Kurs för Annica Aller & träningstävling

Då har det varit kurs för Annica Aller i dagarna två hemma hos mig. Denna gången tränade jag med både Toss & Kate, mest med Toss dock. På måndagen började vi med en agilitybana. Körde först hela och bröt sedan ned den i bitar.  Jobbade mycket med att varje sväng skulle vara förberedd, sååå bra det blev tillslut. Fick även till riktigt bra A-hinder. Ska skippa och tjata att Toss ska stanna,  bara beröm så går han hela vägen ned och stannar med två tassar i marken,  han vet ju trots allt vad han ska göra. Efter lunch tragglade vi oss igenom olika varianter på en släppövning. Här fick Kate träna. Jag hade ju såklart inte en chans att hänga med på upploppet och då blir Kate osäker på vad hon ska göra. Så "fram" är ett kommando som vi måste träna vidare på.
 
På tisdagen blev det många bra övningar på blindbyte. Tyckte att jag och Toss fick till det ganska bra på slutet. Blindbyte är väldigt bekvämt och får man till ett bra byte blir svängen grym! Själv har jag problem med framförbyte då jag ofta blir yr i bollen och tappar fokus.  På eftermiddagen blev det några småkombinationer och kontaktfältsträning. Kontaktfältsträningen körde jag med Kate. Fick superbra tips hur jag ska gå vidare med träningen.

Med Toss har det varit mycket petande i detaljer under kursen, svängträning och åter svängträning. Men det gav resultat, hoppas bara jag kan förvalta detta på ett bra sätt.  För Kates del var det första gång på kurs. Hon fixade det riktigt bra. Inte lätt att lära sig nya saker med hundar hoppande kring henne. Återigen har det varit två mycket lärorika dagar för Annica!!!

I kväll har jag och Kate varit och träningstävlat i Skurup. En lite för svår agilitybana för hennes del, men hon gjorde många bra saker, listan är lång. Men attans vad snabb hon é, eller så är det jag som é långsam? Tanken är att hon ska tävla offiiciellt i Skurup sista helgen i augusti. Kommer förmodligen att stryka mig i agilityklassen, känns som jag vill befästa kontaktfälten bättre innan vi tävlar. Men hoppklassen kommer vi att springa.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0