Oskarshamn, Lund och lite annat


Lite klent med uppdateringar på sista tiden. Nu när man är tillbax på jobb efter semestern räcker inte tiden riktigt till. Men får trösta mig med att det är endast 3 veckor och 2 dagar kvar att jobba - sen går jag hem på mammaledighet. Tanken är att jag ska vara  tillbaka på jobbet  januari 2010! Att vara hemma med lilltjejen blir säkert ett heltidsjobb - men jag hoppas ändå att det blir tid över till hundträning.


Helgen 9-10 augusti var det två dagars agility tävling i Oskarshamn både lag och individuellt.  Husvagnen packades och vi begav oss mot Oskarshamn efter lunch på fredagen. Bredvid brukshundlubben ligger Havslätts camping så där parkerade vi husvagnen. Sofia och Ragnar och Jenny & Fredrik tältade så det blev ännu en trevlig helg tillsammans.


Nu till tävlingen. På lördagen var det både lag och individuellt. Första klassen, med banvandring 07.00, var laghoppklassen. Banan kändes, vid banvandringen, ganska enkel, men det visar sig att många drog på sig rivningar. Hur gick det för Team ProPlan? Först ut är Jenny och Glimma med ett felfritt lopp, Jag och Toss, drar på oss en rivning i slutet på banan = 5 fel, Sofia och Tajzon gör ännu ett felfritt lopp och sist ut är Jenny och Fly (Fredrik tävlade rally på lördagen) och de får 5 fel pga en rivining. Så laget får totalt 5 fel men vinner ändå lagklassen. Därmed är Team ProPlan kvalade till SM 2009!!! I de individuella loppen var det blandade resultat. I agilityklassen klantar jag till det och skickar in Toss fel i slalom =  5 fel annars gick loppet bra. I hoppklassen hade Toss stängt av öronen och sprang det snabbaste han kunde, ordet fart sänkning fanns inte i hans värld. Så det kunde inte bli något annat än disk! Ett sådant beteende vill jag inte uppmuntra så jag tog av honom från banan - till Toss stora förtret! Sist på dagen var agility lagklassen och i detta lopp sprang Sofia med Toss. Planen är att Sofia ska tävla Toss de sista tävlingarna detta året - så det var ett ypperligt tillfälle att springa ett tävlingslopp.  Då inte Fredrik var på plats blev det tufft för Jenny och Sofia - då de skulle springa med vars 2 hundar - bra kämpat tjejer!!! Resultatmässigt gick det inte så bra. Den kämparandan som vi hade i första lagloppet var säkert svår och återskapa eftersom vi ju redan var klara för SM!!. Efter tävlingen begav vi oss in till Oskarhamns och käkade Pizza!!!!


söndagen var det endast individuella klasser. I Agility klassen drog vi på oss 10 fel - genom en rivning och missat kontaktfält på uppgången på bommen. Rivningen tar jag på mig då jag kallade på Toss mitt över ett hinder. Annars flöt loppet på jättebra. Hoppklassen var en mardröms bana då man springer med stor mage. Efter 4 hindret var det en raksträcka som hette duga.  Här hade jag inte en chans att hinna med - och fick förlita mig på att Toss hade koll på ordet "framåt". Nix pix det hade han inte - så det blev en disk. Det har helt enkelt gått troll i hoppklasserna. Det största målet med Oskarhamns tävlingen var att plocka sista SM pinnen med laget och det fixade vi!!!!


I förra veckan blev det agility träning både med Toss och Kate och även två vallnings pass med Kate. Kate är nu 9 månader så jag har startat lite smått med agility träning och hon tycker det är jätte roligt. Det händer ganska ofta när vi är ute och rastar här hemma att hon springer och ställer sig vid grinden till agility banan och undrar säkert när det är dags och träna!!. När vi tränade sist byggde jag upp en raksträcka med tre hopphinder och en tunnel. Bommarna på hopphinderna ligger än så länge på marken - syftet med övningen var att hon skulle lära sig springa mellan stöden och genom tunnel och fram till godisskålen som stod i slutet. Inga problem varken med höger eller vänster handling.  Precis som med Toss har jag även lärt in starthanden. Handen uppe = rött ljus = stanna och när handen sänks blir det grönt ljus = spring. Än så länge sitter hon iaf som ett ljus i starten!


Vallningen är prio ett för Kate, försöker valla så mycket jag hinner och orkar. Mitt vallningsintresse har åter väckts till liv och det har jag henne och tacka för. Kate har mycket naturligt och hon är lätt och valla med. Stundtals känns det faktiskt som om hon har bättre koll än sin förvirrade matte, men vi får lära oss tillsammans. I förra veckan hann vi med två pass - ett i tisdags hemma hos Peter och Jeanette och ett i lördags hos Jenny. I lördags var Emelie med och fotade. Ingen lätt uppgift att vara fotograf - stundtals såg det farligt ut när Emelie i princip satt bland fåren - skulle inte vilja byta med henne....:-)


Nedan lite vallningsbilder på Kate från Kennelträffen i somras på Glimmagården. Fotograf  Thomas Janson.

I söndags var det agility tävling i Lund både lag och individuellt.  I laget var Johanna stand in för Jenny då hon var på MH test med Elise.  I  lag agilityloppet sprang Sofia med Toss och det såg riktigt bra ut. Laget kom inte i mål i agility loppet och i hopploppet fick vi 10 fel och hamnade långt ned i resultatlistan. Individuellt för mig och Toss gick det jättebra i agility loppet - en förarglig rivning annars felfritt. I hopploppet gick det inte alls - det har precis som i Oskarshamn gått troll i dessa lopp. Desto bättre gick det för Sofia, Fredrik och Jenny GRATTIS till era fina placeringar!!! Stort tack till Ragnar som värmde upp och varvade ned Toss under dagen.


Till helgen är det tävling i Kungsbacka. Det är mycket tveksamt om jag kommer springa. Har dels dragit på mig en rejäl förkylning med hosta  och dels känner jag mig allt annat än smidig i kroppen - det är ju trots allt bara 7 veckor kvar tills det är dax......Efter några träningspass och tävlingslopp har Sofia sprungit ihop sig bra med Toss så det kommer de att fixa galant!!


Ha en fortsatt bra vecka!!!


Kommentarer
Postat av: L8 & grabbarnaHalloj Stina!KUL att läsa att du fått tillbaka vallnings-gnistan! För visst e de väl bara det bästa??Skulle vara roligt att se din nya stjärna KATE i vallhagen! Kanske vi kan samla ihopa oss ett gäng och valla på våra får i SJÖBO?LYCKA TILL på tävlingarna till helgen och försök nu att ta det lite LUGNT med dig själv! KRYA på dig!GRATTIS till SM 2009! KANONBRA!Härliga vallningsbilder...hoppas att få se flera sådana....;)Sköt om ER!

STOR KRAM från oss!

2008-08-20 @ 18:06:32
URL: http://l8ardin.cybersite.se
Postat av: Susanne & Klicka

Hej på er,

kul att läsa lit nytt på bloggen, händer ju en massa! Instämmer helt med L8, jättekul att läsa om lilla Kate, verkar vara en jättehärlig hund!! Vi kommer med säkerhet få se mkt av er framöver ;)Ta vara på dig och njut av tiden innan lillan kommer!!!! Med risk för att låta riktigt klychig så blir det en livsförändring när liten kommer, en fantastisk sådan!! Och hundträning blir det säkert tid över till ;)Vill åxå säga stort grattis till SM 2009!!Må så gott!! Kram!

2008-08-24 @ 14:01:06
URL: http://klicka.cybersite.se
Postat av: Rebecka

Hej så roligt att du är inne och hälsar på ibland och med det så hittade ju jag hit! Grattis till SM!!! Hur har du det med mage och allt???? Hoppas du tagit det lite lugnare nu på sistånde även om det är imponerande som du håller igång! Kramar Rebecka och mina 3 lurviga

2008-08-31 @ 19:55:37
URL: http://blogtown.se/blog.php?id=rebecka
Postat av: Maria Andersson

Hej, inne och tassar runt lite :-)

Kul att ni kom med i SM-lag nästa år.

Hur går det med din mage växer den fortfarande,

det är väl dags snart??

Ha en fortsatt trevlig helg.Mvh Maria o Sauron

Thomas o King hälsar oxå

2008-09-20 @ 19:17:08
URL: http://www.123minsida.se/wolfpack

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0