Vandring från Romelestugan

I dag har vädret varit helt fantastiskt. I morse var det frost i gräsmattan och solen lyste från en klarblå himmel.  Efter en lång frukost packade vi väskan med engångsgrill, korv, bröd och diverse tillbehör och begav oss mot Romelestugan. Trots att vi har så nära dit har jag konstigt nog inte varit där sedan jag var barn. Har minne av att vi på en friluftsdag med skolan vandrade från idrottsplatsen i Genarp till Romelestugan - en sträcka på 1mil i bitvis kupperad terräng!  Ursprungsstugan har numera fått ge plats åt en nybyggd restaurang och konferenscentra, The Lodge,  men den fantastiska utsikten är fortfarande den samma!!! 

Rustade för vandring begav hundarna jag & Krister oss på turen mot Romeleklint och åter till stugan, en sträcka på knappt 6 km.  Vandringen bjöd på mycket varierade terräng, smala steniga stigar, leriga stigar, öppna fält, branta backar och inte minst ett antal färister.  Dessa är ett kapitel för sig. Silja som är en gammal klok dam gick vädligt försiktigt och lyckades parera in tassarna på träribborna.  I Toss värld däremot finns det bara två lägen "on" eller "off"!!! Eftersom "on"  läget alltid är på utomhus så gick det såklart inget vidare för honom, kan säga att jag är väldigt glad att han klarade turen med alla fyra benen i behåll!!!

Sista sträckan upp mot Romeleklint sög rejält i lår och vader i alla fall för Krister & mig ...:-)  Så i dag har hundarna verkligen fått backträning.  Väl tillbaka vid stugan så grillade vi korv och njöt av det fantastiska vädret.


Nedan lite bildbevis från dagens vandring - Krister höll i kameran!

image8

Höst promenad!


image9

Att hoppa över diken gick betydligt bättre än att gå över färisten!


image10

Toss & Stina på höstpromenad i skogen!


image12

Grillen är tänd!


image13

Korvarna på grillen!


image15

Efter maten var det skönt med lite vila!


Kommentarer
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Låter som en helt underbar dag ni hade, det dröjer ju ett tag innan vi kan ge oss ut på sådana turer med hela familjen, nu blir det mest jättekorta turer i byn.

KRAM på er

2007-10-15 @ 14:56:59
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Malin

Vilken härlig utflykt ni verkar ha haft! Den får vi absolut boka in någon dag! =)
Kram "Malin den trägne..."

2007-10-15 @ 22:23:50
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0