Helgens aktiviteter

I lördags morse begav jag, Sofia och hundarna oss till Christinehovs slotts för att titta på vallningstävling.  Det var första gången för mig på vallningstävling och det var verkligen jättekul och se.  Starten låg uppe på en kulle så vi hade bra översikt över banan.  Hunden skickades först ut för att hämta hem flocken till föraren, sedan var det  3 grindar som skulle passeras innan flocken slutligen skulle igenom en ränna.  Som sagt det var verkligen kul och se. 

Sedan begav vi oss vidare mot Hörby.  Efter att ha käkat frukost/lunch på ett fik begav vi oss vidare till brukshundklubben och tränade agility.  Det blev mest fokus på kontaktfältsträning och kluriga slalomingångar.  För att hjälpa hundarna på traven med slalomingågarna så hängde vi på ett kompostgaller på andra slalompinnen.  Metoden är toppen framförallt när man tränar höger slalom.  Här hindrar man helt enkelt hunden från att gå in efter andra pinnan.  Första gången blev Toss lite konfunderad över gallret men sedan gick det fin fint.  Denna träning blir det mer av i vinter.  


image17

Taijzon och Toss. Taijzon är vädligt förtjust att bära omkring på sitt koppel!!


image18

Full fart på gossarna!


image19

Bakombyte


image21

Kontktfältsträning



image22

Full fart i slalom


image23

Sofia och Taijzon tränar kontaktfält




image25

Toss har hittat Taijzons leksak - kuligt!!!


image26

Efter all träning var det gott med vatten!!!



I dag begav hela familjen sig ut på tur i det fina vädret. För omväxlingsskull så tog vi inte bilen till skogen utan vi utgick hemifrån. Styrde kosan mot  Sövde.  Trots att vi snart har bott här i två år är det sällan vi går åt det hållet, men efter idag lär det bli ändring på det.  Hittade en jättetrevlig runda som gick både över fält och i skog.  Kameran var oxå med.



image27

Tosseriet!!

image29

Silja in action!!!


image30

Vi poeserar glatt!!!

image31

Vi mötte ett gäng islandshästar på tur!!



Lyckades fånga Toss & husse på bild.

image32

Kommentarer
Postat av: Malin

Husse med "bästa sidan" till.. hi hi hi han vill inte vara "blogg-kändis". Härliga promenader & bilder. Nu blir du flitig som attan när en annan varvar ner *fniss*

2007-11-13 @ 15:08:04
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0