Vallkurs och träningstävling

På måndagar är det vall kurs för AKO så även i måndags. Kate gick riktigt riktigt bra och det känns som vi kommer framåt i vår träning sakta men säkert.  Tränade lite extra på höger flankerna. När det blir trångt har hon en tendens att skära men i måndags gick det bättre. Finlirade lite på hennes drivningar. Ibland vill hon gärna gå efter rumporna på fåren och där har hon inte koll på flocken. Så jag provade att flanka något steg, lägga henne och snabbt ge henne ett framåtkommando. På såvis fick hon bättre koll på huvudet på fåren. Lite knepigt, gäller att vara snabb i sin tanke.....Tränade även lite småhämt. Jenny och Elise var tränade oxå. Elise är verkligen läcker när hon jobbar nära djuren en hund med bra tryck ....


I går var det sista träningstävlingen för säsongen och denna gång i Ystad. Startade både med Toss och Kate.  Hoppbanan var snabb med många tunnlar och raksträckor, en bra klass 1 bana enligt min mening. Först ut var Kate. I starten kröp hon ihop och la sig ned innan jag lämnat henne så jag satte om henne. Satt jättefint i starten. När jag gjorde startsignalen kom hon som ett skott och vilken fart  hon hade hela loppet igenom. Fick en vägran innan en tunnel. Jag var för snabb i mitt bakombyte så hon blev osäker. I mitten av banan rev hon andra hindret i staketet. Gjorde ett framförbyte och förmodligen tog jag ned handen för tidigt. Resten av banan gick jättebra. Tiden var inte så tokig heller, ca 5 sekunder efter Toss och då hade vi en vägran oxå. Duktiga duktiga Kate!!!


Toss gjorde oxå ett bra lopp. Han satt fint i starten, har ju annars lite problem med det på tävling. Fick en rivning i mitten på banan, kanske stod jag i hans väg efter mitt framförbyte? Bra svängar och lyhörd hela loppet igenom. Jag är jättenöjd med båda hundarna.

Nix nu har jag inte tid att skriva mer, Oskyldigt dömd började precis!!!


Kommentarer
Postat av: Malin

Här lyser flitens lampa i vanlig

ordning ser jag - vi kan döpa om

dig till Super Stina/ Super Mom! ;o)Ha en fortsatt härlig höst!

2009-10-11 @ 22:54:20
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0