Hundträning....

Vad har hänt på hundfronten sen sist jag skrev? I tisdags var veterinären här och gav Toss och Kate deras andra rabies spruta. Nu ska vi vänta 120 dagar innan det är dax för blodprov.

Kate och jag var hos AKO och vallade i torsdags. Tränade vidare med djurkänslan och hennes självförtroende. Denna gången var Kate mer "på" redan från början. AKO visade även hur jag framöver ska börja lära in flanker och det snappade hon upp snabbt. Men än orkar hon inte än att hålla koncentrationen någon längre stund. Så nästa gång ska jag gå två korta pass istället för ett långt. Måste även börja fundera på vilka kommando jag ska ha i hagen.........

I torsdags kväll var det dax för SM träning på klubben, första tillfället utav tre. Jens hade fixat fram en agility bana, ritad av en dansk domare. Den var lång som en hel följetång så det gällde att lägga benen på ryggen, samtidigt var den bitvis väldigt teknisk, så det gällde verkligen att jobba hinder för hinder hela vägen i mål!!!! Toss gick jättebra, kändes som han lyssnade på mina fartsäkningar. Det som jag var mest nöjd med var att han satte alla "fel" tunnelingångarna. Just "fel" tunnelingång var förra årets plåga. Kändes som vi diskade oss X antal gånger på detta. Sprang banan bara en gång då jag fick så grymt ont i bäckenet när jag sprang.

Med tanke på detta så var jag hos sjukgymnasten i fredags på genomgång. Hon misstänker att det dels är en "disk" som klämmer men även bäcken leden som gör ont. Bäcken besvären kan man säkerligen härleda till graviditeten men problemet med en disk måste bero på en ridolycka för 15 år sedan.  På tisdags ska jag dit igen.

I går var det lagtävling i Bjuv. Då Glimma löper var vi tre hundar i laget. Att "bara" springa med tre hundar är mentalt mer pressande än att var fullt, men ack så bra träning!! I hoppklassen gör både Fredrik och Sofia fina felfria lopp. Jag och Toss drog på oss, i min mening, tveksam vägran förövrigt gick det ok. Fick inget riktigt flyt i loppet, det kändes hackigt från start till mål. Resultatet räckte till en 4:de plats för laget. I agilityklassen fick Fredrik en förarglig disk, Sofia och jag fick vars 5 fel. Toss missade slalomingången, förmodligen för att jag klantade till det annars kändes det loppet mycket bättre än hopploppet.

I dag har vi fixat med husvagnen hela dagen, städat och packat. På fredag bär det av till Tranås för två dagars tävling. I kväll hann jag även med att träna Kate. Började med bomen, inga problem. Än så länge går det inte i raketfart MEN hon stannar med två tassar i marken på nedfarten, vilket är det viktigaste just nu.  Byggde även en solfjäder som hon klarade riktigt bra. För att få henne att förstå att man ska hoppa så nära inre hinderstödet som möjligt satte jag bommarna snett. Testade även att kampa med henne innan start och då attans blev det fart på de små trummpinnarna. I dag hade jag bommarna på 50-55 cm och det var inga som helst problem. Lilla hjärtat har ju inte så långa ben så hon får kämpa mer för att ta sig över hinderna en klumpen Toss. Avslutningsvis körde jag slalom några gånger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0