Ida Kristina Landén


Resan var lång men måndagen den 13 oktober kl 19.45 såg vår älskade Ida dagens ljus. 

På lördags förmiddagen den 11 oktober åkte vi till BB eftersom vattnet hade gått på morgonen och såklart var inställningen att vi skulle bli föräldrar inom det kommande dygnet......... MEN det skulle visa sig att det dröjde ytterligare än så.  Värkarbetet drog i gång på eftermiddagen och höll i sig fram till söndags morgon sedan ebbade det ut. För att få fart på värkarna igen blev det efter frukost promenad i Norra Promenaden och den klassiska trapp vandringen, men ingenting hände. Barnmorskans tanke  var därför att åter sätta igång värkarbetet mha dropp men läkaren hade en annan åsikt. Han menade på att det bästa vore att invänta kroppens och låta den komma igång på egen hand, nu i efterhand förstår jag varför..... Så därefter beslöt vi oss för att åka hem en sväng och invänta "bättre tider". Kom tillbax till BB på söndagskvällen men forfarande var det endast sporadiska värkar och så förblev det tills måndags morgonen.

Eftersom det då var 48 timmar sedan vattnet gick sattes förlossningen i gång mha dropp. Det dröjde knappt en timme efter att droppet var inkopplat tills värkarna var igång. Allt eftersom,  höjdes intensiteten i droppet och värkarna tilltog och efter lunch var det inte lång paus mellan värkarna.  Hela tiden var CTG apparaten, som visar barnets hjärtrytm och och värkarnas längd,  inkopplad och värdena såg bra ut . Förlossningen gick framåt under dagen men efter kl 16 så stod det still. Värkarna fortsatte men ingenting hände. Så därför beslöt barnmorskan strax efter 19 att det fick blir akut kejsarsnitt och kl 19.45 kom lilla Ida till världen, vikt 3985 gram och 53 cm lång.

Då jag valde att vara sövd under kejsarsnittet var det en härlig känsla när Krister kom med lilla Ida när jag låg på uppvaket. Därefter "checkade" jag och Krister in på ett av BB:s familjerum.  Jätteskönt att det fanns möjlighet för Krister och stanna kvar - tyvärr är det inte så på alla BB. Tisdagen och halva onsdagen var man inte så hurtig precis - utan den mesta tiden spenderades i sängen.  Krister var hela tiden så himla duktig med Ida,  kändes så tryggt att han fanns till hands - utan honom hade det helt enkelt inte gått........Lite besök fick vi oxå, våra föräldrar förstås men även mina lagkamrater och Rangar - TACK!!!!

I lördags kände vi att det var dax att vända hemåt.  Vi har haft en fantastisk vistelse på BB - vilken personal!!!! Kan varmt rekomendera andra att föda i Ystad. Alla är så hjälpsamma och vänliga - då stället är ganska litet blir det väldigt familjärt!! Det var verkligen skönt att komma hem och sova i sin egen säng. Väl hemma så flyter dag och natt ihop. Ida bestämmer själv när det är dax för mat och sömn,  vi hänger bara på.

Under tiden på BB hade mina föräldrar hela hundligan. Vad jag har förstått så har de varit fullt sysselsatta. Kate är ju lite livligare och busigare än Toss och Silja. Blev så full i skratt när mamma berättade att hon plockat böcker ur bokhyllan, lekt kuddkrig med kuddarna i finsoffan, bitit pappa i tårna när han låg och sov. Tecken på att hon var lite rastlös hemma hos dem. I söndags kom Jenny och Fredrik och hämtade Kate - får se hur länge hon stannar hos dem. TACK för att ni ställer upp!!!! I dag kom Toss och Silja hem och de har funnits sig till ro - trots den nya flockmedlemmen Ida.

Till sist TACK för alla grattisar..............
En bild på vår lilla Ida omgiven av nallar!!!


Kommentarer
Postat av: Mari & Jeanette

Välkommen till världen lilla Ida!:-)

2008-10-23 @ 21:46:17
URL: http://www.slimminge.nu/klockaregarden
Postat av: Anonym

Grattis till er fina flicka!!

och tack för meddelandet i min blogg :o)Kram Tina

2008-10-23 @ 22:01:54
Postat av: Johanna

Jättegrattis till Ida, det kommer att gå hur bra som helst!!!

Längtar tills jag kan komma och hälsa på.

Vi ses!

2008-10-23 @ 23:17:53
URL: http://nogg.se/fejs
Postat av: Jessica & vovvarna

Än en gång, Grattis till lilla Ida!!Skoj att bli lite uppdaterad om allt, hehe.Ha det bäst!

2008-10-24 @ 10:03:53
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=JezzicaS
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Säger oxå än en gång grattis till guldklimpen. Det var ju rackarns vad sed hon var ut men nu skall ni se att det blir andra bullar, hon har ju redan visat var skåpet skall stå och det lär hon fortsätta med:)BAMSEKRAMAR till er alla i familjen

Malin m flock

2008-10-24 @ 16:15:48
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: L8 & grabbarna

Halloj!Än en gång stort grattis till er fina Ida!Din lilla Kate kommer du att ha mkt glädje av i vallhagen! Fin liten tjej :)Visst får du låna foton, men tror att de är skyddade i det albumet, ska jag maila över dom till dig?

Ha en underbar helg hela familjen!

KRAM

2008-10-24 @ 17:14:13
URL: http://l8ardin.cybersite.se
Postat av: Linda Leufstedt

Gud vad söt er lilla prinsessa är. Ha de jätte bra !

Kram Linda

2008-10-24 @ 17:27:19
Postat av: Jenny och Fredrik

Söta lilla Ida! Hoppas allt flyter på bra! Kate har det bara fint även om vissa är lite dåliga på att leka här hemma tycker hon, terven tex. Men här finns ju en hel korg med leksaker och katter som måste kontrolleras med jämna mellanrum så tiden blir aldrig långtråkig. Ha det bra så hörs vi!

Kram Jenny och Fredrik

2008-10-25 @ 07:43:52
URL: http://www.glimmagarden.com
Postat av: Sofia

Hej vännen Hoppas att allt bra efter den långa turen. Super grattis till världens underbaraste Ida:)

Kram Kram

2008-10-26 @ 08:48:03
Postat av: Cilla & Tuva

GRATTIS till lilla Ida, även från oss!

Kram

2008-10-27 @ 06:06:19
URL: http://www.nogg.se/myraochtuva
Postat av: Susanne & Klicka

STORT GRATTIS till söta lilla underverket Ida!!!

Sköt om er och ha det så gott!!!!!KRAM från oss!

2008-10-27 @ 12:36:01
URL: http://klicka.cybersite.se
Postat av: Åsa

Stort grattis till den nya familjemedlemmen! :)Kram

2008-10-27 @ 19:02:05
URL: http://bessie.webblogg.se/
Postat av: Maria med Rut o Tilda

Stort grattis till er fina flicka!!!

Hoppas vi ses snart.

Kram Maria

2008-10-28 @ 12:09:28
URL: http://tildaorut.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0