Mirakel...........????

Denna vecka har Snapphanefejden i Hässleholm gått av stapeln med tyvärr fick jag stryka Toss alla dagar pga hälta...........Efter vi tränat kontaktfält i måndags var han halt, han stödde knappt på höger bak....... Fort som attan gick det över klätterhinderna men jag såg inte att han trampade snett eller nåt under träningen. Slängde mig på telefonen och ringde Ulla massör. Fick en tid på kvällen och hon gick igenom honom från nos till svans och hon hittade en del, bla att muskelfästena på insidan av bakbenen hade knutit sig. Stackars Toss han låg verkligen och pep hela tiden så ont det gjorde. På tisdagsmorgonen var han tyvärr inte bättre och då blev både jag och Ulla bekymrade.  Hur illa var det? Var det något ledband i knät som spökade? Ja tusen tankar snurrade runt i huvudet och såklart såg man värsta scenariot framför sig, att Toss aldrig mer skulle kunna springa agility.  Skulle jag åka till veterinären eller avvakta??? Efter mycket velande bestämde jag mig för att låta honom vila några dagar och ge honom rimadyl.  

Trots att jag inte skulle tävla åkte jag, Ida och Kate  till Hässleholm med husvagnen i tisdags för att campa där med Jenny, Ludwig och deras flock tills i torsdags. Pratade med Krister på onsdagen och enligt honom haltade inte Toss.... Hmm hade han verkligen koll??Men peppar peppar så var Toss ohalt när jag kom hem i torsdags och han är forfarande ohalt. Ett mirakel!!!! Förmodligen har smärtan efter massagen av de knutna muskelfästena fortfarande varit så stor i tisdags och sedan har den lagt sig allt efter som. Vilken otrolig lättnad att han é ok!! För säkerhetsskull är det återbesök hos Ulla i morgon.....

"Som plåster på såren" fick jag förmånen att tävla Fly onsdag och torsdag. Fredrik jobbade så Jenny hade alla tre hundarna med sig. För att underlätta för henne så erbjöd jag mig för ett tag sedan och tävla Fly. Vilken hund!!!! Förutom att hon är "lite" bökig innan start är hon helt fantastisk och springa med......Första loppet i onsdags var hopp. Knivig banan med många disk. Men jag och Fly gör ett nollat lopp och vinner klassen! I Agility loppet blev det disk. Blev efter i en passage och hann inte fram och visa rätt  tunnelingång. På torsdagen tjuv startar Fly i agilityklassen vilket fick till följd att jag blir för sen i ett byte och petar då in henne i fel tunnelingång.... I hopploppet la jag henne precis innanför banområdet och sa till henne på skarpen att hon skulle ligga kvar........ Men listig som en räv é hon. När jag tog blicken i från henne startade hon. Tyvärr drog vi på oss 5 fel i slalom annars gick loppet helt ok. Det var verkligen både roligt och nyttigt och springa med Fly. Tack för lånet!!!!

I Hässleholm var det första gången som jag hade med mig Ida på tävling utan Krister.......hur skulle det gå? Hon var som en solstråle hela tiden, inga som helst problem att ha henne med. Än så länge é hon nöjd med att sitta i vagnen och titta på hundarna........

Kate har kommit igång med agilityträningen på allvar den senaste veckan. I fredags byggde jag upp en kombination med tio hinder som innehöll bakom- , framförbyte och raksträcka. Vilken klippa hon är. Förutom att hon é snabb är hon även lyhörd på minsta signal. Hon har verkligen mognat mycket på sistone och allt är liksom bara enkelt helt plötsligt. Kontaktfälten börjar arta sig och i slalom har jag bågar i början och i slutet. Känns som debuten på banan inte é alltför långt bort!!!

Jag och Kate har även hunnit med en hel del vallning både här hemma och hos Ako. Har börjat lägga på kommandon i träningen och det går riktigt bra. Hon är verkligen en klippa i fårhagen.

Det var allt för denna gång...........

Kommentarer
Postat av: Rebecka

så skönt att höra om Toss det glädjer mig...hoppas det håller i sig. VH Rebecka

2009-07-27 @ 21:12:48
Postat av: Jenny och Ludwig

Hej på er!

Så skönt att Toss är bra igen! Tur att det inte var värre, såg inte så lovande ut ju.

Tack för dagarna på Snapphanefejden! Det blev himla lyckat med boendet, tävlandet och allt runt omkring! Extra tack för hjälpen med Fly!

Kram på er

2009-07-28 @ 08:29:33
URL: http://www.glimmagarden.com
Postat av: Malin

Hej!Trevligt att se dig igår! Här är det full rulle i vanlig ordning! Hoppas vi kan få till en träff snart! Ha en fortsatt trevlig sommar!Kram Malin

2009-07-28 @ 12:46:12
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0