förkylning och borde stannat i sängen men då det var öppen träning på Näsbyhill så åkte jag dit. Träffade bla Emma och Malin - kul och ses tjejer det var ju ett tag sedan......Här var det gott om hundar och ännu en gång  blev Toss märkbart tagen av detta.  Själva träningen gick ok. Toss hade svårt och koncentrera sig fullt ut. Så framöver måste vi träna mycket bland andra hundar... Har nu bokat in årets första privatlektion för Heinz - på söndag kl 11....... längtar redan.......

Trevlig kväll!!!

Kommentarer
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Vilken hundpåsk det har blivit för er:)

Helt klart skall vi boka in lektioner framöver.

Vi höres
KRAM

2008-03-24 @ 19:27:44
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Malin

HEJ!
Jättekul att träffa dig idag! Tack för hjälpen!
Hoppas vi kan träna lite ihop framöver!
Du ska se att Toss snart är tbx i vanlig super-form igen!
Kram Malin

2008-03-24 @ 22:55:26
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0