Agilitykurs för Annica Aller

Denna helgen har det varit agility från 9.30 till 17 båda dagarna!!! Måste erkänna att man är ganska seg just nu och önskar av hela sitt hjärta att det inte vore måndag i morgon.  Att det dessutom är "boksluts vecka" på jobbet = långa dagar blir man inte muntrare av...:-)

Lite om vad vi pysslade med på kursen. I går fördmiddags byggde vi upp en agilitybana som vi jobbade oss i genom, bit för bit, vilket tog det mesta av dagen.  Från första början blev det fokus på hur man förbereda hunden för sväng genom  antingen uppmjukning eller fartsäkning. Speciellt starten var knivig,  två hopp hinder rakt efter varandra och därefter kom balansen. Under balansen låg en tunnel med ingångarna bredvid uppfarten.  Hopphinderna var nr 1 & två och tunnel ingången nr 3.  Genom att mjuka upp hunden innan hopphinder nr 2 drog hunden naturligt mot tunnel ingången efter 2:an.  Man "trollade" helt enkelt bort balansen ur hundens blickfång.  Helt fantastiskt och användbart i många situationer!!!!

I går eftermiddags tränade vi kontaktfält. Fick bra tips på hur jag framöver ska träna uppfarten på bomen.  En markbom ska får Toss att lära sig att anpassa sin steglängd innan  bomen,  så att han verkligen sätter i alla fall en tass på kontaktfältet på uppfarten. 

I förmiddags körde vi en agility kombination där tunneln låg under A:hindret med öppningen parallellt med uppfarten.  Mycket nyttig övning där vi fick träna på att föbereda hunden antingen för A:et eller tunneln. 

Efter lunch var det dax för slalomträning med varierande svårigheter på ingångarna.  I bland ville jag  hjälpa Toss för mycket i ingången och då blev det heltokigt.  Överlag är han ganska säker på sina ingångar så det gäller för mig att lita på honom och inte krångla till det, lättare sagt än gjort många gånger.

I eftermiddags knöt vi ihop säcken  genom att köra en hoppbana. Då var det meningen att vi skulle få till allt vi hade lärt oss i helgen.  Till slut gick det riktigt bra och det var skönt att runda av kursen med ett bra lopp.

Denna helgen har varit super, super super lärorik,  Annica är en kanon instruktör. Mycket pedagogisk och engagerad. Lite synd att det inte är några tävlingar inom räckhåll för just nu är man taggad till tänderna..:-)

Har även tränat lite innan i veckan. I måndags blev det en genomkörare i lydnad.  Momenten i 3:an börjar ta form, vilket gör att man blir taggad att träna vidare. Då agility säsongen inte kommer igång förrän i slutet av mars början av april blir det mycket fokus på lydnadsbiten ett tag framöver.  Målsättningen är att starta i 3:a till våren.

I torsdags blev det agility träning med fokus på fartsäkning och kniviga slalomingångar.Kommentarer
Postat av: L8

Halloj igen!

Vad flitiga vi varit i helgen! Kanon!
Själv har man varit fast på jobbet hela helgen...men nu har jag bara 3 nätter kvar att jobba, sen är det Thailand som gäller!! Ska bli så skönt med semester :-)

Ni som varit i Thailand,några sevärdigheter man absolut inte ska missa???
Sköt om er!
Kram L8 :-)

2007-12-03 @ 01:52:31
URL: http://l8ardin.cybersite.se
Postat av: L8 igen...

Hej...,menar att NI varit flitiga o inte VI....
Så är det när man e trött....skriver fel..
Ha en bra vecka med alla siffror o bokslut!
Kram

2007-12-03 @ 07:19:46
Postat av: Malin

Flitigt värre här ja!! Kul att ni hade en bra kurshelg! För oss ligger lydnaden lite "på is", men vi kommer igen. Vi har andra grejer att hitta på när det är kallt & blött (vilket Doggy inte gillar alls..) Helt övertygad om att ni kommer att briljera i 3:an nästa år! Ingen vintervila för Toss alls? Eller Rally-Toss kanske inte "kan" vila? Ha en bra vecka - ska tänka på dig när du sliter med dina "nuffror".
Kram kram

2007-12-03 @ 22:34:38
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Vad ni e duktiga, blir riktigt inspirerad till träning när man läser din blogg:) Får nog bli ett pass på nattarundan.

Ha det bra i bokslutsveckan:)

KRAMKRAM

2007-12-04 @ 20:02:22
URL: http://heyjoe.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0