Agility tävling i Hässleholm

I helgen var det agility tävling i Hässleholm, både lördag och söndag, så ingen sovmorgon denna helgen inte!!!!

Lagloppet i går kändes inget vidare. Var av någon anledning jättenervös innan start och detta märktes även under loppet och vi drog på oss 15 fel.  Fredrik och Fly sprang ett felfritt lopp, Sofia & Tajzon fick 5 fel och så även Jenny & Glimma.  Agilityloppet kändes jättebra, nervositeten var som bortblåst och fokusen tillbax. Tyvärr kom jag fel i ett byte som resulterade i att Toss hoppade ett hinder bakifrån, förövrigt lyssnade han fint. I hopploppet blev det 5 fel. Vid en av fartsäkningarna tog jag i lite kraftigt och Toss slog i bromsen och vi fick en vägran (duktig kille som lyssnar) men förövrigt gick det loppet oxå jättebra. I hässleholms cup fick jag en tveksam 5 felare men även det loppet gick bra. Så lördagen var lite stolpe ut vad gäller resultatet.

Första loppet i morse var agilityklass.  Här drog Toss in i fel tunnelingång så det blev en disk.  Så vi måste verkligen jobba mer med "fel" tunnelingång framöver......Hopploppet gick kanon bra. Tyvärr rev Toss oxern så vi fick 5 fel. Fick till många bra svängar och tidmässigt hade ett nollat lopp räckt till en 3:dje plats. Sista loppet för helgen var Hässleholms Cup. Äntligen fick vi till ett felfritt lopp - det kändes riktigt skönt! Bäst av allt var ändå nedgången på balansen. Jag låg efter och när Toss kommer till nedfarten säger jag "ner".  Vad gör han??? Jo full fart nedför och tvärnitar med två tassar i marken (trots att det ligger en tunnel framför nosen) och drar sedan vidare på mitt "okej", vilken kille!!!!. Detta kommer jag att leva på länge. Så idag blev det lite mer stolpe in vad gäller resultatet.  

Lilla Kate har varit med och minglat hela helgen, och hon fixar det jättebra. Att sitta i buren i tältet har vi oxå tränat på.  Toss bur är gigantiskt så de fick nöja sig med och dela. Men Kate är ju en bestämd dam och så även i buren. Så det blir att inhandla en egen bur till henne  - så att Toss kan få lite lugn och ro mellan loppen....-) 

På tisdag kväll är det Folksam cup - en lagtävling som går i Oxie. 

 Ha nu en skön vecka!!!


Kommentarer
Postat av: Emma

Det låter som att ni haft en bra helg och fina lopp trots vissa småfel. Skönt med kontafältet, vet hur svårt det är att få till det!

Lilla Kate verkar vara en liten tös med mycket klös i, ska bli kul att följa hennes utveckling :)

2008-05-19 @ 13:06:34
URL: http://isbiten.webb.se
Postat av: Fia

Hej vännen Tack för en trevlig helg!!! Jag ska försöka att hinna in i morgon till cupen annars kommer Ragnar in med honom... Ha det bra

Bamse Kram

2008-05-19 @ 20:47:10
Postat av: Malin

Stolpe ut & stolpe in - det jämnar väl ut sig?? ;o)
Låter som ni haft bra lopp även om det inte alltid
håller hela vägen. Det går ju så sablans snabbt i agilityn! Lycka till på tisdag!

Jag hade stolpe (kon) ut.. =(

Kram & hej!

2008-05-19 @ 22:55:46
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Emma, S & K

Hej på er!
Det är små marginaler i agiliyt + att det går ju så rackarns fort =)
Hoppas att allt är bra med er & att det går bra med lilla Kate.
Håller tummarna på tisdag kväll!
krameli kram

2008-05-20 @ 10:49:16
URL: http://dualdogs.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0