Semesterns aktiviteter


Det blir långt mellan uppdateringarna, tiden bara rusar iväg och på måndag är dags att börja jobba igen. Men ska försöka göra en kortfattad redogörelse av alla aktiviteter.


Karlstad - Värmlandshoppet

En helt fantastisk tävling i en fantastisk miljö dessutom. Stor eloge till arrangörerna och dess funktionärer som fick allt och flyta. Vädret var perfekt förutom sista dagen då det regnade i princip konstant. Vi bodde i husvagnen på campingen bredvid så det var smidigt att förflytta sig mellan camping och tävlingsplats. Sofia och Ragnar bodde också i husvagn på campingen medan Jenny & Fredrik hade hyrt stuga en bit ifrån tävlingsplatsen. Kate löpte så henne lämnade vi på pensionat hos Jeanette och Peter i Askeröd så Silja fick följa med som sällskap till Toss.


onsdagen var det inofficiella klasser till förmån för landslaget. Dit hade jag inte anmält Toss då jag kände att fyra dagars agility tävling i rad skulle bli mer än tillräckligt för mig med tanke på den växande magen. Men Fredrik och Jenny var anmälda. Några dagar innan vi begav oss mot Karlstad hade Fredrik "trissat" Krister om att han kunde springa med Fly i de inofficiella klasserna....... Var ju faktiskt helt övertygad om att han inte skulle nappa på utmaningen. MEN Krister överraskade oss alla med att springa med Fly i hoppklassen....är verkligen stolt över honom! Tycker det var grymt modigt med tanke på att Krister i princip aldrig har tränat agility och har inte så stor koll på tävlingsreglerna. Så klart är loppet förevigat på både bild och video. Tror nog att jag var mer nervös än honom. Vi får väl se vem som kommer att träna och tävla Kate i agilty framöver - är inte helt övertygad om att det är jag....:-)

Goda råd av Fredrik vid banvandringen
Krister och Fly!


Torsdag till söndag var det sedan dags för mig och Toss och tävla totalt 8 lopp. Torsdag och fredag var det "vanlig" tävling medan lördag och söndag var det dessutom landslagsuttagning inbakad i tävlingen. Summerat så är jag väldigt nöjd med loppen. På torsdagen fick vi 0 fel i agilityn och hamnade på 13 plats av ca 170 starter och på söndagen blev vi 2:a med 0 fel i agilityn av 108 starter och tog CERT!!! Vann den klassen gjorde Arwen, som förövrigt vann landslagsuttagningen och trea kom Ginza, båda är ju väldigt meriterade hundar. Ska erkänna att det var en otroligt härlig känsla, just med tanke på konkurrensen, att komma 2:a. Resten av loppen på tävlingen blev det antingen 5 fel, 15 fel eller disk!  Förutom ett hopplopp så kändes resterande lopp helt ok trots att de inte var felfria.
På pallen!


Väl hemkommen från Karlstad var vi hemma tisdag och onsdag, på torsdagen bar det åter av med husvagnen nu mot Varberg. Ett par vänner har stuga i Apelviken, några hundra meter från havet så där parkerade vi husvagnen. Vi hade fyra ljuvliga dagar där med vännerna, 8 vuxna, 4 barn och en hund - så det var ett stort gäng som samsades i den lilla stugan.  På torsdag kvällen åkte jag och Krister till Göteborg och käkade middag och såg Mama Mia - en helt fantastisk föreställning!!!!!  Toss och Silja var hemma med svärföräldrarna och då Kate löpte fick hon bo hos Jenny.


Måndag och tisdag i denna vecka var jag på kennelläger på Glimmagården hos Jenny och Fredrik. Jättetrevligt att få träffa så många nya hundmänniskor och deras hundar. På måndagen stod agility/lydnadsträning på schemat och då var vi på Hörby brukshundklubb. Passade på och träna lite agility med Toss. Kate är ju inte mer än 9 månader än så det blev mest social träning och bad för hennes del.


På tisdagen var det vallning hemma på Glimmagården. Det var bara Kate som var bordercollie och resten "tervar". Intressant och se hur dessa vallar, de har inte alls samma stil som bordercollies. King var den som verkade vara mest tänd på fåren och för honom gick det riktigt bra - en super härlig kille och stilig dessutom! 


För Kate gick det riktigt bra. En sån härlig tjej är så glad för henne.  Att valla är verkligen naturligt för henne. Trots sin låga ålder så är både höger och vänster flankerna mer än ok och hon balanserar även fåren jättebra.  Tack Jenny för all vallningshjälp vi får!!!! Vallning är verkligen superroligt speciellt eftersom man numera har en hund som älskar får!!!!

Kate och fåren!


I onsdags var det först kvällstävling för Toss i Oxie och sedan blev det vallning för Kate hos Lena i Alnarp. I agility klassen blev vi 2:a och tog CERT och i hoppklassen blev vi diskade.


Till helgen är det tävling på SÖSK BK. På lördagen är jag funktionär och på söndagen tävlar vi igen!!!  Nu till helgen är det även Ungdoms SM i Göteborg. Håller tummar och tassar för Johanna o Sjöberg hoppas det går riktigt bra för er!!!!!


Kommentarer
Postat av: Jessica & doggelitos

GRATTIS till de två certen med Toss!! Va skoj!! Så avis, både på det & agilitylivet med tävlingar, husvagn & mys med vännerna efter tävlingen... Antar att vi syns i Oskarshamn? Ha det gott!!

2008-08-02 @ 11:07:34
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=jezzicas
Postat av: Johanna och Ida

Hej!Jättegrattis till CERTEN! Snart Champion då=)

Jag/Sjöberg och Ida/Åke ska försvara de skånska färgerna här uppe i Göteborg på U- SM!

Tack för stödet!Ha det så bra!

2008-08-02 @ 18:11:57
URL: http://fejs.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0