Tillbaka blick 2007

Nytt år och nya mål i sikte!

Så här på årets första dag kan man ju alltid fundera över vad som hänt under hundåret 2007.

Silja är sedan hösten 2006 en glad pensionär.  Hennes sista tävling var klubbmästerkskapet på Skurups BK hösten 2006.  Veterinären har under året konstaterat att hon har atros i vänster bak och det är därför som hon har varit halt i omgångar.  Sinnet är det däremot inget fel på. Hon är lika pigg och glad som hon när hon var fem och många gånger tror jag, speciellt när vi är ute på tur,  att hon "glömmer" att hon faktiskt är 9 1/2 år! Det är full fart över stock och sten....:-) Efter längre promenader så är hon stel när hon ska resa sig, men efter några steg så blir det bättre.  Rekommendationen från massören är regelbunden motion, så Silja har lyxen att komma ut minst två ggr mitt i veckan på lång promenad med svärmor.  Sen hänger hon såklart med på alla promenader som jag gör med Toss. Då och då blir det oxå lite agility träning på small höjd. Tror att hon faktiskt är en ganska glad pensionär!!

2007 var Toss första tävlingsår i både lydnad och agility och kan inte säga annat än att de har gått över förväntan!!  I februari debuterade han i agility 1 & hopp 1 och under året har vi lyckats bli uppflyttade till hopp 3 och så har vi två pinnar i agility 2.  Med laget IQ Bad-Boll,  där även Sofia med Taijzon, Jenny med Glimma och Fredrik med Fly ingår har vi kvalat till SM 2008.

Så till Lydnaden. Här har jag Heinz Månsson på Näsbyhillhundcentra att tacka för all hjälp. Toss har inte varit en lätt hund och träna men med Heinz hjälp har det gått vägen. 1 maj debuterade vi i lydnadsklass 1 med 194 poäng och i juni kunde Toss titulera sig LP 1. I augusti debuterade vi i 2.an med 184 poäng.  I höst har vi börjat träna momenten i lydnadsklass 3 och målsättningen är att gå ut och tävla i slutet av mars.

Vallningen har vi åter kommit igång med vilket är superkul.  Började kurs i november och vi har kommit halvvägs på denna.  Både jag och Toss har utvecklats och målsättningen någon gång i framtiden är att få honom godkänd vallhund.

Toss knuta på halsen har spökat från och till under året som gått. I höstas förstorades knutan akut men efter en rimadylbehandling så försvann den tack och lov. Får hålla alla tummar och tår att det förblir så....

Ja då är det nytt år med nya mål i sikte........ Att komma ur agility 2 och bli uppflyttade till elitlydnad satsar vi på. SM:et i juni på Öland blir årets höjdpunkt.  Sen finns det ju fler mål som man bara drömmer om........


Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej! Vilket år du har haft. Imponerande!!
Toss är en superfin agilityhund, och kan gå hur långt som helst. Lycka till!
Kram Carro

2008-01-02 @ 11:54:36
URL: http://www.vallandebc.se
Postat av: emma

Vilket år ni haft du & Toss 2007!! jag är övertygad om att ni kommer att nå era mål under 2008 (och säkert litet till)

Mål att drömma om ska man alltid ha....
Kramar Emma

2008-01-04 @ 09:19:27
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Malin, Oscar och Zolo

Vilket år ni har haft o det kommer säkerligen att gå minst lika bra under 2008.

KRAMAR Malin m flock

2008-01-04 @ 22:05:59
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Malin

Ja, ni har verkligen haft ett bra år! WAY TO GO!!
Hoppas ni får ett minst lika bra tränings/tävlingsår 2008!
Vi väntar ännu med spänning på att listorna ska "fastställas".. *hoppas hoppas*
Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen! Grustaget ngn dag??
Kram Malin & Grabbarna Grus

2008-01-06 @ 21:22:30
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Cilla

Hej Stina!
Vad kan man säga om Toss, han är kanon. Men du ska veta snart är Tuva ikapp, kanske inte i agilityn för det tränar vi ju inte :-) Kul att du har kommit igång med vallningen. Vi får se om jag och Tuva kan fixa ett VP framöver men nu är det mer än fullt i kalendern. Sökträning och lydnad prioriteras. Jag har ett bra knep att lära in fjärren. Jag får väl fixa en blogg så jag kommer med i blogg-gänget! Vi ses snart hoppas jag.
Kram

2008-01-09 @ 14:37:48
Postat av: Cilla

Hej igen!
NU ÄR BLOGGEN FIXDA så nu är det bara att blogga runt

2008-01-09 @ 20:14:01
URL: http://www.tuva.doggyblogg.se
Postat av: Jessica & vovvarna

Tja! Så hittade jag till din blogg oxå;-) Allt bra med er? Här är det finfint!

Längtar som bara den tills agilitytävlingarna sätter igång på allvar, är så laddad!! Synd att Varberg ställde in klass 2 ja. Funderade på den tävlingen men åker inte så långt för en start bara... Ni får lycka till!!!

Ska kontakta Johanna om lag, har försökt maila henne men mailet kom tillbaka. Fick adressen av Sofia, kanske är fel adress. Jaja, det löser sig tids nog.

Ha det bäst!!

Kramis

2008-01-17 @ 19:07:21
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=JezzicaS
Postat av: Malin

Hej på er! Vad gör ni?? Lääänge sen man "såg" er..
Du har väl inte glömt bort din blogg redan *fniss* ;o)
Todiloo!!

2008-01-21 @ 21:52:35
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0