Uppladdning inför SM

    


Förra helgen var tänkt att blir en mental uppladdning inför SM - med inbokad träning för Caroline på lördagen och inofficiell tävling på söndagen. MEN efter helgen är självförtroendet allt annat än på topp!!


Med lite distans till lördagens träning - så gick det säkert inte så tokigt som det först kändes. Caroline hade med sig en hopp- och en agilitybana som vi körde igenom. Tanken med dagen var att vi skulle hitta samma fokus och "ge allt" - precis som på tävling. Videokameran och klockan plockades fram - allt för att det skulle blir så tävlingslikt som möjligt. Efter första loppet kikade vi igenom det och Carro kom med ris och ros. Sedan körde vi banan ännu en gång. Omgång nr 2 av Hopploppet gick jättebra. På filmen såg man att i runda 1 var jag, på vissa ställen på banan, sen i mina byten (skyller på den växande magen.....) vilket resulterade att Toss inte riktigt visste vart han skulle med tappad tid som följd. 


Agilitybanan var hämtad från en landslagsuttagning i Tyskland - efter vår prestation kan jag säga att jag och Toss inte skulle vara aktuella för det Tyska landslaget iaf!!! Vissa partier i banan var riktigt svåra. Men Carro kom med bra tips och lösningar där det körde ihop sig så tillslut kom vi runt banan, om än att vi hade delat upp den i mindre kombinationen.


På söndagen var det inofficiell tävling i Skurup och jag och Toss startade i de öppna klasserna. Banorna bjöd på mycket raksträckor - vilket inte gynnar Toss och mig.  I agility klassen kom Toss fel in i slalom =  5 fel.  Därför bestämde jag mig för att chansa och springa ifrån honom i slalom - då hoppade han över sista pinnen och drog vidare över muren = diskad. Kontaktfälten gick jättebra och det är ju dessa som måste sitta till SM. 


Hoppklass banan var i princip agilitybanan baklänges fast utan balanshinder.  Här la Toss i högsta växeln så jag fick gena så gott det gick. Öronen hade han lyckats att stänga så mina fartsänkningar fick jag inget gensvar på. Följd effekten av detta blev att Toss hoppade ett hinder bakifrån så vi blev diskade även i denna klass.  Ska erkänna att det kändes lite snopet att inte komma igenom söndagens banor.  Det positiva är ändå att Toss visade att han fortfarande drar framåt i banan för egen maskin, trots att vi mest tränar och tävlar på banor där linjen i banan inte är given för hunden.


Ett extra GRATTIS vill jag ge Gunilla med Tessie som vann Agility klass 1! Hennes lopp var bara så tjusigt - fick faktiskt gåshud...... Kontaktfälten är perfekta oss Tessie är så följsam det bådar gått inför sommarens tävlingar. Tessie har varit sjuk en längre tid men nu verkar hon vara tillbax!!!!!


Kate var förstås med och minglade. Hon skötte sig jättefint, förutom att hon vid något tillfälle vaktade min ryggsäck lite väl mycket!!!


I veckan har det varit bokslut på jobbet med långa dagar till följd. I kväll blev det i alla fall lite hundträning. Toss fick träna slalom - med fokus att jag kunde lämna honom i sidled och kontaktfält. Krister och Silja gömde leksaker på tomten. Med lilla Kate testade vi på budföring och det gick över förväntan. Innan vi gick in testade jag och kasta in leksaken i den runda tunneln - inga problem Kate hämtade glatt leksaken och fortsatte springa igenom hela tunneln, vilken tjej!!!

Kommentarer
Postat av: Emma, Skott & Krut

Hej på er! Förstår att ni kladdar inför helgen på Öland!! Tyvärr jobbar jag annars hade jag varit på plats för att hålla tummarna, nu gör jag det från Skåne istället!! Kul att Kate visat intresse för agility så tidigt, verkar som om hon gjort sig hemmastadd!

Kramar från oss

2008-06-05 @ 03:25:31
Postat av: Jessica & vovvarna

Lycka till på SM!!!

2008-06-12 @ 12:25:21
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=JezzicaS
Postat av: L8 & bordercollie grabbarna...

Kör så det ryker på SM!!!HEJA HEJA HEJA!!!

Vi håller tummar o tassar för er!

KRAM

2008-06-13 @ 03:52:51
URL: http://l8ardin.cybersite.se
Postat av: Cilla med Tuva

LYCKA TILL PÅ SM. Vi håller tummar och klor

Kram

Cilla

2008-06-13 @ 12:19:35
URL: http://www.nogg.se/myraochtuva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0