Kärlekskrank.......

Som jag skrev i förra inlägget så löper Kate och fram tills i måndags har Toss fixat det bra. Men nu är han sååå kärlekskrank vilket tyder på att Kate är inne i höglöpet. Kate är oxå märklig för den delen. Hon och Silja stirrar rundor med huvudet i vädret och öronen snett bakåt, helskumt!. Så nu får Toss sova i garaget på nätterna. Låter kankse hårt, men i garaget har vi inrett en hundhörna med mattor, korg, filtar och så finns det golvärme, termomentern visar 15 grader. Men trots detta så hör vi på ovanvåningen hur han ylar på nätterna. Ja det är inte lätt att vara hanhund just nu!!

I måndags tog jag och Kate en promenad i Blentarp. Kring byn är det mycket skog och fina promenadvägar så Kate var lös en hel del. Hon är verkligen hygglig, drar inte i väg på egen hand utan har hela tiden stenkoll på mig och vagnen. På väg till affären passerade vi skolan. Här blev det lite miljöträningen. Två små flickor undrade om de fick klappa henne, perfekt tyckte jag eftersom jag vet att hon tidigare varit reserverad mot barn.  När väl flickorna satte sig på huk så gick det jättebra, men när de sas bara böjde sig framåt tyckte Kate att det var läskigt!!!

I går åkte jag, Toss och Ida till Revingehed och tog en lång promenad. Kände att det kunde vara skönt för Toss att komma i från löptiken härhemma. Att bara gå med en hund och vagnen är rena himmelriket.  Revingehed tycker jag är perfekt ställe att promendera på då hundarna verkligen kan sträcka ut.  På veckodagarna är man så gått som ensam ute på fältet, i värsta fall dyker det upp en stridsvagn eller två. På rundan passerade vi ett grustag så vi passade på och backträna.

I går kväll var det återträff med föräldrargruppen. När man var gravid så tillhörde man en grupp och när man nu har fått barn tillhör man en annan föräldrargrupp så igår träffade vi "gravid" föräldrargruppen. Det var jättekul och träffa alla bebisarna och dess föräldrar. Alla fick berätta om sina förlossningar och hur det hade gått när de kom hem. Såklart var den ena historien inte den andra lik. Min förlossning tog ju tre dagar medans någon annans tog tre timmar och tre av fyra förlossningar blev kejsarsnitt!!! Såklart skulle bebbarna förevigas på bild. Visst är de söta???

Från vänster: Wiggo, Mira, Emma och Ida
I eftermiddags blev det agilityträning med Toss. Tränade vidare på staket och att han skulle gå mellan två hinderstöd,  idag fick vi till det. De första runderna var jag efter när vi väl kom till hinder nr tre i staketet. Jag var helt enkelt för långsam i mitt fotarbete. Men när jag väl gav mig dän på att röra mig hela tiden gick det galant.  Körde även slalomträningen med fokus på ingångar. Det var ingen långstund jag tränade så idag blev det kvalitet före kvantitet!

Katen fick oxå komma ut en sväng på banan och träna kontaktfält. Innan vi började fick hon sin flecceleksak som hon sjävl sprang runt och lekte med. Värsta krumsprången och så morrade hon som attan - vilken glädje man såg i hennes ögon!!! Kontaktfältsträningen gick galant. Hittils har vi tränat i koppel och att hon ska stanna på nedfarten med två tassar i marken. I höstas gjorde Krister en väldigt provisoriskt kontaktsfältstränare - han lutade vippbrädan mot en bänk!!! Enkelt, och principen finns där, så svårare än så behöver det inte vara och göra en kontaktfältstränare.  Idag stannade hon sjävlmant med två tassar i marken och blicken var riktat framåt mot belöningen, perfekt!!! Har tidigare haft problem med stadgan men i dag stod hon en bra stund innan jag klickade och hon fick ta sin belöning. Som avslutning på dagens "träning" tränade jag starter, fast utan hinder. Hon satt som ett ljus varje gång!!!

På dagen i morgon är det förhoppningsvis junta träff med barndomsvännerna som oxå är mammalediga. En liten brasklapp får man alltid lägga in, OM det inte finns några sjuka barn blir det av. Vi har inte fått ihop några träffar sedan innan jul, har barnen inte varit fökylda, RS virus eller magsjuka så har föräldrarna varit krassliga. På kvällen är det sedan spinning med Sofia. På fredag förmiddag ska vi träffa prästen inför Idas dop den 8 februari och sedan har jag och Ida en lunch date ! Men till helgen blir det hundträning igen.

Tills dess ha det gott!!


Kommentarer
Postat av: Sofia och Tajzon

Hej vännen!! Nu börjar ert hus bli som vårt!!Rena dår huset:) Nu slipper rizzinie tratten i alla fall och snacka om att hon e glad nu.Men hon måste ta det lugnt ett par veckor till!Du vet att blir Toss för ledsen så får han mer än gärna komma och sova hos oss:) (i min säng).Vi ses om en liten stund full laddade till max! Kram Kram vännen

2009-01-29 @ 17:16:44
Postat av: Susanne & Klicka

Hej på er,

kul att du är helt på G med träning!!! Och jag håller med långpromenad med EN hund och vagn är fantastiskt!!! ;)

Sköt om dig och lilla söta Ida!! Ja vovvarna åxå såklart!

Kram

2009-02-03 @ 12:01:06
URL: http://klicka.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0