Agility, vallning och SPA

I torsdags blev det agility träning i Eslöv tillsammans med Sofia, Jenny, Fredrik och Annica. Byggde upp olika kombinationer som vi körde igenom. Det blåste som attans vilket Toss fick erfara, han blåste av bommen med buller o bong! Med Toss tränade jag inte så mycket, la fokus på slalomingångar vilket gick bra. Med Kate körde jag en enkel kombination med hopphinder och tunnel. Blev positivt överraskad att hon fixade det hela så bra, trots all störning, kul!!!

I fredags tog jag och Jenny en tur med hundarna på Revingehed. På rundan passerade vi ett grusstag så det blev även lite backträning för hundarna. I lördags styrde jag bilen mot Näsbyholm utanför Skurup med vallning för Ako på schemat. Jenny och Elise hängde oxå på. Precis som förra gången så tränade Kate i lina. Vi knatade fram och tbax i hagen efter fåren = drivning. Jobbade vidare med Kates djurkänsla och att stärka hennes självförtroende hos fåren.  Jag som är grön på det här med vallning fick hela tiden jättebra förklaringar av AKO varför vi gjorde si & så med Kate och varför något blev bra respektive dåligt.

I går förmiddag tog jag och hundarna en promenad hemmavid. Toss & Kate var helt säkra på att badsäsongen redan är här, de badade som tokar i bäcken borta vid Karups Nygård. Eftermiddagen spenderade jag och Sofia på SPA:et Lugna Gården. Vi hade bokat en kur som heter "Detox Marine" som är en utrensande och renande kur.  Först torrborstade vi kroppen därefter blev kroppen inpackade i alger. Ansiktet fick massage och mask. Efter en välbehövd dusch kröp vid ned i ett algbad och avslutningsvis fick vi massage. Ljuvligt kan jag sammanfatta detta med! Tack Sofia för sällskapet!!

I kväll tränade jag och Johanna agility. Till Kate och Fia byggde vi en velodrom med tunnlar i ändarna och slalom långhopp, tunnel och hopphinder på långsidorna.  Johanna var leksakshållare och när väl Kate fick kläm på det fick hon jättfin fart framåt. Har varit slarvig den senaste tiden och haft leksaken i fickan och då jag i princip bara tränar släppövningar blir det ju tokigt, nix framöver ska leksaken placeras i slutet. Till Toss byggde jag upp en slalom kombination där vi tog slalom många gånger.  Han gick bara så bra i kväll. Fin fina nedväxlingar och säkra ingångar och jag lyckades tom få till ett blindbyte. 

I veckan är det fullt upp med diverse aktiviteter. I morgon kommer veterinären och vaccinerar Toss & Kate, på torsdag är det agilityträning, fredag vallning och lördag tävling.  Japp det är tur man är mammaledig! Dagens bild får bli på Ida som annandag påsk blev 6 månader!!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag tyckte verkligen att Kate skötte träningen jättebra! Inte lätt att hålla ihop hjärnan så länge=) Ses på torsdag!

//J

2009-04-21 @ 16:09:12
URL: http://www.nogg.se/fejs

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0